GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κοντονής: Θέλουμε να δούμε την Άνοιξη του ελληνικού ποδοσφαίρου

Την ικανοποίησή του για την απόφαση της FIFA να ορίσει διοικούσα επιτροπή «εξομάλυνσης» στην ΕΠΟ με στόχο να εναρμονίσει το καταστατι...


Την ικανοποίησή του για την απόφαση της FIFA να ορίσει διοικούσα επιτροπή «εξομάλυνσης» στην ΕΠΟ με στόχο να εναρμονίσει το καταστατικό της, να βρει εκλογικό σύστημα και γενικά να προβεί σε αλλαγές θεσμών, εξέφρασε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, με δηλώσεις του στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AΠΕ - ΜΠΕ) και την αθλητική ιστοσελίδα του, "Πρακτορείο Sport".

Ο Σταύρος Κοντονής χαρακτήρισε «θετική» αυτή την εξέλιξη, τονίζοντας πως η κυβέρνηση από την πλευρά της θα βοηθήσει σε όποια κατεύθυνση της ζητηθεί με στόχο «την Άνοιξη του ελληνικού ποδοσφαίρου, την οποία επιθυμούν όλοι οι Έλληνες φίλαθλοι».

«Ο διορισμός προσωρινής διοίκησης από τη Διεθνή Ομοσπονδία, τη FIFA, είναι μία θετική εξέλιξη που θα συνδυαστεί με την τοποθέτηση άξιων ανθρώπων για να διαχειριστούν ένα πρόβλημα το οποίο ταλάνισε επί χρόνια τον ελληνικό αθλητισμό. Θεωρώ ότι καθήκον τους, όλων αυτών των ανθρώπων που θα διοριστούν από τη FIFA σε αυτή την πολύ δύσκολη περίοδο για να επιτελέσουν ένα πολύ βαρύ έργο θα είναι εκκαθάριση θεσμική από όλες τις απόψεις των προβλημάτων, τα οποία έχουν προκύψει. Πρώτα και κύρια πρέπει να έχουμε καταστατικές και κανονιστικές ρυθμίσεις, οι οποίες θα ανταποκρίνονται σε ένα πλαίσιο διαφάνειας και εκδημοκρατισμού του ελληνικού ποδοσφαίρου και εάν ολοκληρωθεί επιτυχώς αυτή η προσπάθεια, τότε θα είμαστε απολύτως ικανοποιημένοι όλοι, γιατί θα μπορέσουμε να δούμε την Άνοιξη του ελληνικού ποδοσφαίρου, την οποία επιθυμούν όλοι οι Έλληνες φίλαθλοι», τόνισε αρχικά ο υφυπουργός Αθλητισμού και πρόσθεσε:

«Θέλω να πω ότι από τον Μάιο του 2015 η ελληνική κυβέρνηση ζητούσε την άμεση εμπλοκή των διεθνών Ομοσπονδιών για τα ζητήματα διοίκησης και οργάνωσης του ποδοσφαίρου, δηλαδή για καθαρά εσωτερικά ζητήματα του ποδοσφαίρου. Πιστεύαμε ότι η παρέμβαση αυτή θα μπορούσε να λειτουργήσει θετικά. Το ζήτησα και τον Αύγουστο του 2016 μετά τις αθλιότητες στις οποίες είχε προβεί η διοίκηση της ΕΠΟ με αφορμή τις μετακινήσεις και τα... υπόλοιπα στη συγκρότηση των Πειθαρχικών Οργάνων και τις μετακινήσεις των τακτικών δικαστών. Το ζήτησα εκ νέου πριν από μερικές ημέρες. Νομίζω πως πλέον όλοι έχουν καταλάβει και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό ότι για να προχωρήσει η Ομοσπονδία σε εκλογές αδιάβλητες, διαφανείς και το αποτέλεσμα των οποίων θα είναι αποδεκτό από όλους, θα πρέπει να γίνει αυτή η εκκαθάριση, η οποία όπως είπα θα έχει πολλές πτυχές. Και θεσμική και συγκρότηση, με τρόπο αποδεκτό, -όχι ισορροπητικό αλλά αποδεκτό και δίκαιο- των κανονισμών. Πιστεύω ότι τα πράγματα θα πάνε καλά. Εμείς θα βοηθήσουμε σε όποια κατεύθυνση μας ζητηθεί».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση