ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Press24.gr

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΔΗΜΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ...ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ - Η ...OFF SHORE ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ - Ακατάλληλη για αναγνώστες με ευαίσθητο στομάχι. (Τιμή 0 ευρώ - Ετος 6ο). Αποθηκεύστε τη διεύθυνσή μας: press-gr.blogspot.com. Στείλτε τη γνώμη σας, σχόλια και πληροφορίες στο e-mail μας: press.gr@hotmail.com. Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ. Profil στο facebook: Press-gr blogspot

Ενα πολύτιμο ντοκυμαντέρ για την απελευθέρωση της Αθήνας...

Share it:
Yannis Koutsomitis

Σαν σήμερα, στις 12 Οκτωβρίου 1944 απελευθερώθηκε η Αθήνα από τους Ναζί.
Αυτό το πολύτιμο μίνι ντοκυμαντέρ με μορφή επικαίρων γυρίστηκε από τον Φιλοποίμενα Φίνο, το γίγαντα κινηματογραφιστή της Finos Film. Ήταν χαμένο για δεκαετίες, μέχρι που το ανακάλυψε το 1998 στη Γαλλία ο Ροβήρος Μανθούλης.
Είναι πολύ συγκινητικές οι εκφράσεις στα πρόσωπα των Αθηναίων εκείνες τις ημέρες. Ενθουσιασμός, ελπίδα, χαρά, εθνική ανάταση.
Μόνο που όλα αυτά κράτησαν για λίγες εβδομάδες. Ενάμιση μήνα αργότερα ξέσπασε ο εμφύλιος πόλεμος, τ' απομεινάρια του οποίου ζούμε ακόμη και σήμερα.
Share it:
Reactions:

Εικόνες

Ιστορία

Ξεχωρίζουν

Σχολιάστε το άρθρο:

0 comments:

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση