GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Λαβρόφ: Ρωσία και Ελλάδα έχουν στενούς δεσμούς φιλίας και εμπιστοσύνης

Η Ρωσία και η Ελλάδα συνδέονται με στενούς δεσμούς φιλίας, σεβασμού και εμπιστοσύνης αναφέρεται στο μήνυμα του ρώσου υπουργού Εξωτερικώ...


Η Ρωσία και η Ελλάδα συνδέονται με στενούς δεσμούς φιλίας, σεβασμού και εμπιστοσύνης αναφέρεται στο μήνυμα του ρώσου υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, που απηύθυνε στο κοινωνικό- πολιτικό φόρουμ των συνδέσμων φιλίας Ρωσίας και Ελλάδας, που πραγματοποιείται στη Μόσχα.
«Οι χώρες μας συνδέονται με στενούς δεσμούς ειλικρινούς φιλίας, σεβασμού και εμπιστοσύνης. Η αμοιβαία συμπάθεια που υπάρχει μεταξύ των λαών των δύο χωρών πηγάζει από τα βάθη των αιώνων, βασίζεται στην πολιτιστική εγγύτητα, τις κοινές πνευματικές αξίες, την ορθόδοξη πολιτιστική παράδοση. Μας χαροποιεί το γεγονός ότι στην Αθήνα μνημονεύουν την σημαντική συμβολή της Ρωσίας, στην απελευθέρωση της Ελλάδας» αναφέρεται στο μήνυμα του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών που ανέγνωσε ενώπιον των συμμετεχόντων στο φόρουμ, ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Αλεξέι Μεσκόφ.
Ο κ. Λαβρόφ εξέφρασε την πεποίθηση ότι «οι ένδοξες σελίδες του κοινού μας παρελθόντος συνιστούν σταθερή βάση για την περαιτέρω ανάπτυξη της ρωσο-ελληνικής συνεργασίας, για την ευημερία των πολιτών μας και προς το συμφέρον της ενίσχυσης της διεθνούς και ευρωπαϊκής ασφάλειας και σταθερότητας».
«Το πλούσιο πρόγραμμα της συνάντησης σας, που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του αφιερωματικού έτους και η αντιπροσωπευτική σύνθεση των συμμετεχόντων της, επιβεβαιώνουν την ανάγκη της κοινωνικής διπλωματίας στην υπόθεση της αναζήτησης των βέλτιστων τρόπων που απαιτούνται για την δυναμική ανάπτυξη» επισήμανε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών στο μήνυμα του, ο οποίος ευχήθηκε στους συμμετέχοντες, οι εργασίες του φόρουμ να είναι γόνιμες και τις καλύτερες προσδοκίες.
Στην Ελλάδα ο Ρώσος ΥΠΕΞ
Εχθές, κατά την έναρξη του Ρωσο-ελληνικού Φόρουμ της Κοινωνίας των Πολιτών, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Αλεξέι Μεσκόφ ανακοίνωσε ότι ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας θα επισκεφθεί την Ελλάδα τις ερχόμενες εβδομάδες, ενώ στο εγγύς μέλλον θα πραγματοποιηθεί σύνοδος της κοινής επιτροπής οικονομικής και εμπορικής συνεργασίας.
«Στο πολύ προσεχές μέλλον, θα συνεδριάσει η μικτή διυπουργική επιτροπή για την οικονομική και εμπορική συνεργασία. Τα ζητήματα βρίσκονται στο στάδιο της επεξεργασίας και μέσα στις προσεχείς εβδομάδες θα πραγματοποιηθεί η επίσκεψη του Υπουργού Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Ελλάδα», είπε ο Μεσκόφ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση