GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τσίπρας: Να προστατεύσουμε τις ελληνοαλβανικές σχέσεις από εθνικιστικές φωνές

Την ανάγκη να προστατευτεί η προοπτική των ελληνοαλβανικών σχέσεων από τις εθνικιστικές φωνές, υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρα...


Την ανάγκη να προστατευτεί η προοπτική των ελληνοαλβανικών σχέσεων από τις εθνικιστικές φωνές, υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο του αλβανικού Κοινοβουλίου Ιλίρ Μέτα.
Από την πλευρά του, ο κ. Μέτα εξέφρασε την ικανοποίησή του γιατί επισκέπτεται την Ελλάδα σε μια στιγμή πολιτικής σταθερότητας και οικονομικής βελτίωσης.
«Η επίσκεψή σας γίνεται σε μια ιδιαίτερη στιγμή για τις σχέσεις των δυο χωρών, οι οποίες στο διάβα της ιστορίας είχαν και εντάσεις, πάντοτε όμως ήταν σχέσεις συμβίωσης και αυτό πρέπει να το προστατεύσουμε» δήλωσε μετά τη συνάντησή ο Πρωθυπουργός.
«Κυρίως, πρέπει να προστατεύσουμε την προοπτική της κοινής γειτονίας από τις εθνικιστικές φωνές, που πάντοτε θέλουν να δημιουργούν προβλήματα τα οποία πάντοτε πληρώνουν οι λαοί. Θέλω να σας συγχαρώ γιατί, κατά καιρούς, έχετε βρεθεί απέναντι σ’ αυτές τις φωνές. Εκπροσωπείτε το κοινοβούλιο της χώρας σας, τον πιο δημοκρατικό θεσμό. Η Ελλάδα είναι η χώρα που γέννησε τη δημοκρατία. Σας καλωσορίζω και θέλω να ευχηθώ, η επίσκεψή σας να αποβεί εποικοδομητική και οι εξελίξεις στην Αλβανία το επόμενο διάστημα να αναδείξουν τη δημοκρατία και τη βούληση του αλβανικού λαού προκειμένου να λυθούν τα προβλήματα» πρόσθεσε.
Ο πρόεδρος του αλβανικού Κοινοβουλίου εξέφρασε την ικανοποίησή του γιατί επισκέπτεται τη χώρα μας «σε μια θετική στιγμή πολιτικής σταθερότητας και βελτίωσης των κοινωνικών και οικονομικών συνθηκών».
Πρόσθεσε ότι «η μοίρα των δύο λαών μας είναι συνδεδεμένη όσο ποτέ άλλοτε, έχουμε επωφεληθεί τα μέγιστα από την Ελλάδα κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης και της προόδου μετά τη δεκαετία του '90. Έχουμε όμως αισθανθεί και εμείς τις συνέπειες της πρόσφατης οικονομικής κρίσης που διέρχεται η χώρα σας. Είναι προς το συμφέρον μας, να υπάρχει μια Ελλάδα όσο πιο ισχυρή γίνεται» τόνισε ο κ. Μέτα.
Παράλληλα εξέφρασε τις ευχαριστίες του για τη συμπαράσταση της Ελλάδας σχετικά με την ένταξη της Αλβανίας στο ΝΑΤΟ και για την αμέριστη συμπαράσταση που είχε επιδείξει η ελληνική προεδρία για την προοπτικής της ένταξης της χώρας του στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
«Στο μεγαλύτερο μέρος της ιστορίας, οι λαοί μας έχουν συμβιώσει και έχουν περάσει μαζί πολλές δυσκολίες» κατέληξε ο Ιλίρ Μέτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση