GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αφού δεν έγινε με δημοψήφισμα ο Ορμπάν απαγορεύει τους μετανάστες

Απτόητος ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας από το κούφιο δημοψήφισμα (με αποχή 60%), ανακοίνωσε ότι αφού οι Ούγγροι δεν ήθελαν να γίνει με...


Απτόητος ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας από το κούφιο δημοψήφισμα (με αποχή 60%), ανακοίνωσε ότι αφού οι Ούγγροι δεν ήθελαν να γίνει με δημοψήφισμα, ο ίδιος θα ζητήσει από τη Βουλή να αναθεωρήσει το Σύνταγμα στις 8 Νοεμβρίου ώστε να απαγορεύσει την εγκατάσταση μεταναστών στην Ουγγαρία ακυρώνοντας την υποχρεωτική - από την ΕΕ- μετεγκατάσταση προσφύγων μέσω ποσοστώσεων. Αυτά ανακοίνωσε σήμερα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, του κυβερνώντος κόμματος Fidesz, μετά την ακύρωση του δημοψηφίσματος της Κυριακής.

Μιλώντας στην ίδια συνέντευξη Τύπου, ο πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν εξήγησε: "Πρέπει να δηλώσουμε με σαφήνεια ότι χωρίς την έγκριση του ουγγρικού κοινοβουλίου οι Βρυξέλλες (...) δεν μπορούν να εγκαταστήσουν μετανάστες στην Ουγγαρία. Και πρέπει να δηλώσουμε με σαφήνεια ότι απαγορεύουμε την εξαναγκαστική μετεγκατάσταση των μεταναστών".

Η συντριπτική πλειοψηφία των Ούγγρων απέρριψε το σύστημα των ποσοστώσεων που επιβάλλει η ΕΕ στο δημοψήφισμα της Κυριακής. Όμως το ποσοστό συμμετοχής ήταν μικρό, με αποτέλεσμα το δημοψήφισμα να κριθεί άκυρο.

Ο Όρμπαν ωστόσο τόνισε ότι μολονότι το δημοψήφισμα δεν είναι νομικά δεσμευτικό, του δίνει μια ισχυρή εντολή να αντιταχθεί στις Βρυξέλλες, καθώς περισσότεροι από 3 εκατομμύρια ψηφοφόροι απέρριψαν τις ποσοστώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση