GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Γεννηματά: Το ΕΣΥ έχει εγκαταλειφθεί τελείως στην τύχη του

Το Εθνικό Σύστημα Υγείας έχει εγκαταλειφθεί τελείως στην τύχη του και σήμερα στα νοσοκομεία κρίνεται και η επιβίωση των ανθρώπων, αλλά, τ...


Το Εθνικό Σύστημα Υγείας έχει εγκαταλειφθεί τελείως στην τύχη του και σήμερα στα νοσοκομεία κρίνεται και η επιβίωση των ανθρώπων, αλλά, ταυτόχρονα, δοκιμάζεται η ανθρώπινη αξιοπρέπεια, δήλωσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, κατά την επίσκεψη της στο νοσοκομείο της Εδεσσας.

Η κ. Γεννηματά κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν κατάφερε να προχωρήσει τις προσλήψεις, που ήταν εγκεκριμένες από το 2014 και επισήμανε την ανάγκη να διεκδικήσει η Ελλάδα προσλήψεις για το ΕΣΥ που θα εξαιρούνται από τους μνημονιακούς περιορισμούς, όπως και να δοθεί προτεραιότητα σε ένα δίκτυο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, στηριγμένο σε όλες τις υπάρχουσες δομές.

"Το Εθνικό Σύστημα Υγείας αποτελεί μια πολύ μεγάλη κατάκτηση για τον ελληνικό λαό, παρά τα προβλήματα που αντιμετώπισε τα προηγούμενα χρόνια. Δυστυχώς, όμως, σήμερα έχει εγκαταλειφθεί τελείως στην τύχη του. Σήμερα στα νοσοκομεία κρίνεται και η επιβίωση των ανθρώπων, αλλά ταυτόχρονα δοκιμάζεται η ανθρώπινη αξιοπρέπεια", τόνισε η κ. Γεννηματά και πρόσθεσε: "Ελάχιστη χρηματοδότηση, υποστελέχωση, 7.000 λιγότεροι νοσηλευτές μόνο μέσα στο 2015. Είχαμε ένα θλιβερό ρεκόρ θανάτων με την έξαρση της γρίπης ακριβώς, γιατί έμειναν κλειστές Μονάδες Εντατικής Θεραπείας λόγω έλλειψης νοσηλευτών. Η κυβέρνηση δεν κατάφερε να προχωρήσει τις προσλήψεις που ήταν εγκεκριμένες από το 2014 και το μόνο που κάνει είναι να εξαγγέλλει κάθε μήνα σχεδόν 4.000 προσλήψεις. Είναι ακριβώς ο ίδιος αριθμός. Είναι φανερό ότι έτσι δεν προχωράμε άλλο, θα πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα, διότι την ίδια στιγμή η συμμετοχή των πολιτών στις δαπάνες υγείας  έχει αυξηθεί.Θα πρέπει, λοιπόν, να προχωρήσουμε στη διεκδίκηση προσλήψεων για το Εθνικό Σύστημα Υγείας που θα εξαιρούνται από τους μνημονιακούς περιορισμούς και θα πρέπει να δώσουμε προτεραιότητα σε ένα δίκτυο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, στηριγμένο σε όλες τις δομές που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στο σύστημα, έτσι ώστε να περιορίσουμε τις δαπάνες, χωρίς να μειώσουμε τις υπηρεσίες και το Κοινωνικό Κράτος".

Στο νοσοκομείο της Εδεσσας η κ. Γεννηματά συναντήθηκε με τον αναπληρωτή διοικητή, Αλέξανδρο Βουδρισλή, και με εκπροσώπους γιατρών και εργαζομένων. Στη συνέχεια επισκέφθηκε τα Γιαννιτσά, όπου περπάτησε στον πεζόδρομο και είχε σύσκεψη με εκπροσώπους παραγωγικών και κοινωνικών φορέων της περιοχής.

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση