GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Προκαταρκτική εξέταση για τα χημικά σε διαδήλωση συνταξιούχων

Προκαταρκτική εξέταση διατάχθηκε από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής σχετικά με τη χρήση χημικών που έκαναν το πρωί άνδρες των...


Προκαταρκτική εξέταση διατάχθηκε από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής σχετικά με τη χρήση χημικών που έκαναν το πρωί άνδρες των ΜΑΤ, κατά τη διάρκεια διαδήλωσης συνταξιούχων, στη συμβολή της λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας με την οδό Ηρώδου Αττικού.

Δείτε φωτογραφίες

Εξάλλου, την έρευνα για το περιστατικό είχε ζητήσει νωρίτερα ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον κ. Τόσκα, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με πληροφορίες, εξέφρασε την ενόχλησή του για το γεγονός ότι έγινε ρίψη δακρυγόνων κατά τη διάρκεια της πορείας συνταξιούχων και ζήτησε να μην επαναληφθεί.

Όπως έγινε γνωστό από πηγές του υπουργείου, ο κ. Τόσκας ζήτησε να διεξαχθεί με ταχύτατες διαδικασίες ή έρευνα, η οποία πραγματοποιείται πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις, προκειμένου να εξακριβωθούν τα πραγματικά περιστατικά και οι συνθήκες κάτω από τις οποίες εξελίχθηκαν τα γεγονότα, ώστε να αποδοθούν ευθύνες, όπου και αν υπάρχουν.

Την ίδια ώρα, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ανέλαβε την πολιτική ευθύνη για την χρήση χημικών και προχώρησε σε απαγόρευση των δακρυγόνων σε πορείες εργαζομένων και συνταξιούχων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη για την περιορισμένη χρήση χημικών κατά τη διάρκεια διαδήλωσης συνταξιούχων σήμερα, 3 Οκτωβρίου 2016, στη συμβολή της λεωφόρου Βασ. Σοφίας με την οδό Ηρώδου Αττικού. Μετά το σημερινό περιστατικό, δόθηκε εντολή να απαγορευτεί κάθε χρήση δακρυγόνων σε διαδηλώσεις εργαζομένων και συνταξιούχων».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση