GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στην Ελλάδα μόνο τα κορόιδα πληρώνουν…

Aπό τον Διονύση Σταμάτη. Πήρε τον κουτσουρεμένο μισθό του, έβαλε στην άκρη το ποσό του μήνα για αγορές τροφίμων, τηλέφωνο, κινητά και...

Aπό τον Διονύση Σταμάτη.

Πήρε τον κουτσουρεμένο μισθό του, έβαλε στην άκρη το ποσό του μήνα για αγορές τροφίμων, τηλέφωνο, κινητά και ρούχα για την οικογένεια. Κουτσουρεμένα ζει γιατί πάντα πληρώνει το στεγαστικό δάνειο του σπιτιού του κι ένα άλλο για το μικρό αυτοκίνητο που πήρε πριν 7 χρόνια. Θέλει να είναι εντάξει απέναντι στις υποχρεώσεις του στη τράπεζα κι ας τον έχει ρημάξει με τους τόκους διότι οι τράπεζες στη χώρα του είναι οι νόμιμοι αγιογδύτες. Ίσα ίσα τα βγάζει πέρα, έξω δεν πάει με παρέες γιατί δεν του περισσεύουν ούτε για καφέ στο όρθιο. Τώρα με τα επιβαλλόμενα μνημόνια και τη νομισματική κατοχή της Ελλάδας στην ΕΕ οικονομική ανάσα δεν έχει ο φουκαράς.

Τις άλλες , περπατούσε στη παραλία κι έβλεπε τα τσιπουράδικα γεμάτα και πολλούς από τους θαμώνες να λένε ότι το δάνειο που πήραν για το σπίτι τους δεν μπορούν να το πληρώσουν. Είναι πολλά τα 200 χιλιάρικα να αποπληρωθούν και η τράπεζα θα τα πάει 300. ‘ Ε, φέρε άλλη μια γύρα τσίπουρα’ ακούγεται συχνά από κάποιον στα τραπέζια των μαγαζιών. ‘ Δε βγαίνουμε, πάει, θα μας πάρουν τα σπίτια’ συμφωνούν όλοι καθώς το τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο κυλάει αργά στο λαρύγγι τους. Δουλειές δεν υπάρχουν και η ανεργία παντού.’ Ναι σκέφτηκε αλλά εσύ φίλε μου γιατί δεν έπραξες ως ενήλικας όταν έπαιρνες το δάνειο; Η ελεύθερη αγορά έχει τους κανόνες της :δεν πληρώνεις, χάνεις το σπίτι σου. Ολόκληρο Ντιτρόιτ στην Αμερική πτώχευσε κι ο κόσμος έχασε τα σπίτια του. Εσένα εδώ σου φταίει το κράτος πατέρας; Πότε θα σκεφτείς στα σοβαρά; Γιατί δεν έκανες σωστό κουμάντο κι έπαιρνες δάνεια ένα σωρό; Γιατί έβγαζες το ποδάρι σου έξω από την κουβέρτα; Αν δε γουστάρεις την ελεύθερη οικονομία τράβα και μείνε σε μια σπηλιά και φάε σαύρες που έχουνε και πρωτεΐνες.

Ακούστηκε από τα ράδια ότι θα κουρευτούν τα στεγαστικά χρέη και ίσως οι δανειολήπτες (αυτοί οι θαμώνες των τσιπουράδηκων ) θα πληρώσουν μόνο το 20% του δανείου. Από μια μεριά χάρηκε που ο κόσμος δεν θα χάσει τα σπίτια του κι από την άλλη είπε στον εαυτό του. «Στην Ελλάδα μόνο τα κορόιδα πληρώνουν».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση