GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Εργασιακά και φορολογία στο μενού της διαπραγμάτευσης την Κυριακή

Το θέμα των αλλαγών στις εργασιακές σχέσεις θα τεθεί την Κυριακή στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με τους επικεφαλής τ...


Το θέμα των αλλαγών στις εργασιακές σχέσεις θα τεθεί την Κυριακή στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με τους επικεφαλής των κλιμακίων των θεσμών. Στην ατζέντα της ίδιας ημέρας βρίσκονται επίσης, το θέμα του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, το νομοσχέδιο για τον εξωδικαστικό διακανονισμό για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια και ζητήματα του φορολογικού καθεστώτος, όπως τα νομοσχέδια για το «πλαστικό χρήμα» και την εθελοντική αποκάλυψη των αδήλωτων εισοδημάτων.

Ειδικότερα, το πρόγραμμα των συναντήσεων για την Κυριακή διαμορφώνεται ως εξής:

11:00- 12:00. Επισκόπηση (υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης).

12:00- 13:00. Επιχειρηματικό περιβάλλον (Ευκλείδης Τσακαλώτος, Γιώργος Σταθάκης).

14:00- 15:30. Εξωδικαστικός διακανονισμός (Ευκλείδης Τσακαλώτος, Γιώργος Σταθάκης, Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Γιώργος Πιτσιλής, και εκπρόσωποι της Τραπέζης της Ελλάδος και του ΤΧΣ).

15:30-17:00. Φορολογικά (Ευκλείδης Τσακαλώτος, αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, Γιώργος Πιτσιλής).

17:30- 19:00. Αγορά εργασίας (υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος).

Κατρούγκαλος: Η διαπραγμάτευση θα βάλει τέλος στην εργασιακή ζούγκλα

Αισιόδοξος ότι μετά τις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές θα βελτιωθεί σημαντικά «η εργασιακή ζούγκλα» που επικρατεί στην Ελλάδα, εμφανίστηκε ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος.

Υπενθυμίζεται ότι τα εργασιακά θα τεθούν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων μεταξύ του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κατρούγκαλου και των εκπροσώπων των θεσμών σε συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή το απόγευμα.

Όπως είπε ο κ. Κατρούγκαλος, τα αιτήματα για ομαδικές απολύσεις και λοκ άουτ τα κάνουν «ακραίοι παίκτες» και δεν τα θέλουν ούτε οι εργοδότες. Είπε πάντως ότι αν και θα είναι μια δύσκολη διαπραγμάτευση, στο τέλος θα υπάρχει σημαντικό αποτέλεσμα.

«Ακριβώς, επειδή οι Ευρωπαίοι εταίροι μας αντιλαμβάνονται το θέμα και ξέρουν και ποιο είναι το ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο, ήδη έχουμε εισπράξει σημαντική υποστήριξη από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αλλά και στο πλαίσιο του Συμβουλίου Υπουργών. Περαιτέρω, η Έκθεση των Ανεξάρτητων Ειδικών είναι πολύ κοντά στις θέσεις μας και υπάρχει και η κοινή δήλωση των κοινωνικών εταίρων, που αποδεικνύει ότι ακόμα και οι εργοδότες στην Ελλάδα δεν ενδιαφέρονται ούτε για τις ομαδικές απολύσεις ούτε για το λοκ-άουτ, που είναι στην ατζέντα των ακραίων παικτών της διαπραγμάτευσης» αποσαφηνίζει ο υπουργός Εργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση