GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Διαβεβαίωση Μαξίμου σε Ιερώνυμο: Ισχύουν όσα συμφωνήσαμε

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε νωρίς το πρωί το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Συνόδου με την Κυβερνητική Εκπρόσωπο κ. Όλγα Γεροβασίλη, μετά τη...


Τηλεφωνική επικοινωνία είχε νωρίς το πρωί το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Συνόδου με την Κυβερνητική Εκπρόσωπο κ. Όλγα Γεροβασίλη, μετά την χθεσινή συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου Ιερώνυμου, Τσίπρα και Φίλη, προκειμένου να δοθεί τέλος στον… ιερό πόλεμο που έχει ξεσπάσει για τα Θρησκευτικά. 

Η κα Γεροβασίλη έδωσε τη διαβεβαίωση ότι «για το μάθημα των Θρησκευτικών ισχύουν τα όσα ειπώθηκαν στη χθεσινή συνάντηση με τον Πρωθυπουργό και γι’ αυτό κάθε άλλη ενέργεια είναι προσωπικές ερμηνείες του καθενός».

Σε σημερινή ανακοίνωση της Ιεράς Συνοδο, τονίζεται ότι ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος δέχεται ότι για την τρέχουσα χρονιά θα αξιοποιηθούν τα υπάρχοντα βιβλία Θρησκευτικών, τα οποία έχουν ήδη διανεμηθεί στους μαθητές αλλά η Εκκλησία περιμένει να ξεκινήσει αμεσος διάλογος για το τρέχον Πρόγραμμα Σπουδών, προκειμένου αυτό να εξετασθεί και εν τέλει να αξιολογηθεί στο τέλος της σχολικής χρονιάς. Μάλιτσα, για αυτό τον σκοπό, η Ιεραρχία θα ορίσει ειδική Επιτροπή και η περαιτέρω στάση της Εκκλησίας της Ελλάδος θα εξαρτηθεί από την πρόοδο των εργασιών της Επιτροπής διαλόγου.

Πώς έφτιαξε το κλίμα 

Σύμφωνα με το ΒΗΜΑ, Πηγές της Εκκλησίας εκτιμούν ότι ο δρόμος είναι μακρύς αλλά η αρχή έγινε στη χθεσινή συνάντηση. Μάλιστα το κλίμα «χαλάρωσε τόσο πολύ» που ο Πρωθυπουργός εξιστόρησε τη σχέση που είχε στα παιδικά του χρόνια με την εκκλησία.

Οι ίδιοι κύκλοι υπογράμμισαν ότι αναμένουν, μετά τη χθεσινή συνάντηση, «διορθωτικές κινήσεις», από πλευράς του υπουργείου Παιδείας στην εγκύκλιο για τη διδασκαλία του μαθήματος των Θρησκευτικών ενώ δεν απέκλεισαν το ενδεχόμενο να υπάρχουν ανατροπές στον επικείμενο, όποτε πραγματοποιηθεί, ανασχηματισμό. 
 
Σύμφωνα με ρεπορτά της εφημερίδας, ο κ. Φίλης είπε πως δεν έχει πρόβλημα να «διορθώσει» τη δήλωσή του «περί συμβολής της εκκλησίας στην ηθική έκπτωση της κοινωνίας».
 
Από την πλευρά της κυβέρνησης υπήρξε η «δυσφορία» για τα όσα ελέχθησαν στην Σύνοδο της Ιεραρχίας για την Αριστερά και δεύτερον, όπως επισημάνθηκε, στο θέμα του διαλόγου για τον τρόπο διδασκαλίας του μαθήματος των θρησκευτικών ότι δεν είναι ακριβές πως δεν υπήρξε διάλογος. 

Συγκεκριμένα ειπώθηκε ότι  «οι κ.κ. Σταύρος Γιαγκάζογλου και ο καθηγητής Θεολογίας κ. Μάριος Μπέγζος που συμμετείχαν στη σύνταξη του νέου προγράμματος επί χρόνια ήταν στενοί συνεργάτες του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου και μέχρι πρότινος υπηρετούσαν σε Συνοδικούς Οργανισμούς».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση