GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τσαβούσογλου: Ο Ερντογάν είπε μια άποψη, δεν απείλησε την Ελλάδα

«Όλες οι χώρες πρέπει να τηρούν τις διεθνείς συμφωνίες και συμβάσεις, είτε τους αρέσει είτε όχι», σημείωσε ο υπουργός Εξωτερικών της ...


«Όλες οι χώρες πρέπει να τηρούν τις διεθνείς συμφωνίες και συμβάσεις, είτε τους αρέσει είτε όχι», σημείωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου, απαντώντας σε ερώτηση της βουλευτού της ΝΔ Ντόρας Μπακογιάννη, στη διάρκεια της κοινοβουλευτικής συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Η πρώην υπουργός απηύθυνε στον Τούρκο υπουργό εκ μέρους του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος ερώτηση για τον αν η Τουρκία θα τηρήσει τις διεθνείς συνθήκες και συμφωνίες. «Μετά την 15η Ιουλίου, όταν ο λαός της Τουρκίας προστάτευσε τη δημοκρατία του, έχουμε κάποιες περίεργες δηλώσεις από τον πρόεδρο Ερντογάν, με τις οποίες φαίνεται να αμφισβητεί μακροχρόνιες συμβάσεις, όπως και η Συνθήκη της Λωζάννης, ή απειλεί την Ευρώπη με μη τήρηση της συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας για τους πρόσφυγες. Η Τουρκία θα τιμήσει την υπογραφή της στις διεθνείς συνθήκες και συμφωνίες;», ρώτησε η κ. Μπακογιάννη.

Στην απάντησή του, ο κ. Τσαβούσογλου σημείωσε πως «όλες οι χώρες πρέπει να τηρούν τις διεθνείς συμφωνίες και συμβάσεις, είτε τους αρέσει είτε όχι», και προσέθεσε: «Αυτό το γεγονός, δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί κανείς να εκφράσει τις απόψεις του για το πόσο σωστές ήταν αυτές οι συμφωνίες, ή πόσο δικαιολογημένες. Ο πρόεδρος Ερντογάν, σαφώς μπορεί να εκφράσει τις απόψεις του για συμφωνίες που έχουν πλεονεκτήματα ή μειονεκτήματα για την Τουρκία. Αυτό είναι ελευθερία έκφρασης. Δεν είναι απειλή εναντίον της Ελλάδας ή οποιασδήποτε άλλης χώρας».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση