Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

 • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Πέμπτη, 6 Οκτωβρίου 2016

  Δίωξη σε βάρος του Βγενοπούλου για απιστία σε βαθμό κακουργήματος


  Εξηγήσεις για το αδίκημα της απιστίας σε βαθμό κακουργήματος καλείται να δώσει ενώπιον της δικαιοσύνης ο επιχειρηματίας Ανδρεας Βγενόπουλος σχετικά με δάνειο περίπου 200 εκατομμυρίων ευρώ το οποίο φέρεται να δόθηκε,  χωρίς εξασφαλίσεις, στην επενδυτική εταιρία IRF συμφερόντων της εφοπλίστριας  Αγγελικής Φράγκου.
  Ποινική δίωξη για το ίδιο αδίκημα ασκήθηκε και σε βάρος 14 στελεχών της τράπεζας ΜΑΡΦΙΝ τα οποία φέρονται να εμπλέκονται στη χορήγηση του δανείου.

  Η δίωξη ασκήθηκε μετά από έρευνα που διενεργήθηκε  από την εισαγγελία διαφθοράς και αφορούσε  δάνειο που χορηγήθηκε στην εταιρία της εφοπλίστριας ύψους  75 εκατομμυρίων ευρώ το οποίο εκταμιεύτηκε το 2006
  και στη συνέχεια με τις αναχρηματοδοτήσεις έφτασε τα 200 εκατομμύρια ευρώ   .
  Μάλιστα, το επίμαχο δάνειο φέρεται να χορηγήθηκε για να αγοραστούν απο την επενδυτική εταιρία μετοχές του ομίλου MIG  και ΜRB , του ομίλου δηλαδή που ανήκε η τράπεζα η οποία  χορηγούσε το δάνειο.
  Σύμφωνα με την κατηγορία για τη χορήγησή του δανείου δεν υπήρξαν  εξασφαλίσεις ενώ σύμφωνα με πληροφορίες φέρονται να μην έχουν αποπληρωθεί οι δόσεις.

  Αξίζει να σημειωθεί ότι κατηγορούμενη στην υπόθεση είναι και η   κα Φράγκου η οποία αντιμετωπίζει τα αδικήματα της ηθικής αυτουργίας  στην απιστία και του ξεπλύματος  βρώμικου χρήματος.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχολια:

  Item Reviewed: Δίωξη σε βάρος του Βγενοπούλου για απιστία σε βαθμό κακουργήματος Rating: 5 Reviewed By: Press- gr