GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πολύδωρας για το ΕΣΡ; Όλες οι αντιδράσεις - ΒΙΝΤΕΟ

Έντονες κυβερνητικές διεργασίες το πρωί του Σαββάτου, μετά την απόφαση του ΣτΕ για τον νόμο Παππά και τις τηλεοπτικές άδειες, με το Μέγ...


Έντονες κυβερνητικές διεργασίες το πρωί του Σαββάτου, μετά την απόφαση του ΣτΕ για τον νόμο Παππά και τις τηλεοπτικές άδειες, με το Μέγαρο Μαξίμου να επιχειρεί την μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση για να βρεθεί μία λύση για το τηλεοπτικό τοπίο.
Από νωρίς, ο Real Fm 97,8 αποκάλυψε πρώτος το όνομα του Βύρωνα Πολύδωρα, ο οποίος λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι πέρασε το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου και συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, αλλά και τον υπουργό Επικρατείας, Νίκο Παππά.
Μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Πολύδωρας προχώρησε σε δηλώσεις στης οποίες χαρακτήρισε «τιμητική» την πρόταση που του έγινε και πρόσθεσε: «Δεν πάει άλλο αυτό το αδιέξοδο, θέλω να γίνω παράγοντας εξομάλυνσης. Το καίριο είναι η συγκρότηση του ΕΣΡ με όλες τις συνταγματικά προβλεπόμενες αρμοδιότητες και σε αυτή την κατεύθυνση θα κινηθεί».
«Εγώ δεν κάνω επικοινωνιακά παιχνίδια, ούτε είδα στο πνεύμα με τον πρωθυπουργό και τον πρόεδρο της βουλής τάση για επικοινωνιακά τεχνάσματα. Είδα τάση για συναίνεση, η οποία είναι και η πρόθεση της δικής μου παρεμβάσεως», πρόσθεσε.
Παράλληλα, αποκάλυψε ότι θα έχει τηλεφωνική επικοινωνία με όλους τους προέδρους των κομμάτων.
Δείτε το βίντεο:

Παππάς: Επιστρέφονται οι αρμοδιότητες στο ΕΣΡ
Αμέσως μετά, ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, με δήλωσή του, ανακοίνωσε την επιστροφή των αρμοδιοτήτων στο ΕΣΡ:
ο Υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς δήλωσε: «Είναι αυτονόητο ότι υπό το φως της απόφασης του Συμβουλίου Επικρατείας η αρμοδιότητα για τη διεξαγωγή του διαγωνισμού και των λεπτομερειών της διεξαγωγής περνάει στο ΕΣΡ άμεσα, όπως άλλωστε προέβλεπε από την αρχή ο ν.4339/15».
«Είναι η ώρα να πέσουν οι τόνοι και να αναζητηθούν οι ευρύτατες δυνατές συναινέσεις.
Η συγκρότηση ΕΣΡ, ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες και η επακόλουθη αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών, είναι συνταγματική υποχρέωση και ευθύνη όλων των πολιτικών δυνάμεων», αναφέρει στη δήλωσή του ο Νίκος Παππάς.
Επιβεβαίωση Βούτση
Λίγο αργότερα, δηλώσεις έκανε και ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι θα προτείνει στη διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, τον κ. Πολύδωρα για πρόεδρο και τον κ. Ροδόλφο Μορώνη για αντιπρόεδρο.
«Από σήμερα σας λέω ότι η πρότασή μου θα έχει ως επικεφαλής τον κ. Βύρωνα Πολύδωρα και αντιπρόεδρο τον κ. Ροδόλφο Μορώνη. Πιστεύω ότι η συνταγματική επιταγή θα τηρηθεί» τόνισε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης αναφορικά με την πρόταση του Μαξίμου για την τοποθέτηση στη θέση του προέδρου του ΕΣΡ, τον Βύρωνα Πολύδωρα με αντιπρόεδρο τον Ροδόλφο Μορώνη.
«Είμαι σε επαφή με τα κόμματα που μου γνωστοποίησαν ότι τη Δευτέρα το πρωί ότι θα έχουν τις δικές τους συλλογικές τους αποφάσεις» και συνέχισε λέγοντας ότι: «Είναι αυτονόητο ότι όλες οι αρμοδιότητες για την αδειοδότηση των καναλιών είναι απολύτως αντικείμενο της δουλειάς που θα κάνει το νέο ΕΣΡ. Πιστεύω ότι δεν θα υπάρχει έδαφος για εύλογες και προσχηματικές αιτιάσεις για να μην προχωρήσουμε άμεσα και γρήγορα κατά νόμον».
Δείτε το βίντεο:

Αντιδράσεις από τα κόμματα – ΝΔ: Δεν πληροί τις προϋποθέσεις
Έντονες είναι οι αντιδράσεις από των κομμάτων της αντιπολίτευσης, στο άκουσμα του ονόματος του Βύρωνα Πολύδωρα.
Η πρώτη αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας, ήρθε από τον Μάκη Βορίδη, ο οποίος μίλησε στον Real Fm 97,8 αμέσως μετά την είδηση ότι ο κ. Πολύδωρας αναμένεται να είναι ο υποψήφιος πρόεδρος για το ΕΣΡ που θα προτείνει το Μέγαρο Μαξίμου.
«Υπάρχει μία απλή ερώτηση που πρέπει να απευθύνει κανείς στον κ.Παππά, αλλά και στον κ.Τσίπρα. “Τι δεν καταλαβαίνουν”. Αυτό είναι το μόνο ερώτημα, γιατί νομίζω ότι τα πράγματα είναι απλά», είπε ο κ.Βορίδης, μιλώντας στην εκπομπή των Άκη Παυλόπουλου και Μάνου Νιφλή στον Realfm 97,8, σχολιάζοντας την πρόταση της κυβέρνησης για την προεδρία του ΕΣΡ.
«Επιστρέψτε τις αρμοδιότητες στο ΕΣΡ, και το ΕΣΡ αμέσως θα συγκροτηθεί. Μέχρι να τις επιστρέψετε, δεν υπάρχει συζήτηση για πρόσωπα. Μα είναι τόσο απλό. Είναι κάτι το οποίο κάποιος μπορεί να μην καταλαβαίνει; Είναι κουφοί; Δεν ακούν αυτό που τους λέμε από την πρώτη στιγμή και τώρα τους το λέει πια και το Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο. Τι να συγκροτήσουμε για το ΕΣΡ;», τόνισε ο βουλευτής της ΝΔ Μάκης Βορίδης.
ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΗΧΗΤΙΚΟ:

Στη συνέχεια, εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία επισημαίνει, ότι ο κ. Πολύδωρας, «δεν πληροί τις προϋποθέσεις που απαιτεί ο θεσμός».
«Η Κυβέρνηση, εγκλωβισμένη στα αδιέξοδα που η ίδια δημιούργησε, δείχνει ότι βρίσκεται σε απελπισία. Οφείλει να προσαρμοστεί στην απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που έκρινε αντισυνταγματικό το νόμο Παππά, αντί να παίζει επικοινωνιακά παιχνίδια. Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας δεν αφορούσε στα πρόσωπα που συνθέτουν το Ε.Σ.Ρ., αλλά στην αντισυνταγματική μεταφορά αρμοδιοτήτων από το Ε.Σ.Ρ. στον κ. Παππά», αναφέρει χαρακτηριστικά η Νέα Δημοκρατία και συνεχίζει:
«Απαιτείται αμέσως νομοθετική ρύθμιση, την οποία η Νέα Δημοκρατία θα καταθέσει άμεσα στη Βουλή, για να επιστραφούν στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης οι αρμοδιότητες που προβλέπει το Σύνταγμα. Η στελέχωση του Ε.Σ.Ρ. με πρόσωπα εγνωσμένου κύρους θα ακολουθήσει αμέσως μετά».
«Σε κάθε περίπτωση, όλοι γνωρίζουν, ότι το πρόσωπο του κ. Βύρωνα Πολύδωρα, που προτείνεται από τον κ. Τσίπρα για την προεδρία του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, δεν πληροί τις προϋποθέσεις που ο θεσμός απαιτεί», απαντά η Νέα Δημοκρατία.
Ποτάμι: Δεν θα ψηφίσουμε για Πρόεδρο του ΕΣΡ
Στην πρόταση Πολύδωρα αντέδρασε με ανακοίνωσή του και το Ποτάμι αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι: «Το Ποτάμι δεν παίζει με τους θεσμούς και δεν πρόκειται να συναινέσει στον ευτελισμό των ανεξάρτητων αρχών.
Δεν θα ψηφίσει για Πρόεδρο του ΕΣΡ ένα πρόσωπο από το βαθύ παρελθόν της Ελλάδας της χρεοκοπίας... Δεν πρόκειται να γίνει συνεργός στον κατήφορο που ακολουθεί η κυβέρνηση».
Κωνσταντινόπουλος: Ξεφτίλα η πρόταση Πολύδωρα
Αντίδραση και από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, με ένα tweet από τον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο, ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά:
«Μεγάλη ξεφτίλα η πρόταση Βύρων Πολύδωρα για το ΕΣΡ από τον ΣΥΡΙΖΑ! Πόσο δεξιά ρε σύντροφοι του Καμμένου!»

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση