GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κατρούγκαλος: Μειώνουμε το ΕΚΑΣ αλλά για... καλό

Γενική αναπροσαρμογή του ΕΚΑΣ προς τα κάτω «για να μην το χάσει κανείς» και αυξήσεις στις συντάξεις το 2018, προαναγγέλλει ο Γιώργος Κα...


Γενική αναπροσαρμογή του ΕΚΑΣ προς τα κάτω «για να μην το χάσει κανείς» και αυξήσεις στις συντάξεις το 2018, προαναγγέλλει ο Γιώργος Κατρούγκαλος με συνέντευξή του στην εφημερίδα Realnews.
Όπως εξηγεί ο υπουργός Εργασίας, το 2017 θα καταβληθεί προσπάθεια να μην υπάρξει μείωση των δικαιούχων, αλλά η προβλεπόμενη από το μνημόνιο περικοπή της δαπάνης να προκύψει από αντίστοιχη αναπροσαρμογή της παροχής των σημερινών δικαιούχων, δηλαδή «για να μην χάσει κανείς το ΕΚΑΣ θα υπάρξει μια γενική αναπροσαρμογή του προς τα κάτω».
Για τις συντάξεις ξεκαθαρίζει ότι «καμιά νέα περικοπή δεν θα συμβεί όσο είμαστε εμείς στην κυβέρνηση», αλλά αντιθέτως, σημειώνει, αν έχουμε ανάπτυξη 2,7% το 2017 -όπως προβλέπουν οι διεθνείς οργανισμοί- τότε το 2018 οι νέες συντάξεις θα έχουν αυξήσεις, ενώ οι παλαιές θα αυξηθούν όταν η προσωπική διαφορά που ενσωματώνουν μηδενιστεί, λόγω της αύξησης των νέων συντάξεων.
Σχετικά με τις κόκκινες γραμμές της διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς, που αρχίζει αύριο, ο κ. Κατρούγκαλος αναφέρει ότι είναι «να επανέλθουν οι συλλογικές διαπραγματεύσεις, να μην επιδεινωθεί σε τίποτα η θέση των εργαζομένων, αλλά αντιθέτως να αναστραφεί η εργασιακή απορρύθμιση των τελευταίων χρόνων».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση