GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σάλος από το νέο παραλήρημα του προέδρου των Φιλιππίνων - ΒΙΝΤΕΟ

Ο πρόεδρος των Φιλιππίνων Ροντρίγκο Ντουτέρτε εμφανίστηκε σήμερα να παρομοιάζει τον εαυτό του με τον Αδόλφο Χίτλερ, δηλώνοντας ότι θα τ...


Ο πρόεδρος των Φιλιππίνων Ροντρίγκο Ντουτέρτε εμφανίστηκε σήμερα να παρομοιάζει τον εαυτό του με τον Αδόλφο Χίτλερ, δηλώνοντας ότι θα τον "χαροποιούσε" να εξοντώσει τρία εκατομμύρια χρήστες ναρκωτικών και διακινητές στην χώρα.
Οι δηλώσεις του προκάλεσαν σοκ και θυμό σε οργανώσεις Εβραίων στις ΗΠΑ, ενώ το υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας χαρακτήρισε "απαράδεκτες" τις δηλώσεις του.
Σε μια μακροσκελή ομιλία του κατά την άφιξη του στην πόλη Νταβάο, έπειτα από επίσκεψη του στο Βιετνάμ, ο Ντουτέρτε δήλωσε πως έχει "παρουσιαστεί ως ο ξάδερφος του Χίτλερ" από επικριτές του.
Σημειώνοντας ότι ο Χίτλερ δολοφόνησε εκατομμύρια Εβραίους, ο Φιλιππινέζος πρόεδρος τόνισε: "Υπάρχουν τρία εκατομμύρια τοξικομανείς (στις Φιλιππίνες). Θα ήμουν χαρούμενος να τους σφάξω".
"Εάν η Γερμανία είχε τον Χίτλερ, οι Φιλιππίνες έχουν….", δήλωσε κάνοντας παύση και δείχνοντας τον εαυτό του.
"Ξέρετε τα θύματα μου. Θα ήθελα (αυτά) να είναι όλοι εγκληματίες για να δώσω ένα τέλος στο πρόβλημα της χώρας μου και να σώσω την επόμενη γενιά από τον αφανισμό", είπε.
Ο Ντουτέρτε στις αρχές του μήνα εκφράστηκε με βαριά προσβλητικό τρόπο για τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, χαρακτηρίζοντας τον δημόσια "π……. γιο", ενώ την προηγούμενη εβδομάδα "απάντησε" με ομοβροντία ύβρεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση με αφορμή την κριτική που του ασκήθηκε για την εκστρατεία που έχει ξεκινήσει για να πατάξει την εγκληματικότητα στη χώρα του.
Ο Ντουτέρτε εξελέγη στην προεδρία των Φιλιππίνων τον Μάιο, υποσχόμενος να πατάξει την εγκληματικότητα και να εξαλείψει τα ναρκωτικά και τις συμμορίες που τα διακινούν σε μια χώρα με 100 εκατομμύρια πληθυσμό. Από τις 30 Ιουνίου που ανέλαβε την εξουσία, παραπάνω από 3.100 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί, κυρίως φερόμενοι χρήστες ναρκωτικών και διακινητές σε αστυνομικές επιχειρήσεις και δολοφονίες από αυτόκλητους τιμωρούς.
Το Βερολίνο κάλεσε τον πρέσβη των Φιλιππίνων στην Γερμανία στο γερμανικό ΥΠΕΞ για μια συνάντηση για το θέμα, ανέφερε το υπουργείο με ανακοίνωση του.
"Οποιαδήποτε σύγκριση της πρωτόγνωρης θηριωδίας του Ολοκαυτώματος με οτιδήποτε άλλο είναι απολύτως απαράδεκτη", δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Γερμανίας, Μάρτιν Σέφερ.
"Η σύγκριση χρηστών ναρκωτικών και διακινητών με τα θύματα του Ολοκαυτώματος είναι απρεπής και βαθιά προσβλητική", δήλωσε ο Τοντ Γκάτνικ, διευθυντής επικοινωνίας της διεθνούς οργάνωσης Εβραίων Anti-Defamation League, με έδρα τις ΗΠΑ.
Απαντώντας σε επικρίσεις για τον πόλεμο που διεξάγει ενάντια στα ναρκωτικά από τους Αμερικανούς γερουσιαστές Πάτρικ Λέιθι και Μπέντζαμιν Κάρντιν, ο Ντουτέρτε επέμεινε, τονίζοντας: "Μην προσποιείστε ότι είστε η ηθική συνείδηση του κόσμου. Μην κάνετε τον αστυνομικό, επειδή δεν δικαιούστε να το κάνετε αυτό στην χώρα μου".
Παρόλα αυτά ο υπουργός Άμυνας Ας Κάρτερ, σε τοποθέτηση του, πριν τα τελευταία σχόλια του Ντουτέρτε, δήλωσε πως η Ουάσιγκτον έχει μια "ακλόνητη" συμμαχία με την Μανίλα.




Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση