Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

 • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Τρίτη, 4 Οκτωβρίου 2016

  Ανεύθυνες αναλήψεις ευθύνης!

  Γράφει ο Μιχαήλ Στρατουδάκης.

  Η Δευτέρα 3 Οκτωβρίου ήταν μία ημέρα γεμάτη προσδοκώμενα και απροσδόκητα. Τα απροσδόκητα ήταν η άθλια επίθεση σε βάρος των Συνταξιούχων, οι πρωτοφανείς βιαιότητες σε βάρος τους, οι αποκρούσει ως να επρόκειτο περί σκυβάλων ή χολερικών και τέλος η εξαπόλυση εναντίον τους χημικών ουσιών!! Ψέκασμα, συνηθίζεται εσχάτως για δήθεν δακοκτονίες. αλλά φευ!!! Η πρωτοφανής αυτή σε έκταση βιαιότητα σε βάρος ηλικιωμένων, σε βάρος των γονέων των κυβερνώντων και των αστυνομικών, δεν είναι στα ενεργά της κυβερνήσεως. Αποτελεί μελανήν σελίδα. Και δεν είναι η πρώτη φορά. Οι Συνταξιούχοι τελούν υπό απηνή διωγμόν. Όχι μόνον οικονομικώς, αλλά και κατά τις πορείες τους, προς διαμαρτυρίαν. Αποκρούονται βιαίως από τα παιδάκια της αστυνομίας, χωρίς κανένα σεβασμόν, δοθέντως ότι πρόκειται για άτομα άκρως φιλειρηνικά και ουχί ύποπτα αδικοπραξιών. Η περιβολή όμως της Δημοσίας εξουσίας τους θέτει εκτός λογικής. Εδώ αξίζει να θυμηθούμε την αποστροφή του Ματρόζου, όταν πήγε στο Υπουργείον Ναυτικών να συναντήσει τον συναγωνιστήν του και Υπουργόν Κανάρην.

  Ρώτησε ο Ματρόζος
  n Παιδί μου μην είν’ επάνω ο Κωνσταντής;
  n Ποιος Κωνσταντής; (Ρωτά ο φρουρός)
  n Αυτός ο Ψαριανός, (απαντά ο Ματρόζος)
  n Δεν λεν κανένα Ψαριανόν εδώ είναι Υπουργείο
  να ζητιανέψεις πήγαινε εις το πτωχομείον
  .

  Ο Γέροντας ναυμάχος αναστατώθη αγρίως έσω θυμήθηκε τις απερίγραπτες θυσίες του να υπάρξει ελεύθρον Κράτος και με οργήν του απάντησε
  n Αν οι ζητιάνοι σαν κι εμέ δεν έχυναν το αίμα
  οι καπετάνιοι σαν κι εσέ δεν θα φορούσαν στέμμα.

  Απόλυτη ομοιότης περιφρονήσεως και ασεβείας προς τους προσφέροντες. Αν οι Συνταξιούχοι σήμερα δεν έχαναν τις συντάξεις τους , αλλά και πριν την κρίσην αν δεν εισέφεραν το 60% στα Δημόσια έσόδα, δεν θα υπήρχε κράτος και οι ανεύθυνοι αστυνομικοί, που ταπείνωσαν και έριξαν χημικά στους γονείς τους, δεν θα είχαν θέσην!!. Θα ήταν άνεργοι.

  Η κορύφωση όμως της ανευθυνότητος είναι στον πολιτικώς προϊστάμενον των αστυνομικών, ο οποίος στις επικρίσεις και την αγρίαν επίπληξην που δέχθηκε από τον πρωθυπουργόν, είπε «αναλαμβάνω την πολιτικήν ευθύνην για τα χημικά»!!!!!!! Τι σημαίνει αυτό;; ΜΗΔΕΝ εις το τετράγωνον!! Δεν είναι απαντήσεις πολιτικών αυτές, αλλά ατόμων που λατρεύουν τον θώκον και την καθημερινήν προβολήν. Υποτιμά δε η φράση αυτή εκτός των άλλων και την νοημοσύνην των πληγέντων αλλά και ολοκλήρου του Λαού!! Όσον για τις ρίψεις δακρυγόνων αυτές έπρεπε να μη είχαν χρησιμοποιηθεί ποτέ, τόσον λόγω των επιβλαβών συμφορών τους, όσον και για τα τεράστια έξοδα που πληρώνομεν για να προμηθεύομεν τους χρήστες.

  Υ.Γ. Τα προσδοκώμενα σε προσεχές λόγω επεκτάσεως των απροσδοκήτων.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχολια:

  Item Reviewed: Ανεύθυνες αναλήψεις ευθύνης! Rating: 5 Reviewed By: ThePress.gr