GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ζημιές στη Μονή Βελλάς από τον σεισμό – ΦΩΤΟ

Ο σεισμός των 5,3 Ρίχτερ που αναστάτωσε χθες το βράδυ την Ήπειρο, καθώς και οι δεκάδες μετασεισμοί που ακόμη συνεχίζονται στην περιοχή, π...


Ο σεισμός των 5,3 Ρίχτερ που αναστάτωσε χθες το βράδυ την Ήπειρο, καθώς και οι δεκάδες μετασεισμοί που ακόμη συνεχίζονται στην περιοχή, προκάλεσαν ζημιές στην ιστορική Μονή Βελλάς Ιωαννίνων.

Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες του epiruspost.gr, σε αρκετά σημεία του κτιριακού συγκροτήματος, αλλά και στην εκκλησία, διαπιστώνονται ζημιές, το μέγεθος των οποίων δεν μπορεί να εκτιμηθεί προς το παρόν.

Ο σεισμός έπληξε τόσο στους εξωτερικούς, όσο και στους εσωτερικούς χώρους της Μονής.

Η Μονή Βελλάς βρίσκεται στο Καλπάκι Ιωαννίνων και ιδρύθηκε τον 11ο αιώνα. Βρίσκεται πολύ κοντά στην τοποθεσία της αρχαίας πόλης «Παλιοβελλά», που γνώρισε μεγάλη ακμή κατά τη βυζαντινή περίοδο.

Στη Μονή Βελλάς από το 1911 ως το 1989 λειτούργησε Ιεροδιδασκαλείο, όπου σπούδαζαν όσοι ήθελαν να γίνουν δάσκαλοι ή ιερείς, με φροντίδα του τότε Μητροπολίτου Ιωαννίνων Σπ. Βλάχου. Σήμερα λειτουργεί σε άλλο κτίριο Εκκλησιαστικό λύκειο με οικοτροφείο.

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟ: epiruspost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση