GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι "αλβανικές περιοχές στην Ελλάδα" διδάσκονται και φέτος...

Από τον Εθνικό Σύλλογο Βόρειος Ήπειρος 1914 http://esvh1914.blogspot.gr Εδώ και τουλάχιστον δώδεκα χρόνια το Υπουργείο Παιδείας της Ε...

Από τον Εθνικό Σύλλογο Βόρειος Ήπειρος 1914
http://esvh1914.blogspot.gr

Εδώ και τουλάχιστον δώδεκα χρόνια το Υπουργείο Παιδείας της Ελλάδας έχει αφαιρέσει από τα σχολικά βιβλία κάθε αναφορά για την Βόρειο Ήπειρο και τον Ελληνισμό της περιοχής.
Η κίνηση αυτή έγινε στο πλαίσιο διακρατικής συμφωνίας με την Αλβανία η οποία προβλέπει αφαίρεση από τα σχολικά εγχειρίδια και των δύο χωρών κάθε στοιχείου που θα μπορούσε να του αποδοθεί χαρακτήρας επεκτατικός από τη μία χώρα εις βάρος της άλλης.
Οι ελληνικές κυβερνήσεις τήρησαν την συμφωνία και μεταξύ άλλων έσβησαν από το Βιβλίο της Ιστορίας της Γ΄ Λυκείου τον Βορειοηπειρωτικό Αγώνα του 1914 και την υπογραφή του Πρωτοκόλλου της Κερκύρας.
Εδώ και λίγες εβδομάδες άρχισε η σχολική χρονιά 2016 - 2017 και με αισθήματα οργής και θλίψης πληροφορηθήκαμε ότι στα σχολικά βιβλία του μαθήματος της Γεωγραφίας στην Αλβανία, το κεφάλαιο υπό τον τίτλο "αλβανικές περιοχές στην Ελλάδα" παραμένει αμετακίνητο!
Δύο δεκαετίες τώρα γίνονται συναντήσεις επί συναντήσεων και συστήνονται επιτροπές επί επιτροπών μεταξύ των Υπουργείων Παιδείας Ελλάδος και Αλβανίας για τις αμοιβαίες υποχωρήσεις στα σχολικά βιβλία, αλλά όπως διαπιστώνουμε οι υποχωρήσεις στην πράξη γίνονται μόνο από την ελληνική πλευρά.
Την τακτική των Τιράνων την γνωρίζουμε πολύ καλά, αφού την βιώνουμε δραματικά για έναν αιώνα και συνεπώς δεν μας εκπλήσσει. Η οργή και η θλίψη μας στρέφεται κυρίως προς την Αθήνα η οποία αδιαφορεί και εθελοτυφλεί αδιάκοπα απέναντι τις αλβανικές προκλήσεις και προσβολές τόσο εις βάρος του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού όσο και ως προς την ακεραιότητα της ίδιας της Ελληνικής Πολιτείας.
Κύριοι κυβερνώντες και πολιτικοί των Αθηνών, η σοβαρή εξωτερική πολιτική δεν γίνεται με "σκληρές δηλώσεις" αλλά με επιβολή πραγματικά αυστηρών μέτρων εις βάρος μίας χώρας που όχι απλώς αμφισβητεί και απειλεί την κυριαρχία της Ελλάδας αλλά παράλληλα μεταφέρει προς τις νέες γενιές ανιστόρητες φαντασιώσεις.
Ας μην απορούμε λοιπόν γιατί ανύπαρκτα ζητήματα που εγείρουν οι Αλβανοί καταφέρνουν να γίνονται σημείο αναφοράς από Επίτροπο της ΕΕ.
Στη Βόρειο Ήπειρο υπάρχουν ακόμα Ελληνόπουλα που κρατούν αναμμένη μέσα τους τη φλόγα του Έθνους μας, αγωνίζονται ως αμνοί εν μέσω λύκων και δεν αποδέχονται να διδάσκονται αυτές τις αθλιότητες στα σχολεία της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας.
Ο Εθνικός Σύλλογος Βόρειος Ήπειρος 1914, για χάρη πρωτίστως αυτών των παιδιών αλλά και φυσικά για χάρη της Ιστορίας και της πραγματικότητας, δεν θα αδιαφορήσει για το θέμα θεωρώντας το ως "συνηθισμένο" και "τετελεσμένο".
Με τις όποιες δυνάμεις μας θα ζητούμε την αφαίρεση των ανιστόρητων κεφαλαίων και παραγράφων εις βάρος της Ελλάδας από τα αλβανικά σχολικά εγχειρίδια, καθώς και την αποκατάσταση του Βορειοηπειρωτικού Αγώνα του 1914 στα σχολικά βιβλία του μαθήματος της Ιστορίας στην Ελλάδα, όπως και κάθε αναφορά υπέρ του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα.

Στην τελευταία παράγραφο της σελίδας 4 αναφέρονται ως αλβανικές περιοχές στην Ελλάδα οι: Τσαμουριά, Κόνιτσα, Καστοριά, Φλώρινα κλπ, αφού προηγηθούν οι αλβανικές περιοχές της Σερβίας, του Μαυροβουνίου και της "Μακεδονίας" δηλαδή των Σκοπίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση