GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Γαλλία: Η Ζούγκλα του Καλαί "μετακομίζει" στους δρόμους του Παρισιού - ΦΩΤΟ

Κατά 30% έχει αυξηθεί από τις αρχές της εβδομάδας, όταν άρχισε η επιχείρηση εκκένωσης της «Ζούγκλας» του Καλαί, ο αριθμός των προσφύγων...


Κατά 30% έχει αυξηθεί από τις αρχές της εβδομάδας, όταν άρχισε η επιχείρηση εκκένωσης της «Ζούγκλας» του Καλαί, ο αριθμός των προσφύγων και μεταναστών που κοιμούνται στους δρόμους του Παρισιού, επισήμαναν Γάλλοι αξιωματούχοι.
Κατά μήκος των λεωφόρων και σε ένα κανάλι στο βορειανατολικό τμήμα της γαλλικής πρωτεύουσας έχουν στηθεί εκατοντάδες σκηνές από μετανάστες, κυρίως Σουδανούς, οι οποίοι έχουν τοποθετήσει χαρτόκουτα στο έδαφος για να μπορέσουν να αντέξουν το φθινοπωρινό κρύο.
Η παρουσία προσφύγων στις περιοχές αυτές δεν είναι κάτι το καινούργιο, ωστόσο αυξήθηκε σημαντικά αυτήν την εβδομάδα,
«Έχουμε καταγράψει μια μεγάλη αύξηση προσφύγων από τις αρχές της εβδομάδας. Χθες, οι ομάδες μας μέτρησαν 40 έως και 50 νέες σκηνές σε διάστημα δύο ημερών» δήλωσε στο πρακτορείο Reuters η Κολόμπ Μπροσέλ, αντιδήμαρχος του Παρισιού για θέματα ασφαλείας, σημειώνοντας ότι αυτή τη στιγμή ο αριθμός των σκηνών είναι 700 με 750.
Αυτό σημαίνει ότι 2.000- 2.500 άνθρωποι κοιμούνται στην περιοχή σε σύγκριση με περίπου 1.500 λίγες ημέρες νωρίτερα, τόνισε η ίδια, προσθέτοντας ότι «δεν πρόκειται για μια εκρηκτική αύξηση αλλά καταγράφεται μια σαφής άνοδος».
Ο επικεφαλής των υπηρεσιών ασύλου Πασκάλ Μπρις δήλωσε από την πλευρά του ότι οι αφίξεις στο Παρίσι δεν σημαίνουν ότι υπήρξε μια μαζική μετακίνηση από τη Ζούγκλα στην πρωτεύουσα.
«Ενδεχομένως υπήρξαν μετακινήσεις στα περίχωρα, προς το Παρίσι, αλλά αυτό που είναι κρίσιμο είναι αυτοί οι 6000 άνθρωποι να προστατευτούν» τόνισε ο ίδιος μιλώντας στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.
Μεταξύ των σταθμών του μετρό Stalingrad και Jaures στη γαλλική πρωτεύουσα, μετανάστες που πέρασαν τη νύχτα σε σκηνές στη διαχωριστική νησίδα ενός αυτοκινητόδρομου, διπλής κατεύθυνσης, διασκορπίστηκαν σήμερα το πρωί.
Πολλοί κουβαλούσαν τις σκηνές τους, ενώ η αστυνομία πραγματοποιούσε περιπολίες κατά μήκος της λεωφόρου.
Στελέχη των δυνάμεων ασφαλείας έλεγχαν τις ταυτότητές τους και τα αιτήματα ασύλου κι αργότερα επέτρεψαν και πάλι στους πρόσφυγες να εγκαταστήσουν τις σκηνές τους.
Ο Αλί από το Σουδάν δήλωσε: «βλέπω περισσότερους ανθρώπους σε σύγκριση με το παρελθόν. Κόσμος ήρθε χθες και προχθές από το Καλαί».
Η αντιδήμαρχος Μπροσέλ υποστήριξε ότι είναι ευθύνη της κεντρικής διοίκησης κι όχι των τοπικών αρχών, να λάβουν μέτρα. «Αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να μεταφερθούν σε καταφύγια» τόνισε.
Ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Μπερνάρ Καζνέβ δήλωσε χθες ότι οι αυτοσχέδιοι καταυλισμοί στο Παρίσι θα διαλυθούν το επόμενο διάστημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση