GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Για τέταρτη φορά πρόεδρος της ΠΟΜΙΔΑ ο Παραδιάς

Επανεξελέγη για τέταρτη τετραετή θητεία ως πρόεδρος της Διεθνούς Ενώσεως Ιδιοκτητών Ακινήτων (International Union of Property Owners - ...


Επανεξελέγη για τέταρτη τετραετή θητεία ως πρόεδρος της Διεθνούς Ενώσεως Ιδιοκτητών Ακινήτων (International Union of Property Owners - UIPI) ο Πρόεδρος της ΠΟΜΙΔΑ Στράτος Παραδιάς.
Η επανεκλογή του, όπως αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση της ΠΟΜΙΔΑ, πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες, έδρα της Διεθνούς Οργάνωσης των Ιδιοκτητών Ακινήτων ομόφωνα από τους αντιπροσώπους των εθνικών οργανώσεων Ιδιοκτητών Ακινήτων των 28 ευρωπαϊκών χωρών- μελών της UIPI, σε αναγνώριση του σημαντικού έργου που παρουσίασε κατά τις τρεις προηγούμενες τετραετείς θητείες του, όπως ο διπλασιασμός του αριθμού μελών της, η παρουσία και οργάνωση γραφείου της UIPI στις Βρυξέλλες, ο πολλαπλασιασμός των δραστηριοτήτων της και η εμπέδωση της παρουσίας της στα κοινοτικά όργανα.
Ο κ. Παραδιάς που ήταν ο πρώτος Έλληνας πρόεδρός της, έχει πολυετή παρουσία στην ανώτατη αυτή διεθνή οργάνωση και στους ευρωπαϊκούς και διεθνείς οργανισμούς ως ο διεθνής θεσμικός εκπρόσωπος των ιδιοκτητών ακινήτων.
Η Διεθνής Ένωση Ιδιοκτητών Ακινήτων (UIPI) έχει ιδρυθεί το 1923 στο Παρίσι και εκπροσωπεί σήμερα πολλά εκατομμύρια ευρωπαίων μικρομεσαίων ιδιοκτητών κάθε είδους ακινήτων. Η UIPI ασχολείται με την ανάδειξη και ανάπτυξη του δικαιώματος της ατομικής ιδιοκτησίας των πολιτών, σύμφωνα με το Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και τη Συνθήκη της Ρώμης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, αλλά και ως βάσης για την οικονομική ανάπτυξη των ατόμων και των κοινωνιών.
Επίσης η UIPI ασχολείται με τις κοινοτικές οδηγίες και συστάσεις για τις προδιαγραφές ανοικοδόμησης και ανακαίνισης των κτιρίων στην Ευρώπη (εξοικονόμηση ενέργειας, εγκαταστάσεις και υλικά οικοδομών κλπ.) οι οποίες αρχίζουν και εφαρμόζονται και στη χώρα μας, με σημαντικές οικονομικές και γραφειοκρατικές επιβαρύνσεις στους ιδιοκτήτες κτιρίων.
Η UIPI διαθέτει επιτροπές εργασίας που μελετούν θέματα όπως η φορολογία των ιδιοκτητών ακινήτων, οι μισθώσεις κατοικιών και επαγγελματικών κτηρίων, οι προδιαγραφές ανακαίνισης των υφισταμένων κτηρίων βάσει των νέων οδηγιών της ΕΕ, κ.ά., στις οποίες συμμετέχουν από ελληνικής πλευράς ως σύμβουλοι στα ενεργειακά θέματα ο ηλεκτρολόγος/μηχανολόγος δρ Απόστολος Ευθυμιάδης (ΜΙΤ), στα φορολογικά ο δικηγόρος Αθηνών Αναστάσιος Βάππας και στα νομικά η δικηγόρος Αθηνών Βασιλική Παραδιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση