GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Ραφαέλ Κορέα θέλει να κερδίσει η Κλίντον και έκοψε το Ίντερνετ στον Ασάνζ

Η κυβέρνηση του Ισημερινού παραδέχθηκε χθες επίσημα ότι είχε θέσει προσωρινή φραγή στην προσβασιμότητα στο διαδίκτυο για τον Τζούλιαν Ά...


Η κυβέρνηση του Ισημερινού παραδέχθηκε χθες επίσημα ότι είχε θέσει προσωρινή φραγή στην προσβασιμότητα στο διαδίκτυο για τον Τζούλιαν Άσαντζ, ιδρυτή της οργάνωσης WikiLeaks που δημοσιεύει έγγραφα από ανώνυμες πηγές και διαρροές, ο οποίος ζει στην πρεσβεία της νοτιοαμερικανικής χώρας από τα μέσα του 2012.
Η WikiLeaks δήλωσε ότι ο Άσαντζ έχασε την πρόσβαση στο διαδίκτυο την Κυριακή, εγείροντας τη σκέψη ότι μπορεί ο Ισημερινός να είχε υποστεί πολιτική πίεση από τις Ηνωμένες Πολιτείες λόγω της δημοσίευσης κλεμμένου υλικού που αφορούσε την Χίλαρι Κλίντον, υποψήφια του Δημοκρατικού Κόμματος για την αμερικανική προεδρία.
Η αριστερή κυβέρνηση του Ισημερινού δήλωσε ότι η απόφαση της WikiLeaks να δημοσιεύσει υλικό που επηρεάζει τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές ήταν εντελώς ευθύνη της οργάνωσης, και ότι η χώρα δεν επιθυμεί να εμπλακεί σε εκλογικές διαδικασίες ή να μεροληπτήσει για οποιονδήποτε υποψήφιο.
«Από αυτή την άποψη, το Εκουαδόρ (Ισημερινός), ασκώντας το κυριαρχικό του δικαίωμα, έχει προσωρινά μειώσει την προσβασιμότητα σε τμήμα των επικοινωνιακών του συστημάτων στην πρεσβεία του στο Ηνωμένο Βασίλειο», πρόσθεσε σε δήλωση, τονίζοντας: «Το Εκουαδόρ δεν υποκύπτει σε πιέσεις από άλλες χώρες».
Ο Ισημερινός έχει δώσει άσυλο στον Άσαντζ αφότου ένα δικαστήριο της Βρετανίας διέταξε την απέλασή του στη Σουηδία για να αντιμετωπίσει δικαστικά κατηγορίες σεξουαλικών παραπτωμάτων που αφορούν δύο γυναίκες οι οποίες υποστήριζαν την οργάνωση.
Η WikiLeaks είπε ότι έχει ενεργοποιήσει «εναλλακτικά σχέδια» μετά την φραγή από το διαδίκτυο, και ο Ισημερινός δήλωσε ότι η πράξη του δεν εμποδίζει την οργάνωση να συνεχίσει τις «δημοσιογραφικές της δράσεις».
Ο πρόεδρος του Ισημερινού Ραφαέλ Κορέα εδώ και καιρό υποστηρίζει το δικαίωμα του Άσαντ να εκφέρει τη γνώμη του ελεύθερα, και έχει επίσης εκφράσει την υποστήριξή του για την Κλίντον. «Για το καλό των Ηνωμένων Πολιτειών και του κόσμου, (...) θέλω να νικήσει η Χίλαρι», είπε στο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο Russia Today τον περασμένο μήνα, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση