GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Παππάς: Διαπλεκόμενο γραφείο Τύπου των καναλαρχών η ΝΔ

Συνέχεια και εκτός Βουλής είχε το επεισόδιο μεταξύ Νίκου Παππά και Μάκη Βορίδη που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια των εργασιών της Επιτρ...


Συνέχεια και εκτός Βουλής είχε το επεισόδιο μεταξύ Νίκου Παππά και Μάκη Βορίδη που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια των εργασιών της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας το πρωί, όπου ο υπουργός Επικρατείας είχε κληθεί να δώσει απαντήσεις για τη διαδικασία αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών.

Οι διάλογοι στην επιτροπή

Ο υπουργός Επικρατείας και ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας είχαν εντονη αντιπαράθεση στην επιτροπή, αναφορικά με την “υπόθεση Καλογρίτσα” και τη συμμετοχή του στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

Απαντώντας σε διαδοχικές ερωτήσεις του Μάκη Βορίδη, ο υπουργός Επικρατείας είπε ότι ο Ιωάννης Καλογρίτσας «προσκόμισε στοιχεία τα οποία επαρκώς κάλυπταν το ποσό για να πάρει την άδεια κι από κει και πέρα δεν κατέστη δυνατό γι' αυτόν -και γι' αυτό ζήτησε προθεσμία- να καταβάλει σε ρευστό το ποσό της πρώτης δόσης. Αυτό είναι το θέμα και η δημιουργία εντυπώσεων εξαντλήθηκε».

Ακολούθησε ο εξής διάλογος:

Μ. Βορίδης: «Ποιων εντυπώσεων, κύριε υπουργέ; Υπήρξε κρίση της Επιτροπής ότι έχει τα λεφτά και μετά δύο μέρες δεν κατέλαβε. Τετελεσμένο το έγκλημα. Ολοκληρώθηκε».

Ν. Παππάς: «Καλή τύχη στις μηνύσεις που υποβάλατε, τις οποίες τις θεωρώ ως πράξη ανήθικη. Στοχοποιείτε τα μέλη της Επιτροπής. Αν θέλετε πολιτική κόντρα, η πολιτική ηγεσία είναι εδώ και αναλαμβάνει πλήρως την πολιτική ευθύνη».

Λίγο αργότερα ο υπουργός Επικρατείας απευθύνθηκε στη ΝΔ για να υπογραμμίσει πως η εξέλιξη της μη χορήγησης άδειας στον κ. Καλογρίτσα και τελικώς η έκπτωσή του, υπονόμευσε το αφήγημα της ΝΔ και των καναλαρχών.

Ν. Παππάς: «Οι υπερθεματιστές είχαν το καθήκον να παρουσιάσουν περιουσιακά στοιχεία οποιουδήποτε είδους τα οποία ρευστοποιούμενα θα μπορούσαν να καλύψουν το σύνολο του τιμήματος. Αυτό συνέβη, δεν υπήρξε καμία παραβίαση καμίας προθεσμίας και διαδικασίας. Είμαστε στην επόμενη ημέρα και για κακή σας τύχη δεν συμμετέχει ο κ. Καλογρίτσας και έχει υπονομευτεί πλήρως το αφήγημά σας».

Μάκης Βορίδης: «Ο κ. Καλογρίτσας δεν συμμετέχει στη διαδικασία γιατί, παρά τις άοκνες προσωπικές προσπάθειές σας να πάρει, χωρίς χρήματα, άδεια, αυτό δεν κατέστη δυνατό, διότι αποκαλύφθηκε χάριν των ενεργειών της Αντιπολίτευσης. Ο κ. Καλογρίτσας ήταν όλο το σχέδιό σας από την αρχή κι είχατε το θέμα ότι τσάκισε η χρηματοδότηση από την Τράπεζα Αττικής. Τι "πόθεν έσχες" είχε; Τη δήλωση του άλλου; Σας απασχολεί η σχέση για να δώσει ο άλλος 100 εκατ.;».

Ν. Παππάς: «Η Επιτροπή έχει κάνει τη δουλειά της. Εφόσον υπάρχει εξουσία διάθεσης, και το συγκεκριμένο ακίνητο (σ.σ. που δήλωσε ο Καλογρίτσας), είχε αποτιμηθεί από την Τράπεζα Αττικής στα 100 εκατομμύρια, πού είναι το θέμα;».

Ο Μάκης Βορίδης επέμεινε ότι υπάρχει ζήτημα με τον έλεγχο του «πόθεν έσχες» του επιχειρηματία καθώς δεν υποβλήθηκαν τα δικαιολογητικά για την προέλευση των οικονομικών μέσων των υπερθεματιστών. Ο υπουργός Επικρατείας ανέφερε όμως ότι η υποχρέωση ήταν να παρουσιάσουν στοιχεία που καλύπτουν το σύνολο του τιμήματος και είχαν και την πρόσθετη υποχρέωση -κάτι που δεν έγινε στο διαγωνισμό για τη DIGEA- να καταβάλουν το ένα τρίτο του τιμήματος μέσα σε 15 ημέρες. «Αυτό δεν συνέβη με τον κ. Καλογρίτσα και κηρύχθηκε έκπτωτος», ανέφερε ο κ. Παππάς.

Στις επικρίσεις του κ. Βορίδη ότι ο διαγωνισμός ήταν διαβλητός και στην προσωπική κατηγορία που του απηύθυνε ότι «έστησε το διαγωνισμό», ο Νίκος Παππάς είπε ότι είναι ντροπή και όνειδος για το πολιτικό σύστημα η μήνυση που κατέθεσε η ΝΔ και ότι τα μέλη της επιτροπής δεν είναι κομματικά στελέχη αλλά δημόσιοι λειτουργοί που έκαναν σωστά τη δουλειά τους υπερασπιζόμενοι το δημόσιο συμφέρον.

Μ. Βορίδης: «Μιλάτε εσείς που εργολαβικά πήγατε να δώσετε άδεια σε κάποιον που δεν είχε ένα ευρώ και στη συνέχεια δεν απαντάτε αν είχατε νταραβέρια με τον Κοντομηνά! Εσείς είστε ο εκπρόσωπος των συμφερόντων στην Επιτροπή!».

Ν. Παππάς: «Εσείς δεν εισπράττατε φόρους από ισχυρούς, προσβλέποντας σε μια εφήμερη τηλεοπτική βοήθεια! Και μη νομίζετε ότι δεν καταλαβαίνει ο κόσμος! Εγώ σας καλώ: Κάντε τώρα το βήμα. Ελάτε να συγκροτήσουμε ΕΣΡ και "σφουγγάρι" που έλεγε κι ο Σαμαράς, στα 27 χρόνια. Ας τα ξεχάσουμε και συμβάλλετε τώρα. Μην γίνεστε ουρά των συμφερόντων. Είναι θλιβερό θέαμα».

Βορίδης: Ο Παππάς συμβολίζει τη διαπλοκή της κυβέρνησης

Σε δήλωσή του στο περιθώριο της συνεδρίασης, ο Μάκης Βορίδης υποστήριξε ότι αποδείχθηκε ότι ο κ. Παππάς είναι το πρόσωπο που συμβολίζει τη διαπλοκή της κυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου, «μιας παραπαίουσας κυβέρνησης που επιτείνει και θεσμοθετεί τη διαπλοκή σε όλα της τα επίπεδα λίγο πριν το τέλος της».

«Αποδείχθηκε ότι φοβούνται τη διαφάνεια και τον κοινοβουλευτικό έλεγχο», προσέθεσε, με αιχμή την απόρριψη του αιτήματος της ΝΔ, το οποίο στήριξαν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, και υποστήριξε ότι έτσι δεν επετράπη ο διεξοδικός έλεγχος του πόθεν έσχες των νέων καναλαρχών. «Αυτό αποδεικνύει το πραγματικό, αυταρχικό και σκοτεινό πρόσωπο μιας υπό κατάρρευση κυβέρνησης. Ο ενορχηστρωτής του πρωτοφανούς αυτού σκανδάλου, κ. Παππάς, δεν κατάφερε να απαντήσει πειστικά ούτε σε ένα ερώτημα. Αποκαλύφθηκε ότι είναι ο άνθρωπος που κρύβεται πίσω από τη διαβλητή επιτροπή. Αποκαλύφθηκε ότι είναι ο άνθρωπος που έστελνε απεσταλμένους σε καναλάρχες για να ελέγξει τα ΜΜΕ. Με ψέματα και υπεκφυγές προσπάθησε να κρύψει τις βαρύτατες πολιτικές ευθύνες του», ανέφερε ο κ. Βορίδης.

Προσέθεσε πως η κοινωνία έχει ήδη αντιληφθεί το πρωτοφανές στήσιμο της νέας διαπλοκής που υπηρετεί τις ορέξεις της παρούσας κυβέρνησης και εκφυλίζει κάθε μέρα και περισσότερο τους θεσμούς και τις λειτουργίες του κράτους, «οι μάσκες όμως έχουν πέσει».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου, αν θα αναζητηθούν ποινικές ευθύνες για τον Νίκο Παππά, ο βουλευτής της ΝΔ, είπε πως «αυτά όλα θα εξεταστούν τη χρονική στιγμή που πρέπει, αλλά προφανώς όταν ελέγχονται ποινικά οι υπό τον κ. Παππά και ο κ. Παππάς έχει αναλάβει πλήρως την ευθύνη για τις πράξεις τους» και επανέλαβε ότι θα έρθει η στιγμή που αυτά θα κριθούν και θα αξιολογηθούν.

Παππάς: Διαπλεκόμενο γραφείο Τύπου των καναλαρχών η ΝΔ

«Διαπλεκόμενο γραφείο Τύπου των καναλαρχών» χαρακτηρίζει με τη σειρά του ο Νίκος Παππάς τη Νέα Δημοκρατία, με αφορμή και τη δήλωση του Μάκη Βορίδη.

Ειδικότερα, ο κ. Παππάς τονίζει σε δήλωσή του ότι «η σημερινή δήλωση του κ. Βορίδη, μετά το πέρας της συνεδρίασης της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας στης Βουλής, αποδεικνύει ότι η ΝΔ κινείται ως ένα διαπλεκόμενο γραφείο Τύπου των καναλαρχών, με έντονη οσμή ακροδεξιάς».

Ο κ. Παππάς σημειώνει ότι «η κυβέρνηση είναι περήφανη για τη διεξαγωγή του διαγωνισμού και το τίμημα των 250 εκατομμυρίων». Επισημαίνει επίσης, ότι «ζούμε ήδη την επόμενη μέρα του διαγωνισμού» και σχολιάζει πως «τα στελέχη της ΝΔ συμπεριφέρονται λες και θα πληρώσουν το τίμημα από την τσέπη τους».

«Αλλά πλέον αυτό δεν έχει σημασία», αναφέρει ο υπουργός Επικρατείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση