GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Παυλόπουλος: Η Συνθήκη της Λωζάννης καθορίζει όχι μόνο τα σύνορα της Ελλάδας, αλλά και της ΕΕ - ΒΙΝΤΕΟ

Παρουσία του Πρόεδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου επέστρεψαν το απόγευμα της Τρίτης στην Αθήνα τα λείψανα των ηρώων του Noratl...


Παρουσία του Πρόεδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου επέστρεψαν το απόγευμα της Τρίτης στην Αθήνα τα λείψανα των ηρώων του Noratlas, οι οποίοι σκοτώθηκαν ατά τη διάρκεια της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο το 1974.
Το πολεμικό αεροσκάφος που μετέφερε τα λείψανα προσγειώθηκε στο Τατόι το απόγευμα της Τρίτης όπου ακολούθησε απόδοση τιμών στους πεσόντες σε ειδική τελετη, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου.
Τα λείψανα των 16 πεσόντων θα παραδοθούν στη συνέχεια στους συγγενείς και οικείους τους και θα μεταφερθούν στις ιδιαίτερες πατρίδες τους για να γραφτεί οριστικά ο επίλογος της τραγωδίας που διήρκησε 42 χρόνια.
Στην ομιλία του στην τελετή, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έστειλε μήνυμα προς την Τουρκία μετά τα τελευταία γεγονότα και την αμφισβήτηση της συνθήκης της Λωζάννης.
«Είναι υποχρέωση της Ευρώπης όχι μόνο απέναντι στην Κύπρο, αλλά και απέναντι στην ευρωπαϊκή ιδέα, απέναντι τους ίδιους τους ευρωπαϊκούς θεσμούς. Και με την ευκαιρία απλώς τονίζω ότι το ίδιο πρέπει να πράξει η ΕΕ σε ό,τι αφορά την αμφισβήτηση της Συνθήκης της Λωζάννης, η οποία πρέπει να τηρείται στο ακέραιο, γιατί πρόκειται περί αναπόσπαστου τμήματος του διεθνούς δικαίου. Δεν καθορίζει μόνο τα σύνορα της Ελλάδας, καθορίζει και τα σύνορα της ΕΕ γιατί κατά το ίδιο πρωτογενές ευρωπαϊκό Δίκαιο τα σύνορα της ΕΕ είναι τα σύνορα των κρατών-μελών, όπως ορίζονται κυριάρχως από αυτά», είπε χαρακτηριστικά ο Προκόπης Παυλόπουλος.  
Δείτε το βίντεο από την ΕΡΤ1:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση