GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Από μανιτάρια μέχρι Πόκεμον: Τι απαγορεύουν διάσημοι προπονητές

Στο πλαίσιο μίας ποδοσφαιρικής ομάδας, αυτός που έχει τον πρώτο λόγο για την διαμόρφωση των προαναφερόμεων παραμέτρων και τον καθορισμό...


Στο πλαίσιο μίας ποδοσφαιρικής ομάδας, αυτός που έχει τον πρώτο λόγο για την διαμόρφωση των προαναφερόμεων παραμέτρων και τον καθορισμό των ορίων, είναι ο προπονητής.
Πρόκειται για τον άνθρωπο, που έχει επιλεχθεί για την συγκεκριμένη θέση και με συγκεκριμένες αρμοδιότητες, μεταξύ των οποίων, πρωτεύουσα σημασία έχει, η πειθαρχία και η ομοιογένεια, εντός κι εκτός αγωνιστικού χώρου.
Ο προπονητής είναι αυτός που θεσπίζει τους κοινούς κανόνες συμπεριφοράς, όντας παράλληλα υπεύθυνος για την τήρηση τους και -όπως πάντα σε ανάλογες περιπτώσεις- κρίνεται εκ του αποτελέσματος. Ωστόσο, δεν είναι λίγα τα παραδείγματα όπου προπονητές μεγάλου βεληνεκούς και αναγνωρισμένοι παγκοσμίως, απαγορεύουν στους παίκτες τους, συνήθειες της καθημερινότητας, που σε έναν απλό -και μη ποδοσφαιριστή- άνθρωπο, φαντάζου, τουλάχιστον υπερβολικές.
Οπως, λόγου χάρη, ο Πεπ Γκουαρντιόλα, που έχει απαγορεύσει την χρήση κάθε είδους σχετιζόμενο με την τεχνολογία από τους παίκτες της Μάντσεστερ Σίτι, όσες ώρες βρίσκονται στο προπονητικό κέντρο! Επίσης, ο Καταλανός τεχνικός, έχει «κόψει» την πίτσα από τον Αγουέρο και τους συμπαίκτες του, ενώ όταν εργαζόταν στην Μπαρτσελόνα δεν επέτρεπε στους παίκτες του να φθάνουν στην προπόνηση με σπορ αυτοκίνητα.
Σε ανάλογο ...μήκος κύμματος - αναφορικά με την τεχνολογία- και ο Ζοζέ Μουρίνιο, που δεν επιτρέπει στους «κόκκινους διάβολους» της Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ να ασχολούνται με το Pokemon Go. Ο σημαντικότερος προπονητής της ιστορικής αγγλικής ομάδας, ο Σερ Αλεξ Φέργκιουσον, απαγόρευε τα «φανταχτερά» παπούτσια!
Πιο... ιδιόρρυθμος ο Γάλλος πρώην προπονητής της Αστον Βίλα, Ρεμί Γκαρντ, δεν επιτρέπε στους παίκτες του να μιλούν γαλλικά (!) στα αποδυτήρια των «χωριατών», ενώ ο Πάολο Ντι Κάνιο άταν δούλευε στην Σάντερλαντ, είχε απαγορεύσει ρητώς, την σάλτσα κέτσαπ, την μαγιονέζα, τα χάμπουργκερ, την Coca-cola και τα ...τραγούδια!
Ο Γιούργκεν Κλοπ που δείχνει να μεταμορφώνει αγωνιστικά την Λίβερπουλ, δεν επιτρέπει στους παίκτες του να ακουμπήσουν το λογότυπο «This is Anfield», ενώ επί των ημερών του Ντέϊβιντ Μόγες στην Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ, οι ποδοσφαιριστές αγνοούσαν την γεύση της τηγανητής πατάτας!
Ο Ιταλός τεχνικός, Φάμπιο Καπέλο, έφυγε ως αποτυχημένος από την εθνική Αγγλίας και κανείς δεν θα μάθει, εάν ένας από τους λόγους, ήταν και ότι δεν επέτρεπε στους παίκτες να φορούν σορτσάκια και παντόφλες.
Μέχρι πέρυσι, ο Νιλ Λένον εργαζόταν στην Μπόλτον και ήθελε τους παίκτες του ...ασκεπείς, καθώς απαγόρευε οποιαδήποτε κάλυψη της κεφαλής, ενώ ο Τόμας Σάαφ, δεν επέτρεπε τα τατουάζ, μετά από μόλυνση που υπέστη ένας ποδοσφαιριστής της Βέρντερ Βρέμης.
Τέλος, ο εκ των κορυφαίων προπονητών της Ιστορίας, ο Ιταλός, Τζοβάνι Τραπατόνι, είχε απαγορεύσει στους παίκτες της εθνικής Ιρλανδίας να καταναλώνουν ...μανιτάρια! 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση