GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αναβάλλει την τροπολογία "Τέλους" για τα κανάλια χωρίς άδεια ο Παππάς

Μετά την προσπάθεια συγκρότησης του ΕΣΡ θα λάβει χώρα η οποιαδήποτε νομοθετική πρωτοβουλία για την μετάβαση στο νέο τηλεοπτικό τοπίο, ...


Μετά την προσπάθεια συγκρότησης του ΕΣΡ θα λάβει χώρα η οποιαδήποτε νομοθετική πρωτοβουλία για την μετάβαση στο νέο τηλεοπτικό τοπίο, όπως δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, μετά από επικοινωνία που είχε με τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση. Ακολούθησε απόσυρση επίμαχης τροπολογίας που έδινε πέντε μέρες προθεσμία στα μη αδειοδοτημένα κανάλια για να σταματήσουν να εκπέμπουν.
«Είχα πριν από λίγο επικοινωνία με τον πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, τον κ. Βούτση. Εξέφρασε την άποψη ότι η οποιαδήποτε νομοθετική πρωτοβουλία για την μετάβαση στο νέο τηλεοπτικό τοπίο είναι καλύτερο να λάβει χώρα μετά τη νέα προσπάθεια συγκρότησης του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης μέσω της Διάσκεψης των Προέδρων της βουλής», δήλωσε ο κ. Παππάς. «Αυτό και θα κάνουμε», τόνισε.
Ο κ. Παππάς υπογράμμισε ότι «είναι η ώρα να εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια συναινέσεων, τόσο για τη συγκρότηση της ανεξάρτητης ρυθμιστικής αρχής, του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης όσο και για τις ευρύτατες δυνατές συναινέσεις σε σχέση με τον τρόπο μετάβασης στο νέο τηλεοπτικό τοπίο».

«Ήρθε η ώρα νομίζω», είπε ο κ. Παππάς, «όλα τα κόμματα να κινηθούν με γνώμονα την υπεράσπιση του δημοσίου συμφέροντος και όχι με γνώμονα την υπεράσπιση ειδικών, ιδιαίτερων, συμφερόντων».

Η Επίμαχη τροπολογία

Με τροπολογία του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά σε σχέδιο νόμου του υπουργείου Υγείας επέρχονται τροποποιήσεις στον νόμο 4339/2015 για τις τηλεοπτικές άδειες, οι οποίες μεταξύ άλλων αφορούν στην επιβολή προθεσμιών για τη μετατροπή μετάδοσης προγράμματος σε υψηλή ευκρίνεια σε έξι μήνες από την χορήγηση άδειας, στην επιβολή αυστηρότερων ποινικών και διοικητικών κυρώσεων σε βάρος μη αδειοδοτημένων παρόχων, ενώ μετατίθεται εκ νέου κατά τρεις μήνες, δηλαδή από 1.1.2017 αντί από 1.10.2016 που ισχύει σήμερα, η εφαρμογή για την απευθείας τιμολόγηση των διαφημιζόμενων από ΜΜΕ.
Ειδικότερα, η τροπολογία αναφέρει μεταξύ άλλων:
"Μετά την πάροδο πέντε (5) εργάσιμων ημερών από τη δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως της απόφασης του υπουργού στον οποίον έχουν ανατεθεί οι αρμοδιότητες της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας με την οποία χορηγούνται άδειες της παραγράφου 1 του παρόντος άρθρου, επιβάλλονται οι κυρώσεις των άρθρων 76 και 77 του ν. 4070/2012 στις εξής περιπτώσεις:
(α) παροχής και με κάθε τρόπο διανομής περιεχομένου, ανεξαρτήτως στόχευσης, μέσω επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής σε ελεύθερη λήψη και εθνική ή περιφερειακή εμβέλεια από παρόχους μη αδειοδοτημένους κατά τις διατάξεις του παρόντος νόμου,
(β) διανομής, κωδικοποίησης, μετάδοσης και με οποιοδήποτε τρόπο διάθεσης στο κοινό από παρόχους δικτύου επίγειας τηλεοπτικής ευρυεκπομπής και σε οποιαδήποτε εμβέλεια ή γεωγραφική κάλυψη, προγραμμάτων, εκπομπών ή περιεχομένου των ανωτέρων υπό (α) αναφερομένων".
Οι κυρώσεις για τις ανωτέρω παραβάσεις αυστηροποιούνται με φυλάκιση τουλάχιστον ενός έτους και με χρηματική ποινή ύψους από 20.000 ευρώ (σήμερα επιβάλλεται φυλάκιση τουλάχιστον έξι μηνών και χρηματική ποινή ύψους από τρεις χιλιάδες ευρώ).
Με φυλάκιση ενός έτους και με χρηματική ποινή ύψους από 20.000 ευρώ έως 1.500.000 ευρώ θα τιμωρείται η παράβαση σχετικά με τα δικαιώματα χρήσης ραδιοσυχνοτήτων, καθώς και η παράνομη εμπορία ή χρήση τερματικού εξοπλισμού.
Σε αντικατάσταση της παραγράφου 6 του άρθρου 14 του νόμου 4339/2015, επιτρέπεται η δικτύωση παρόχων περιεχομένου περιφερειακής εμβέλειας με έναν πάροχο περιεχομένου περιφερειακής εμβέλειας μετά από ειδική άδεια του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, στο οποίο οφείλουν να υποβάλουν αντίγραφο της συμφωνίας. Οι πάροχοι θα μπορούν να μεταδίδουν το πρόγραμμα του παρόχου που δικτυώνονται για τρεις ώρες ημερησίως και με την προϋπόθεση ότι θα παρουσιάζονται διακριτοί τίτλοι των παρόχων περιεχομένου.
Δαπάνες που αφορούν οπτικοακουστικές εμπορικές ανακοινώσεις από μη αδειοδοτημένους παρόχους θα προστίθενται στις περιπτώσεις μη εκπιπτομένων επιχειρηματικών δαπανών του άρθρου 23 του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος.
Επίσης, από 1/1/2017 η τιμολόγηση των προγραμμάτων σε υψηλή ευκρίνεια θα διενεργείται αποκλειστικά με τιμολόγιο του Μέσου που θα αναμεταδίδει τη διαφήμιση ή τη χορηγία προς τον διαφημιζόμενο.
Όλες οι ποινές και τα πρόστιμα ισχύουν πέντε ημέρες μετά τη δημοσίευση σε ΦΕΚ της υπουργικής απόφασης.
Μαξίμου: Η τροπολογία αποβλέπει στην κατοχύρωση της επένδυσης των υπερθεματιστών
Η τροπολογία αποβλέπει στην κατοχύρωση της επένδυσης των υπερθεματιστών και στη ρύθμιση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου, αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, διευκρινίζοντας ότι η τροπολογία περιλαμβάνει τα εξής 6 σημεία:

1. "Ποινικές και διοικητικές κυρώσεις για μετάδοση μη αδειοδοτημένου σήματος. Ίσχυαν μόνο για τον πάροχο δικτύου. (Digea). Τώρα επεκτείνονται και στον πάροχο περιεχομένου (κανάλι). Επίσης αυστηροποιούνται.

- Ποινικές κυρώσεις: Φυλάκιση έως 12 μήνες. Χρηματική ποινή από 20.000 έως 1.5εκατ. Κατάσχεση εξοπλισμού. (για το κανάλι)
- Διοικητικές κυρώσεις: Σύσταση (με πρόστιμο 3 εκατ. εάν δεν υπάρξει συμμόρφωση). Αναστολή ή ανάκληση της άδειας. (Αυτό προφανώς ισχύει για τον πάροχο αφού το κανάλι δεν θα έχει ούτως ή άλλως άδεια. Θα ισχύσει μελλοντικά, εφόσον θα υπάρξει και δεύτερος πάροχος).
Οι κυρώσεις θα ισχύσουν πέντε ημέρες μετά την έκδοση της Υπουργικής Απόφασης που θα καθορίζει οριστικά τους αδειούχους.

2. Η εκπομπή των αδειοδοτημένων σε σήμα υψηλής ευκρίνειας.

Ο νόμος προβλέπει ότι οι αδειοδοτημένοι πρέπει να εκπέμψουν από την πρώτη στιγμή σε HD.Η τροπολογία δίνει μεταβατική περίοδο, ως εξής:

- Οι αδειοδοτημένοι έχουν 6 μήνες προθεσμία να εκπέμψουν και σε σύστημα HD.
- Κατόπιν έχoυν 2 χρόνια περιθώριο να εκπέμπουν και σε HD και σε SD. (Standard Definition)
- Μετά την παρέλευση της διετίας, θα πρέπει να εκπέμπουν αποκλειστικά σε HD.
- Παράλληλα δίνεται διετής προθεσμία, μέχρι το παραγόμενο πρόγραμμα να είναι εξ αρχής σε HD.

3. Η διαφημιστική δαπάνη σε μη αδειοδοτημένο σταθμό δεν εκπίπτει.
Εδώ υπάρχει ερώτημα για το τι θα γίνει αν ένας σταθμός εκπέμπει χωρίς άδεια (οπότε η δαπάνη δεν εκπίπτει), αλλά ταυτόχρονα εκπέμπει και νόμιμα σε ψηφιακή πλατφόρμα (nova, ote tv κλπ- οπότε η δαπάνη εκπίπτει). Ο Αλεξιάδης έχει φτιάξει έναν μηχανισμό ελέγχου, για το ποιο κομμάτι της δαπάνης αντιστοιχεί σε μη αδειοδοτημένη και ποιο σε αδειοδοτημένη εκπομπή.

4. Βεβαίωση συμμόρφωσης των αδειδοτημένων με τις ρυθμίσεις του νόμου (κατανομή προσωπικού ανά κλάδο, αριθμός απασχολούμενων, εγκαταστάσεις κλπ).
Η αρμοδιότητα αυτή (του να βεβαιώνει ποιος είναι σύννομος) ανήκει στο ΕΣΡ. Μεταβιβάζεται στην ΓΓΕ, μέχρι να συγκροτηθεί το ΕΣΡ.

5. Περιορισμός της δικτύωσης μεταξύ περιφερειακών σταθμών.
Ένας περιφερειακός σταθμός δικτυωμένος με πολλούς άλλους περιφερειακούς, μπορεί να λειτουργεί ντε φακτο ως σταθμός πανελλαδικής εμβέλειας. Η τροπολογία περιορίζει την δικτύωση ως εξής:
- Κάθε περιφερειακός σταθμός μπορεί να διασυνδέεται μόνο με έναν άλλον περιφερειακό σταθμό.
- Η διασύνδεση δεν μπορεί να υπερβαίνει τις τρεις ώρες ημερησίως.

6. Παράταση, για ένα τρίμηνο, της έναρξης ισχύος του νόμου για απευθείας τιμολόγηση του διαφημιζόμενου.

Ο νόμος αυτός φτιάχτηκε το καλοκαίρι του 2014, με στόχο να παρακάμψει τους ενδιάμεσους στην διαφήμιση (media shops). Δεν εφαρμόστηκε, καθώς η έναρξη ισχύος του έπαιρνε συνεχείς παρατάσεις. Η τελευταία παράταση λήγει κάπου τώρα.

Ο λόγος που παρατείνεται τώρα για ένα τρίμηνο είναι ότι μέσα στο διάστημα αυτό, (έως τον Δεκέμβριο του 2016) θα έχει έρθει στην Βουλή ο νόμος για την ηλεκτρονική πλατφόρμα ηλεκτρονικών συναλλαγών. (Ένα ηλεκτρονικό «χρηματιστήριο», όπου ο καθενός, διαφανώς, θα αγοράζει και θα πουλάει διαφημιστικό χρόνο). Κρίνεται επομένως, περιττό, να αλλάξει τώρα το ισχύον καθεστώς, για να ξανααλλάξει μέσα στο επόμενο τρίμηνο".

1 σχόλιο

  1. ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΚΑΙ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ( ΜΕΣΩ ΕΠΙΟΡΚΩΝ ΔΙΚΑΣΤΩΝ) ..ΛΟΓΩ ΒΛΑΚΕΙΑΣ
    ----------------------------------------------------------------------------
    Είναι ΟΛΟΦΑΝΕΡΟ ότι η ''ευκαμψία'' ορισμένων δικαστών συνεχίζεται όπως και επί Νέας Δημοκρατίας, με αποτέλεσμα οι Έλληνες πολίτες να συνεχίζουν να αμφιβάλλουν για την απόδοση ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ.

    Οι εκάστοτε κυβερνώντες( Πλήν Γεωργίου Α. Παπανδρέου) φρόντιζαν για την έγκαιρη ''ασυλία'' των δικαστών ''τους''.
    Η δικαιοσύνη στην Ελλάδα παρομοιάζει με τα ...φίδια που δαγκώνουν μόνο τους ''ΞΥΠΟΛΗΤΟΥΣ'' ...
    Οι ΕΝΤΙΜΟΙ δικαστές συνήθως, είναι το ''κόκκινο'' πανί της εκάστοτε επιλεγμένης ηγεσίας.
    Είναι πλήθος τα παραδείγματα όπως περιγράφει ο έντιμος δικαστής Σωτήρης Μπάγιας που υπέστη την εκδικητική αποστροφή της τότε εισαγγελίας του ΑΠ και στο τέλος αθωώθηκε πανηγυρικά .

    Θα ‘’απαλλαγούν’’ λοιπόν, και οι ηθικοί αυτουργοί του σκανδάλου ‘’ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑ’’ του σκανδάλου ‘’Αστέρας Βουλιαγμένης’’ της Τράπεζας ‘’ΑΤΤΙΚΗ’’ και πλήθος άλλων… όπως απηλλάγησαν, ουσιαστικά ΛΟΓΩ ΒΛΑΚΕΙΑΣ και οι πολιτικοί-ηθικοί αυτουργοί του σκανδάλου ‘’ ΒΑΤΟΠΕΔΙΟΥ’’ ? του σκανδάλου των ‘’ΟΜΟΛΟΓΩΝ’’ ? και τόσων ακόμη σκανδάλων του ‘’σκανδαλοποιού’’ ανενεργού της Ραφήνας?

    *Θα ασκηθούν ποινικές διώξεις και κατά των υπευθύνων ΗΘΙΚΩΝ αυτουργών ( Παπάς και…ΣΙΑ)?
    =================================================================


    Τότε ΟΛΟΙ ζητούσαν :
    Να ασκηθεί ποινική δίωξη κατά Σανιδά για τις καταγγελίες Κολιούση
    ====================================================
    Ως εντεταλμένος της παραδικαστικής χούντας και μακρύ χέρι του Μεγάρου Μαξίμου λειτουργούσε ο πρώην εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γ. Σανιδάς.

    *Είχε αναλάβει εργολαβικά την δικαστική συγκάλυψη των μεγάλων σκανδάλων της κυβέρνησης που
    ================================================================================
    τον είχε επιλέξει για τη θέση του Γενικού Εισαγγελέα της χώρας ειδικά γι΄αυτό το σκοπό, τον
    ================================================================================
    οποίο εξεπλήρωσε με ιδιαίτερο ζήλο.
    ===================================

    *Κατά τη διάρκεια της διετούς θητείας του, ο πρώην ανώτατος Εισαγγελέας, παραβιάζοντας το Σύνταγμα, τους νόμους και τον Οργανισμό των Δικαστηρίων , κατέλυσε κάθε έννοια δικαίου, καταρρακώνοντας το κύρος της Δικαιοσύνης.

    *Με γνωμοδοτήσεις και αρχειοθετήσεις (πόρισμα Ζορμπά για τα Ομόλογα), με παρεμβάσεις σε εισαγγελείς και δικαστές (σκάνδαλο Βατοπεδίου),

    *με χειραγώγηση Ζαγοριανού (σκάνδαλο Siemens) όρθωνε τείχος προστασίας των
    εμπλεκόμενων υπουργών μέχρι την παραγραφή των πράξεών τους.

    *Μεταξύ των ελαχίστων εισαγγελέων που όρθωσαν το δικαστικό τους ανάστημα, ήταν ο αντεισαγγελέας Εφετών Ηλίας Κολιούσης και η συνάδελφός του Ελένη Σωτηροπούλου, που αρνούμενη τη χειραγώγησή τους παραιτήθηκαν.

    *Καταθέτοντας χθες στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για το Βατοπέδι, ο Ηλίας Κολιούσης είπε:

    «Ο Σανιδάς προσπαθούσε να μας πείσει πως δεν υπάρχουν ευθύνες υπουργών για το Βατοπέδι».

    * Η ευθεία παρέμβαση Σανιδά στο έργο των συγκεκριμένων εισαγγελέων συνιστά μια δέσμη ποινικών αδικημάτων.

    Είναι στην αρμοδιότητα του οποιουδήποτε εισαγγελέα και ειδικά των προϊσταμένων των Εισαγγελιών Πρωτοδικών και Εφετών να διατάξουν προκαταρκτική εξέταση σε βάρος του.

    ΣΧΟΛΙΟ: Σήμερα το ρόλο ‘’Σανιδά’’ θα τολμήσει κάποιος δικαστής να τον αναλάβει?
    ==============================================================================



    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση