GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σπέρνει το θάνατο ο τυφώνας Μάθιου: Δεκάδες νεκροί στην Αϊτή

Το θάνατο σπέρνει ο τυφώνας Μάθιου στο σαρωτικό του πέρασμα από την Αϊτή. Ο τυφώνας έχει προκαλέσει τον θάνατο τουλάχιστον 69 ανθρώπω...


Το θάνατο σπέρνει ο τυφώνας Μάθιου στο σαρωτικό του πέρασμα από την Αϊτή. Ο τυφώνας έχει προκαλέσει τον θάνατο τουλάχιστον 69 ανθρώπων, με τον απολογισμό των θανάτων μόνο στην Αϊτή να φθάνει τους 65, δήλωσαν τοπικοί αξιωματούχοι.

Ο τυφώνας κατευθύνεται σήμερα προς τα βόρεια πλήττοντας τις Μπαχάμες καθ΄ οδόν προς τη Φλόριντα.

Η υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας της Αϊτής ανέφερε πως ο απολογισμός από το πέρασμα του κυκλώνα από τη φτωχή χώρα της Καραϊβικής είναι 23 νεκροί, πολλοί από τους οποίους έχασαν τη ζωή τους από πτώσεις δέντρων, αντικείμενα που είχαν παρασυρθεί από τους ανέμους και υπερχείλιση ποταμών. Το υπουργείο Εσωτερικών και ένας δήμαρχος επιβεβαίωσαν στο πρακτορείο Ρόιτερς ότι έχουν καταγραφεί άλλοι 12 θάνατοι σε όλη την Αϊτή. Μεταξύ των θυμάτων βρίσκονται επίσης 24 άνθρωποι που έχασαν την ζωή τους στην παραθαλάσσια πόλη Ρος α Μπατό.

Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους νωρίτερα στη γειτονική Δομινικανή Δημοκρατία.

Ο Μάθιου είναι ο ισχυρότερος κυκλώνας στην Καραϊβική μετά τον Φέλιξ που έπληξε την περιοχή το 2007. Την Τρίτη και την Τετάρτη (χθες) σάρωσε την Κούβα και την Αϊτή με ανέμους που έπνεαν με ταχύτητα 225 χλμ/ώρα και καταρρακτώδεις βροχές, πλήττοντας πόλεις και καταστρέφοντας ζωικό κεφάλαιο, σοδειές και σπίτια.

Εξαιτίας του κυκλώνα οι αρχές στην Αϊτή ανέβαλαν τις προεδρικές εκλογές που επρόκειτο να διεξαχθούν την Κυριακή.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση