GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τσίπρας: Πρέπει να βοηθήσουμε τους κατατρεγμένους

“Παραδίδουμε τον χώρο στους κατοίκους της περιοχής, το σκοπευτήριο της Καισαριανής, εδώ που κάποιοι θυσιάστηκαν για να είμαστε εμείς ...


“Παραδίδουμε τον χώρο στους κατοίκους της περιοχής, το σκοπευτήριο της Καισαριανής, εδώ που κάποιοι θυσιάστηκαν για να είμαστε εμείς ελεύθεροι”, ανέφερε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο Πανελλαδικός Σύνδεσμος Αγωνιστών Εαμικής Εθνικής Αντίστασης, για την απόδοση του χώρου θυσίας του Σκοπευτηρίου Καισαριανής στον Δήμο και τον λαό της περιοχής.

Ο πρωθυπουργός μίλησε για μία συναισθηματικά φορτισμένη ημέρα, και υπογράμμισε πως η ελληνική δημοκρατία τιμά και αναγνωρίζει αυτούς που της έδωσαν υπόσταση, διαμηνύοντας πως η καταδίκη του φασισμού είναι τελεσίδικη στη συνείδηση μας.

“Η θυσία της Πρωτομαγιάς του 1944 ήταν θυσία στο πλαίσιο τις εθνικής αντίστασης και μας κάνει όλους υπερήφανους”, τόνισε ο πρωθυπουργός, αναφερόμενος στους 200 εκτελεσμένους στην Καισαριανή την Πρωτομαγιά του 1944, λέγοντας ότι αρχικά ήταν κρατούμενοι κομμουνιστές του δικτατορικού καθεστώτος Μεταξά το οποίο τους παρέδωσε και τους παρέλαβαν οι ναζί κατακτητές. Υπογράμμισε πως η θυσία αυτή ανήκει σε κάθε Έλληνα αγωνιστή.

Ο πρωθυπουργός επεσήμανε ακόμα ότι η τελευταία εκτέλεση στην Καισαριανή έγινε το 1949 και αναφέρθηκε στον εμφύλιο πόλεμο στον οποίο έσυραν τον λαό όχι μόνο ξένοι, αλλά και ντόπιοι "καθώς φοβούνταν την δύναμη του λαού και της μεγαλύτερης οργάνωσής του, του ΕΑΜ".

Συνέδεσε μάλιστα τη σημερινή εκδήλωση με το προσφυγικό ζήτημα, σημειώνοντας πως “εμείς πρέπει να δείξουμε σαν φάρος δημοκρατίας τον ανθρωπισμό απέναντι στους πρόσφυγες που έρχονται κατατρεγμένοι στη χώρα μας”.

Πριν την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα σημειώθηκαν μικροεπεισόδια μεταξύ διαδηλωτών και ανδρών των ΜΑΤ, οι οποίοι έκαναν και χρήση χημικών.

Περίπου 120 άτομα, κυρίως από την Λαϊκή Ενότητα, την ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α, και άλλες οργανώσεις που είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία Καισαριανής, όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, κινήθηκαν προς το Σκοπευτήριο, με αποτέλεσμα να υπάρξει μικροσυμπλοκή με τις ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ, που είχαν σχηματίσει φραγμό στην συμβολή των οδών Πανιωνίου και Χρυσοστόμου Σμύρνης. Οι αστυνομικές δυνάμεις απώθησαν τους διαδηλωτές κάνοντας περιορισμένη χρήση δακρυγόνων, οι οποίοι επέστρεψαν στην πλατεία Καισαριανής, χωρίς να υπάρξει συνέχεια στα επεισόδια.

Κατά την συμπλοκή, σύμφωνα με την Αστυνομία, τραυματίστηκε ελαφρά ένας αστυνομικός, ο οποίος διακομίστηκε για τις πρώτες βοήθειες στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο.

Σημειώνεται ότι στην εκδήλωση δεν παρέστη, όπως είχε προαναγγείλει, ο (προερχόμενος από το ΚΚΕ) δήμαρχος Καισαριανής Ηλίας Σταμέλος, τονίζοντας σε σχετική επιστολή του ότι “η παραχώρηση του Σκοπευτηρίου είναι αποτέλεσμα των αγώνων του λαού, δεν του χαρίστηκε από κανέναν και δε μπορεί να αξιοποιηθεί στην προσπάθεια εξιλέωσης της κυβερνητικής Πολιτικής”.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση