GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μπλεγμένος σε σκάνδαλο ο Ντι Κάπριο - Χάνει τη θέση του στα Ηνωμένα Έθνη

Σε σκάνδαλο δισεκατομμυρίων του μαλαισιανού κρατικού επενδυτικού ταμείου 1MDB είναι μπλεγμένος ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο. O ηθοποιός καλε...


Σε σκάνδαλο δισεκατομμυρίων του μαλαισιανού κρατικού επενδυτικού ταμείου 1MDB είναι μπλεγμένος ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο.
O ηθοποιός καλείται να παραιτηθεί από τη θέση που κατείχε για την κλιματική αλλαγή στα Ηνωμένα Έθνη ή να αποκηρύξει τις συνδέσεις του με ομάδα που φέρεται να καταχράστηκε εκατομμύρια και επιθυμούσε να κερδίσει την εύνοια του Λευκού Οίκου.
Σύμφωνα με αξιωματούχους του δημοσίου, ένας ξένος επιχειρηματίας χρησιμοποιούσε χρήματα του ταμείου για να εξασφαλίσει μια επίσκεψη στον Λευκό Οίκο για τους συγγενείς του Μαλαισιανού πρωθυπουργού.

Το συγκεκριμένο σκάνδαλο των 3 δισ. δολαρίων θεωρείται το μεγαλύτερο παγκοσμίως σε σχέση με το δημόσιο.
«Αν ο Ντι Κάπριο είναι απρόθυμος να ομολογήσει, θα του ζητήσω να παραιτηθεί από Αγγελιοφόρος της Ειρήνης των Ηνωμένων Εθνών για την κλιματική αλλαγή, γιατί στερείται αξιοπιστίας για έναν τόσο σημαντικό ρόλο» δήλωσε σε δημοσιογράφους ο διευθυντής του ελβετικού φιλανθρωπικού ιδρύματος Bruno Manser Fund, Λούκας Στράουμαν. Το ίδρυμα δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη σωτηρία των τροπικών δασών της Μαλαισίας.

Το ίδρυμα δέσμευσε τα υποκλαπέντα χρήματα του σκανδάλου διαφθοράς του 1MDB που στόχο είχαν την αποψίλωση των τροπικών δασών της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση