GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πούτιν σε Ολάντ: Δεν έρχομαι στο Παρίσι για να πούμε μόνο για τη Συρία

Επιδεινώνονται διαρκώς οι σχέσεις της Ρωσίας με τη Δύση με αφορμή το θέμα της κρίσης στη Συρία. Μετά τις ΗΠΑ, η Ρωσία κλείνει την πόρτ...


Επιδεινώνονται διαρκώς οι σχέσεις της Ρωσίας με τη Δύση με αφορμή το θέμα της κρίσης στη Συρία. Μετά τις ΗΠΑ, η Ρωσία κλείνει την πόρτα και στη Γαλλία. Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ματαίωσε την επίσκεψή του στη Γαλλία και τη συνάντηση που θα είχε με το Φρανσουά Ολάντ καθώς δεν επιθυμούσε να συζητήσουν μόνον για τη Συρία. Η ματαίωση της επίσκεψης του Πούτιν αποτελεί το τελευταίο περιστατικό στην επιδείνωση των σχέσεων ανάμεσα στη Μόσχα και τη Δύση αφού η Ρωσία άσκησε βέτο σε μια σχεδιασμένη από τη Γαλλία απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για τη Συρία.
Ο Γάλλος πρόεδρος είχε δηλώσει επιφυλακτικός ενόψει της επικείμενης (ήταν προγραμματισμένη για τις 19 Οκτωβρίου) επίσκεψης Πούτιν, λόγω της συνεχιζόμενης στήριξης που παρέχει η Μόσχα στο καθεστώς Άσαντ.
Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι ο Ρώσος πρόεδρος "αποφάσισε να ματαιώσει" την επίσκεψη που επρόκειτο να πραγματοποιήσει στις 19 Οκτωβρίου λέγοντας ότι ο Πούτιν αντιπρότεινε να συναντήσει τον Φρανσουά Ολάντ στη γαλλική πρωτεύουσα όταν "θα είναι βολικό" για τον Γάλλο ομόλογό του.
"Ο πρόεδρος αποφάσισε να ματαιώσει την επίσκεψή του στη Γαλλία", δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, διευκρινίζοντας πως ο Βλαντίμιρ Πούτιν είναι "διατεθειμένος να επισκεφθεί το Παρίσι όταν θα είναι βολικό για τον πρόεδρο Ολάντ" να τον συναντήσει.
Από την πλευρά του, ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ δήλωσε ότι είναι ζωτικής σημασίας να συνεχιστεί ο διάλογος με τη Ρωσία, παρά τις μεγάλες διαφορές που υπάρχουν με τη Μόσχα για τη Συρία, αλλά οι συνομιλίες πρέπει να είναι "ειλικρινείς και αυστηρές".
"Με τη Ρωσία, η Γαλλία έχει μια μεγάλη διαφωνία για τη Συρία και το ρωσικό βέτο στο γαλλικό ψήφισμα στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ έχει εμποδίσει την παύση των βομβαρδισμών και την επίτευξη μιας εκεχειρίας", είπε ο Ολάντ, σε ομιλία του ενώπιον του Συμβουλίου της Ευρώπης στο Στρασβούργο.
"Θεωρώ πως είναι απαραίτητο να έχουμε έναν διάλογο με τη Ρωσία, αλλά πρέπει να είναι αυστηρός και ειλικρινής. Είμαι έτοιμος ανά πάσα στιγμή να συναντήσω τον πρόεδρο Πούτιν αν μπορούμε να κάνουμε πρόοδο για την ειρήνη", πρόσθεσε ο Γάλλος πρόεδρος.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση