GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δις ισόβια σε δημοτικό σύμβουλο για υπεξαίρεση δημόσιου χρήματος

Δυο φορές ισόβια επέβαλε σε πρώην πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου της Ξάνθης το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θράκης, για απιστία κ...


Δυο φορές ισόβια επέβαλε σε πρώην πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου της Ξάνθης το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θράκης, για απιστία και υπεξαίρεση δημοσίου χρήματος. Το δικαστήριο δεν του αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό.

Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον πρώην πρόεδρο και δικηγόρο στο επάγγελμα Θεολόγο Καλαϊτζή, για την υπόθεση της τελούσας υπό εκκαθάριση εταιρίας δημοτικής επιχείρησης του δήμου Ξάνθης με την επωνυμία «ΕΑΠΑΞ», (Επιχείρηση Αξιοποίησης Παλιάς Ξάνθης).

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο πρώην πρόεδρος κρίθηκε ένοχος για τα αδικήματα της απιστίας και της υπεξαίρεσης ποσού, που σύμφωνα με τον έλεγχο των οικονομικών επιθεωρητών, αγγίζει το 1,4 εκατ. ευρώ.

Επιπλέον, κάθειρξη 12 ετών επεβλήθη στον συγκατηγορούμενο του, Γιώργο Δερέ, διευθυντή της ΕΑΠΑΞ, στον οποίο αναγνωρίστηκε ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου. Η έφεση που κατέθεσε ο δεύτερος από τους κατηγορουμένους, έχει ανασταλτικό χαρακτήρα ως προς την εκτέλεση της ποινής. Ο δεύτερος καταδικασθείς θα αφεθεί ελεύθερος μετά την καταβολή εγγύησης 10.000 ευρώ.

Στην απολογία του, ο πρώην πρόεδρος επικαλέσθηκε διπλό έλεγχο όλων των οικονομικών πεπραγμένων από το ΣΔΟΕ το 2007 – 2008, που δεν βρήκε τίποτα το επιλήψιμο, γεγονός που σύμφωνα με τον ίδιο, εδραίωσε μέσα του την πεποίθηση ότι όλα έβαιναν καλώς – και λειτουργούσε με καλή πίστη. Να σημειωθεί ότι ο πρώην διευθύνων σύμβουλος και πρώην πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Ξάνθης είχε κριθεί προφυλακιστέος και κρατούνταν στις φυλακές Κομοτηνής από τον Ιούλιο του 2015.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση