GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η Ύπατη Αρμοστεία τίμησε τους Έλληνες εθελοντές για την προσφορά τους στους πρόσφυγες

Εκδήλωση για την απονομή του βραβείου προσφύγων Νάνσεν για το 2016 σε δύο Έλληνες εθελοντές, την Έφη Λατσούδη από τον ανοιχτό χώρο φιλο...


Εκδήλωση για την απονομή του βραβείου προσφύγων Νάνσεν για το 2016 σε δύο Έλληνες εθελοντές, την Έφη Λατσούδη από τον ανοιχτό χώρο φιλοξενίας του πρώην ΠΙΚΠΑ στη Λέσβο, και τον Κωνσταντίνο Μητράγκα εκ μέρους της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στη Γενεύη.
Οι δύο εθελοντές τιμήθηκαν για το έργο που προσέφεραν την περασμένη χρονιά βοηθώντας χιλιάδες πρόσφυγες, οι οποίοι κατέφθασαν στην Ελλάδα. Κάθε νικητής έλαβε το αναμνηστικό μετάλλιο Νάνσεν και χρηματικό έπαθλο 75.000 δολαρίων για τη χρηματοδότηση προγράμματος για τους πρόσφυγες που θα συμπληρώσει τη δράση τους.
Κατά τη διάρκεια της απονομής ο ύπατος αρμοστής του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, Φίλιπο Γκράντι, επισήμανε μεταξύ άλλων:
«Οι ηρωικές ανθρωπιστικές προσπάθειες της Έφης και του Κωνσταντίνου αντικατοπτρίζουν το πνεύμα της αλληλεγγύης που υπερβαίνει τη μισαλλοδοξία και επικεντρώνεται στη διάσωση της ανθρώπινης ζωής, στην επούλωση της καρδιάς και στην ανακούφιση της ψυχής».
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση