GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Ηττημένος πια ο δήμαρχος Καλλιθέας...»

«Ευρείας έκτασης ήττα υπέστη η διοίκηση του Δήμου Καλλιθέας με την υπόθεση της μήνυσης που κατέθεσε εν ενεργεία αντιδήμαρχος, κατά του ...


«Ευρείας έκτασης ήττα υπέστη η διοίκηση του Δήμου Καλλιθέας με την υπόθεση της μήνυσης που κατέθεσε εν ενεργεία αντιδήμαρχος, κατά του Δ.Σ. του Συλλόγου Υπαλλήλων», όπως υπογράμμισε κατά την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Λάζαρος Λασκαρίδης.

Ο επικεφαλής της παράταξης «ΤΩΡΑ Καλλιθέα», είπε ότι εντάσσεται στην αναχρονιστική και προκλητική λογική δεκαετιών η κατάθεση της μήνυσης και είπε ότι η σχετική ευθύνη βαρύνει προσωπικά τον δήμαρχο, ο οποίος έδειξε να μην ελέγχει ούτε «τα του οίκου του».

Παράλληλα, χαρακτηρίζοντας «ήττα της διοίκησης και νίκη της αυτοδιοίκησης», την επικείμενη απόσυρση της μήνυσης, τόνισε ότι «αν ο δήμαρχος είχε εξ αρχής τη βούληση, η κατάσταση δεν θα είχε πάρει δραματικές διαστάσεις, δεν θα απειλούνταν οι εργαζόμενοι και δεν θα είχε αμαυρωθεί το όνομα της πόλης».

Οι επισημάνσεις του Λάζαρου Λασκαρίδη, έγιναν κατά τη συνεδρίαση της 29ης Σεπτεμβρίου, η οποία αποτελούσε συνέχεια εκείνης της προηγούμενης μέρας που είχε διακοπεί θορυβωδώς.

Υπενθυμίζεται ότι ο Λάζαρος Λασκαρίδης, το βράδυ της 28ης Σεπτεμβρίου, είχε κάνει την ακόλουθη δήλωση:

«Από τα μέσα του καλοκαιριού, όταν έγινε γνωστό ότι εν ενεργεία αντιδήμαρχος του Δήμου Καλλιθέας μήνυσε το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Καλλιθέας, ζήτησα με δημόσια δήλωσή μου την παραίτησή του. Όπως εξήγησα δεν νοείται αντιδήμαρχος να μηνύει εργαζόμενους. Όφειλε να παραιτηθεί και να συνεχίσει αν ήθελε το δικαστικό του αγώνα ή να αποσύρει τη μήνυσή του.

Ο εν λόγω αντιδήμαρχος επέμεινε στη μήνυση, με αποτέλεσμα στην αποψινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, οι εργαζόμενοι να προχωρήσουν σε κατάληψη της αίθουσας.

Όμως, η ευθύνη για όλη αυτή την κατάσταση έχει ονοματεπώνυμο: Δημήτρης Κάρναβος!

Ο δήμαρχος της πόλης αντί να συμπεριφερθεί πολιτικά και με κοινωνικά κριτήρια, όχι μόνο δεν έπεισε τον αντιδήμαρχό του να αποσύρει τη μήνυση, αλλά τον άφησε ν’ αλωνίζει και να καταφέρεται κατά εργαζομένων.

Όφειλε να τον παύσει. Αν όχι τότε, απόψε κατά τη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου, όταν ο αντιδήμαρχος επέμεινε με τη στάση του να στείλει βιοπαλαιστές στο σκαμνί.

Οι δήμαρχοι δεν εκλέγονται για να παίζουν το ρόλο του… διαιτητή ανάμεσα στους αντιδημάρχους τους και εργαζόμενους του Δήμου τους, όπως κάνει ο ίδιος επί δίμηνο και πλέον γι’ αυτό το θέμα. Είναι για να λαμβάνουν γενναίες αποφάσεις, μη λογαριάζοντας το πολιτικό κόστος. Όχι να ευνοούν την κατάχρηση εξουσίας από ανθρώπους που οι ίδιοι έχουν διορίσει».

Eξάλλου, ο Λάζαρος Λασκαρίδης, στις 22 Ιουλίου, είχε επισημάνει τα εξής:

«Μόλις πληροφορήθηκα και επίσημα –από την ανακοίνωση του Συλλόγου Υπαλλήλων Δήμου Καλλιθέας- ότι εν ενεργεία αντιδήμαρχος της πόλης, προχώρησε αναδρομικά σε μήνυση κατά των μελών του Δ.Σ. του Συλλόγου, λόγω του περιεχομένου της συνομιλίας που είχε μαζί τους στις 13 Νοεμβρίου 2014. Αναφορικά με αυτή την άκρως μελετημένη, κι όχι αυθόρμητη, από μέρους του κίνηση, έχω να κάνω τις εξής επισημάνσεις:

1. Κάθε πολίτης έχει δικαίωμα να μηνύσει άλλον πολίτη, αν εκτιμά ότι εκείνος τον προσέβαλε

2. Ο αγώνας των φοιτητών του Πολυτεχνείου είναι ιερός και ουδείς έχει δικαίωμα να τον προσβάλει. Ο αγώνας εκείνος συγκαταλέγεται στα κορυφαία γεγονότα της νεότερης Ελλάδας

3. Όταν ένας εργαζόμενος μηνύει τον εργοδότη του, το κάνει μόνο όταν «έχει φτάσει ο κόμπος στο χτένι» και προχωρεί σε αυτή την κίνηση με ορατό τον κίνδυνο να έχει δυσμενέστατα αποτελέσματα στη δουλειά του. Όταν όμως ένας εργοδότης (διότι εργοδότης είναι ο αντιδήμαρχος έναντι οποιουδήποτε εργαζόμενου) μηνύει υπαλλήλους του Δήμου, αυτό ονομάζεται αυταρχισμός και αλαζονεία.

4. Εδώ που έφτασαν τα πράγματα, ο εν λόγω αντιδήμαρχος έχει δύο ενδεχόμενα μπροστά του: Το ένα είναι ν’ αποσύρει τη μήνυση και το άλλο, αν επιθυμεί να επιμείνει σε αυτή, να παραιτηθεί του αξιώματός του

5. Ο δήμαρχος Καλλιθέας ν’ αναλάβει τις ευθύνες του, απαιτώντας είτε την παραίτηση του αντιδημάρχου, είτε την απόσυρση της μήνυσης

6. Σε περίπτωση που δεν γίνει κάτι απ’ όλα αυτά, θα είναι σαφές ότι είτε ο δήμαρχος ταυτίζεται απολύτως με ότι πιο αυταρχικό και σκοταδιστικό επικρατεί στην Ελλάδα του 2016, είτε απλώς ότι η πόλη δεν έχει δήμαρχο και απλά διαθέτει στη θέση του πρώτου πολίτη της, έναν αδύναμο ισορροπιστή των διαφόρων τάσεων της Δεξιάς παράταξης που βρίσκεται ευκαιριακά εκεί».

Παρακολουθήστε ένα απόσπασμα από την τοποθέτηση του Λάζαρου Λασκαρίδη επί του θέματος, στο video που ακολουθεί:

https://www.youtube.com/watch?v=Lqv4tel-ruY

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση