GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σε θρίλερ εξελίσσεται η διάσκεψη του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες!

Στον απόηχο της έρευνας που διέταξε ο υπουργός Δικαιοσύνης σε βάρος ανώτατου δικαστικού λειτουργού, μετά από δημοσιεύματα που αφορούσαν...


Στον απόηχο της έρευνας που διέταξε ο υπουργός Δικαιοσύνης σε βάρος ανώτατου δικαστικού λειτουργού, μετά από δημοσιεύματα που αφορούσαν σε θέματα που άπτονται σε προσωπική του σχέση, εκφράζονται ανησυχίες για απρόσμενες εξελίξεις στη διάσκεψη της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας για τις τηλεοπτικές άδειες που έχει οριστεί για σήμερα.
Τα σενάρια για ανατροπή των δεδομένων φούντωσαν μετά την πληροφορία ότι μετά από καρδιακό επεισόδιο νοσηλεύεται στην εντατική ο σύμβουλος Επικρατείας Αριστόβουλος-Γεώργιος Βώρος, γεγονός που θέτει εκ των πραγμάτων θέμα αναπλήρωσής του στην Ολομέλεια.

Η ασθένεια του κ. Βώρου δεν πυροδοτεί εξελίξεις, καθώς στην σύνθεση της Ολομέλειας του ΣτΕ έχουν οριστεί δύο αναπληρωματικοί σύμβουλοι. Ωστόσο, ο συνδυασμός των δυο γεγονότων, όπως εκτιμούν αρμόδιες πηγές, ενδεχομένως να θέσει εν αμφιβόλω την πραγματοποίηση της τρίτης διάσκεψης, καθώς οι αναπληρωτές που έχουν οριστεί είναι μόνο δύο.

Δικαστικές πηγές σημείωναν πως παρότι ήδη υπάρχουν δύο αναπληρωματικοί σύμβουλοι που μπορούν να καλύψουν τα κενά, δεν αποκλείεται, τελικά, να οδηγηθεί η διάσκεψη σε επ’ αόριστον αναβολή είτε άμεσα είτε λίγο αργότερα, εφόσον άλλος σύμβουλος Επικρατείας παρουσιάσει ανυπέρβλητο κώλυμα. Σε αυτή την περίπτωση η υπόθεση δικάζεται από την αρχή, με άλλη σύνθεση.

Πάντως, ο ανώτατος δικαστής που ελέγχεται δεν έχει νομικό κώλυμα λόγω της πειθαρχικής έρευνας και μπορεί να μετάσχει στη διάσκεψη.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση