GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κοντονής: Υπάρχουν παράγοντες έτοιμοι να δωροδοκηθούν στο ποδόσφαιρο

Για όλα τα «καυτά» θέματα του ποδοσφαίρου, το ξεκίνημα του φετινού πρωταθλήματος, τη «μάχη» για την διαφάνεια και την ισονομία, τις εγκ...


Για όλα τα «καυτά» θέματα του ποδοσφαίρου, το ξεκίνημα του φετινού πρωταθλήματος, τη «μάχη» για την διαφάνεια και την ισονομία, τις εγκληματικές οργανώσεις, μίλησε ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης Libero 107,4.

Αίσθηση προκάλεσε μάλιστα η αναφορά του κ. Κοντονή στα όσα γίνονται προεκλογικά στην ΕΠΟ: “Αυτό που με προβληματίζει είναι ότι υπάρχουν παράγοντες, δηλαδή άνθρωποι που υποτίθεται έχουν ταχθεί για την υπηρέτηση του αθλήματος, που είναι έτοιμοι να δωροδοκήσουν και να δωροδοκηθούν”.

Ειδικότερα, ο υφυπουργός Αθλητισμού απαντώντας σε ερωτήσεις μεταξύ άλλων είπε:

Για το αν είναι ικανοποιημένος από αυτά που έχουν γίνει μέχρι σήμερα: «Αν το έλεγα, θα έλεγα ότι αφήνουμε και κάθε προσπάθεια που κάνουμε, ότι ολοκληρώθηκε ένα έργο. Ο αγώνας για τη διαφάνεια, την πάταξη της διαφθοράς και στον αθλητισμό είναι διαρκής, δεν πρέπει να θεωρούμε ούτε στιγμή ότι ολοκληρώσαμε έναν κύκλο ενεργειών. Αντίθετα όλα είναι σε εξέλιξη... Το γεγονός ότι ένα μέρος την κοινής γνώμης εντοπίζει ότι κάτι έχει γίνει τον τελευταίο χρόνο, εμένα με ικανοποιεί. Έχουμε δρόμο ακόμη βέβαια...»

Για τα όσα συμβαίνουν στο φετινό πρωτάθλημα: «Νομίζω ότι έγινε μία καλύτερη αρχή σε σχέση με τα προηγούμενα πρωταθλήματα. Και στο επίπεδο της απονομής δικαιοσύνης μέσα και έξω από το γήπεδο και στο επίπεδο της πάταξης της βίας στους αθλητικούς χώρους. Αυτό δεν σημαίνει ότι εφησυχάζουμε, θα ήταν υπερβολή να το πούμε αυτό. Ο Πρωθυπουργός παρέλαβε μία κατάσταση σήψης και διαφθοράς, που έχει παράξει σοβαρά αρνητικά αποτελέσματα. Θεωρείτε τυχαίο ότι 10 χρόνια τώρα, έχουν παραχθεί εγκληματικές οργανώσεις που αποδίδονται σε στελέχη της Ομοσπονδίας ή ακόμη και των ομάδων; Όλα αυτά γίνονταν μπροστά στα μάτια μας και δεν έκαναν τίποτα οι προηγούμενες Κυβερνήσεις. Ο αγώνας είναι σε εξέλιξη, είναι συνεχής και τόσο το ΠΑΣΟΚ, όσο και η ΝΔ είναι υπόλογοι στον ελληνικό λαό».

Για τις Επιτροπές και τους αθλητικούς δικαστές: «Είμαι ικανοποιημένος και θέλω να πω ότι οι δικαστές που στελεχώνουν αυτά τα όργανα επιτελούν ένα υψηλό έργο, με αυτό τον τρόπο εδραιώνεται η διαφάνεια. Για την αυστηρότητα των αποφάσεων όλοι ξέρουν ότι είναι ανεπηρέαστοι, κάνουν αυτό που τους λέει η συνείδηση τους. Δε λέω ότι δε θα γίνουν λάθη. Γι΄ αυτό υπάρχει και ένα δεύτερο όργανο και στο τέλος θα βρεθεί η λύση. Πιστεύω σε έναν μεγάλο βαθμό στο επίπεδο τουλάχιστον το θεσμικό, αυτό δεν μπορεί να αμφισβητηθεί. Το θέμα της διαιτησίας είναι εσωτερικό του ποδοσφαίρου. Η Κυβέρνηση παρακολουθεί το τι γίνεται και είμαστε σε συνεννόηση με διεθνείς Ομοσπονδίες, ώστε να εμπεδωθεί ένα αίσθημα ότι κανένας δεν έχει σκοπό να αδικήσει κάποιον».

Για τον νέο αθλητικό νόμο: «Τον νέο αθλητικό νόμο, τον έχουμε δώσει σε διαβούλευση στις αθλητικές Ομοσπονδίες και μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα αναρτηθεί σε διαβούλευση, για να λάβουν και οι πολίτες μέρος στη διαδικασία. Οποιοδήποτε πολίτης μπορεί να εκφράσει τη θέση του».

Για τη συνάντηση που είχε με τις ομάδες: «Εγώ χαίρομαι που μπορούμε και συζητάμε με τις ομάδες. Ήταν η τρίτη φορά που συναντήθηκα με όλους τους προέδρους και τους εκπροσώπους των ομάδων. Πήγα για πρώτη φορά στα γραφεία της Super League, γιατί τις άλλες φορές είχαν έρθει στο Υπουργείο. Νομίζω ότι κάναμε και μία εποικοδομητική συζήτηση. Αρχικά, ένα σημαντικό κέρδος είναι ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι πρέπει να βρίσκονται σε τακτά χρονικά διαστήματα, για να δούμε σε ποια κατεύθυνση μπορούμε να επιλύσουμε τα προβλήματα».

Για την κάρτα φιλάθλου: «Βεβαίως θα ισχύσει. Είναι απόφαση της πολιτείας και επομένως θα ισχύσει. Οι αναβολές που έχουν γίνει, σχετίζονταν με την πληρότητα του νομοθετικού κειμένου. Επέλεξα για την καλύτερη εφαρμογή του μέτρου, σε συνδυασμό με κάποια κενά που υπήρχαν, να αναβληθεί η εφαρμογή μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου».

Για τις κάμερες: «Στα γήπεδα της πρώτης κατηγορίας έχει ολοκληρωθεί σε μεγάλο βαθμό η τοποθέτηση. Αυτές τις κάμερες που είχαν αγοραστεί τα προηγούμενα χρόνια, τις πληρώσαμε 14-16 εκατομμύρια ευρώ επί ημερών ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Μας είπαν ότι δεν γίνονται αγώνες χωρίς κάμερες. Τώρα μπήκαν κάμερες και μάλιστα με έξοδα των ομάδων αυτή τη φορά, γιατί πριν πλήρωσε ο φορολογούμενος πολίτης και τα λεφτά πήγαιναν στα σκουπίδια».

Για τα όσα γίνονται προεκλογικά στην ΕΠΟ: «Θέλω με κατηγορηματικό τρόπο να εκφράσω την απαρέσκεια μου σε αυτά τα γεγονότα. Δεν ξέρω τι μεγέθους είναι, τα περισσότερο θεωρώ πως έχουν βάση. Αυτό που με προβληματίζει είναι ότι υπάρχουν παράγοντες, δηλαδή άνθρωποι που υποτίθεται έχουν ταχθεί για την υπηρέτηση του αθλήματος, που είναι έτοιμοι να δωροδοκήσουν και να δωροδοκηθούν. Με αυτό το επίπεδο παραγόντων μη νομίζετε ότι είναι πολύ εύκολο να φτιάξει η κατάσταση».

Για τις μετακινήσεις οπαδών: «Θα πρέπει να δείτε και πέρυσι τι αποφάσεις είχα πάρει και αν υπάρχει κάποια μεροληψία. Είμαι από τους ανθρώπους που θεωρούν ότι αυτό το μέτρο θα πρέπει να καταργηθεί σε βάθος χρόνου. Πρέπει να λάβουμε υπόψιν ότι δεν μπορεί να γίνεται οργανωμένη μετακίνηση, με εισιτήρια ανώνυμα. Αυτά είναι τα δεδομένα. Μπορεί οποιοσδήποτε να πηγαίνει σε ένα γήπεδο και να παρακολουθεί τον αγώνα. Το θέμα είναι ότι ακόμη τα πράγματα δεν έχουν φτάσει στο επιθυμητό σημείο ωριμότητας».

Για το ραντεβού με τους παράγοντες της Football League: «Γιατί δεν έχει ξεκινήσει το πρωτάθλημα της Football League; Και κατ' επέκταση γιατί υπάρχουν τα προβλήματα διαφήμισης και στις ομάδες της Super League; Διότι το προϊόν δεν είναι αξιόπιστο. Τα προβλήματα που συναντάμε σήμερα, είναι πάρα πολύ σοβαρά, ας μην τα διαιωνίσουμε. Θέλω να κάνω έκκληση σε όλους τους παράγοντες του ποδοσφαίρου. Επιτέλους ας το καταλάβουν ότι κατέστρεψαν το ποδόσφαιρο. Αν αναγκάστηκα να διακόψω το Κύπελλο και να μην ξεκινήσω το πρωτάθλημα, δεν το έκανα επειδή έτσι μου ήρθε. Φτάσαμε σε ένα σημείο η Football League, να μην έχει τηλεοπτική στέγη και η Super League, να αντιμετωπίζει σοβαρότατα προβλήματα και να είμαστε πολύ πίσω από τα άλλα κράτη της ΕΕ».

Για το πρωτάθλημα της Football League: «Δεν θα πω τίποτα, θα κάνουμε μία συνάντηση με τον κ. Σφακιανάκη, που είχε και μία έμπνευση να βραβεύσει τον κ. Γκιρτζίκη. Δεν πίστευα στα μάτια μου... Δεν πίστευα την αιτιολογία της βράβευσης. Δηλαδή είδε κανέναν να επιβουλεύεται το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου; Δεν θα ανεχτούμε το καθεστώς της ανομίας, ούτε της αυθαιρεσίας. Θα συζητήσουμε με τον Πρόεδρο ειλικρινώς όλα τα θέματα. Αυτό το ραντεβού είναι την Τρίτη. Είναι λογικό αυτοί που επενδύουν τα χρήματα τους, να κοιτάξουν πως θα διασφαλίσουν την επένδυση τους».

Για τις σχέσεις με FIFA και UEFA: «Έχουμε μία πάρα πολύ καλή συνεργασία και συζητάμε. Δεν ήμουν ποτέ εχθρός τους, άλλοι προσπαθούσαν να ενεργοποιήσουν τις διεθνείς Ομοσπονδίες γα να ακυρώσουν τους ποδοσφαιρικούς νόμους. Θυμάστε τι προσπάθειες έκαναν οι τύποι της ΕΠΟ όταν ψηφίσαμε την κατάργηση του καθεστώτος που είχαν ενεργοποιήσει; Μετά το διάλογο που κάναμε, καταλήξαμε στο νόμο που υπάρχει τώρα. Συμφωνήσαμε απολύτως και δεν υπήρχε καμία σκιά».

Για την κατάσταση στον Ηρακλή: «Δεν έχει δικαίωμα η πολιτεία να παρέμβει, δεν θα αυθαιρετήσει στα θέματα των ποδοσφαιρικών ανωνύμων εταιριών. Ο νόμος θα εφαρμοστεί όσον αφορά τη λειτουργία των συλλόγων και θα πρέπει να εφαρμοστεί από το αρμόδιο Υπουργείο. Έχω μία σαφή εικόνα του τι συμβαίνει, παρακολουθώ και εγώ και οι παράγοντες του Υπουργείου όσα γίνονται κι αν δούμε ότι υπάρχουν ζητήματα που άπτονται του Υπουργείου μας, θα το κάνουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση