GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τσακαλώτος: Ο Σόιμπλε ξέρει πως ΔΝΤ δεν έρχεται χωρίς ελάφρυνση του χρέους

Ως «γαζέλα προσπαθεί να μην ποδοπατηθεί από δυο ελέφαντες που τσακώνονται» χαρακτήρισε την Ελλάδα ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τ...


Ως «γαζέλα προσπαθεί να μην ποδοπατηθεί από δυο ελέφαντες που τσακώνονται» χαρακτήρισε την Ελλάδα ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, αναφερόμενος στην κόντρα του ΔΝΤ και της Γερμανίας για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους. Η Γερμανία θέλει το Ταμείο να συμμετάσχει στο τρίτο ελληνικό πρόγραμμα. Το ΔΝΤ όμως έχει ξεκαθαρίσει πως δεν μπαίνει στο ελληνικό πρόγραμμα αν δεν γίνει ελάφρυνση του ελληνικού χρέους αφού το πρόγραμμα δεν είναι βιώσιμο αλλιώς. Η Γερμανία όμως δεν θέλει να συζητήσει μείωση του χρέους.

Ο κ. Τσακαλώτος είχε συνάντηση με το Γερμανό ομόλογό του, Β. Σόιμπλε όπου του είπε, σύμφωνα με όσα αποκάλυψε ο ίδιος ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ στο Bloomberg, ότι «κάτι θα πρέπει να δώσει». «Ο Σόιμπλε πιστεύει ότι το πρόγραμμα θα δουλέψει, το ΔΝΤ θα μετέχει και δεν θα υπάρξει μεγάλη ελάφρυνση χρέους», είπε ο κ. Τσακαλώτος. «Κάτι θα πρέπει να δώσει εδώ. Νομίζω ότι βαθιά μέσα στην καρδιά του το καταλαβαίνει αυτό». «Είναι πανούργος πολιτικός. Βρίσκεται στα πράγματα για πολύ καιρό. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι δεν καταλαβαίνει ότι δεν μπορείς να έχεις και τα τρία αυτά», πρόσθεσε.

Το Bloomberg αναφέρει ότι η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, την οποία θα συναντήσει σήμερα ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, έχει αποκλείσει η ελληνική οικονομία να είναι βιώσιμη χωρίς ελάφρυνση χρέους. Το ΔΝΤ καλείται να αποφασίσει τη συμμετοχή του ή όχι στο ελληνικό πρόγραμμα μέχρι τα τέλη της χρονιάς.

«Πρέπει να πιέσουμε τους ανθρώπους να κάτσουν κάτω και να βρουν μια λύση», είπε ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ.

Κρίσιμες συναντήσεις Τσακαλώτου με Λαγκάρντ και Ντάισελμπλουμ

Με την γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ αλλά και τον πρόεδρο του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, θα συναντηθεί σήμερα στην έδρα του ΔΝΤ ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, ολοκληρώνοντας τις επαφές του στην αμερικανική πρωτεύουσα με αφορμή τη συμμετοχή του στην ετήσια σύνοδο του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Η συνάντηση Λαγκάρντ – Τσακαλώτου θα πραγματοποιηθεί αργά το μεσημέρι και χρονικά μετά την συνεδρίαση του Washington Group.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση