GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ακαδημία Νόμπελ: Αν ο Ντίλαν δεν έρθει, εμείς θα το γιορτάσουμε μόνοι μας

Με μια σουηδικού... επιπέδου ψυχραιμία, η σουηδική ακαδημία των Νόμπελ ανακοίνωσε πως θα σταματήσει τις προσπάθειες της να επικοινωνήσ...


Με μια σουηδικού... επιπέδου ψυχραιμία, η σουηδική ακαδημία των Νόμπελ ανακοίνωσε πως θα σταματήσει τις προσπάθειες της να επικοινωνήσει με τον Μπομπ Ντίλαν, τον νικητή του φετινού Νόμπελ Λογοτεχνίας, για να του παραδώσει το βραβείο του. Μάλιστα, η ακαδημία θα κάνει την επίσημη δεξίωση για να εορτάσει το φετινό νικητή, ερήμην του νικητή.
Όπως ανακοίνωσε η γενική γραμματέας του θεσμού Σάρα Ντάνιους, έπειτα από πολλές αποτυχημένες απόπειρες, η ακαδημία σταματά την αναζήτηση του νικητή, που αν θέλει να έρθει... θε να'ρθει! "Αυτή τη στιγμή δεν κάνουμε τίποτα. Τηλεφώνησα και έστειλα μηνύματα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στον στενότερο συνεργάτη του και έλαβα πολύ ευγενικές απαντήσεις. Προς το παρόν αυτό αρκεί", ανέφερε η Ντάνιους μιλώντας στο δημόσιο ραδιόφωνο SR. Αν δεν θέλει να έρθει, δεν θα έρθει. Παρ' όλ' αυτά θα δοθεί μια μεγάλη γιορτή και η διάκριση του ανήκει", εξήγησε η Ντάνιους. "Δεν ανησυχώ καθόλου, έχω την αίσθηση ότι θα εμφανιστεί", πρόσθεσε.
Ο Αμερικανός τραγουδοποιός τηρεί απόλυτη σιγή μετά τη βράβευσή του, την Πέμπτη. Το βράδυ της ίδιας ημέρας έδωσε μια συναυλία στο Λας Βέγκας όπου τραγούδησε, χωρίς να πει απολύτως τίποτα στο κοινό του (δείτε παρακάτω βίντεο από τη συναυλία).
Όσοι βραβεύονται με το Νόμπελ καλούνται κάθε χρόνο στις 10 Δεκεμβρίου στη Στοκχόλμη όπου τους απονέμεται το βραβείο από τα χέρια του βασιλιά της Σουηδίας και εκφωνούν μια ομιλία σε ένα επίσημο δείπνο. Η Σουηδική Ακαδημία δεν γνωρίζει ακόμη αν ο Ντίλαν έχει σκοπό να παραβρεθεί στην εκδήλωση.
Ο 75χρονος Ντίλαν είναι ο πρώτος στιχουργός-συνθέτης-τραγουδιστής που τιμάται με το Νόμπελ Λογοτεχνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση