GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Βενιζέλος: Η θεσμική εκτροπή της κυβέρνησης παροξύνεται

Για «θεσμική εκτροπή» που «παροξύνεται» κάνει λόγο ο Ευάγγελος Βενιζέλος σχολιάζοντας την τροπολογία «που κατέθεσε και νύκτωρ απέσυρε ο...


Για «θεσμική εκτροπή» που «παροξύνεται» κάνει λόγο ο Ευάγγελος Βενιζέλος σχολιάζοντας την τροπολογία «που κατέθεσε και νύκτωρ απέσυρε ο υπουργός Επικρατείας», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στη δήλωσή του, για τις τηλεοπτικές άδειες.
«Ενώ διεξάγεται η διάσκεψη του ΣτΕ για τη συνταγματικότητα του νόμου που αφαίρεσε από το ΕΣΡ την αρμοδιότητα που έχει εκ του Συντάγματος και περιόρισε τεχνητά τον αριθμό των αδειών, η κυβέρνηση κατέθεσε τροπολογία που προσβάλλει ευθέως το ανώτατο διοικητικό δικαστήριο, επιχειρώντας να δημιουργήσει τετελεσμένα γεγονότα στο τηλεοπτικό τοπίο πριν την έκδοση της απόφασής του», αναφέρει σε δήλωσή του ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
Ο κ. Βενιζέλος προσθέτει ότι με η «εσπευσμένη απόσυρση της τροπολογίας με το προσχηματικό επιχείρημα ότι θα επιδιωχθεί πρώτα η συναινετική συγκρότηση του ΕΣΡ συνομολογεί την αντισυνταγματικότητα της υφαρπαγής από το ΕΣΡ της πιο κρίσιμης αρμοδιότητάς του που είναι η αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών».
«Τέτοιου είδους δήθεν επιδείξεις ισχύος μετατρέπονται σε μπούμερανγκ και δείχνουν τη νευρικότητα αλλά και το αδιέξοδο μιας κυβέρνησης που προκάλεσε κρίση του κράτους δικαίου. Γιατί το μόνο που καταφέρνει είναι να επιτείνει την ανασφάλεια ως προς τη νομιμότητα του τηλεοπτικού τοπίου και να εκτίθεται, ακόμη περισσότερο, ως επικίνδυνη για την ανεξαρτησία και το κύρος της Δικαιοσύνης», καταλήγει.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση