Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

 • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Δευτέρα, 17 Οκτωβρίου 2016

  Ανοίγουν λογαριασμοί με απόφαση του Επικρατείας


  To «πράσινο φως» για διευρυμένους φορολογικούς ελέγχους σε τραπεζικούς λογαριασμούς σε βάθος χρόνου και με το αυστηρό νομοθετικό πλαίσιο του Ν. 3888/10 άναψε το Συμβούλιο της Επικρατείας, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν το περιεχόμενό τους αντιστοιχεί στα δηλωθέντα εισοδήματα. 

  Σύμφωνα με το Έθνος, με αφορμή το «ξεσκόνισμα» που έχει ξεκινήσει τα τελευταία χρόνια σε τραπεζικά στοιχεία και συναλλαγές, με γνώμονα τον εντοπισμό σημαντικών εμβασμάτων και προς το εξωτερικό, το ΣτΕ ανατρέπει απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών και επιτρέπει την πλήρη διερεύνησή τους και για το παρελθόν.

  Επί της ουσίας, σε περιπτώσεις κατά τις οποίες διαπιστώνεται ότι ένας τραπεζικός λογαριασμός, μέσω και της μεταφοράς εμβασμάτων, περιέχει αδήλωτα ποσά, τα οποία δεν δικαιολογούνται από τα δηλωθέντα εισοδήματα, τότε η σχετική χρηματική διαφορά μπορεί να θεωρηθεί ως προσαύξηση περιουσίας από άγνωστη πηγή ή αιτία, ανοίγοντας το δρόμο για τη βαριά φορολόγησή της και για το προγενέστερο του 2010 χρονικό διάστημνα. 

  Ο φορολογούμενος μπορεί να αμυνθεί προσκομίζοντας στοιχεία που αποδεικνύουν ότι οι διαφορές που προκύπτουν δικαιολογούνται και καλύπτονται - π.χ. από εισοδήματα του παρελθόντος - από αγοραπωλησίες ακινήτων ή άλλων αξιών. 

  Κατά τις ίδιες πηγές, μοναδικό «ανάχωμα» για το χρονικό βάθος του ελέγχου αποτελούν οι διατάξεις και η νομολογία που έχει διαμορφωθεί σχετικά με την παραγραφή τέτοιων ελέγχων και αξιώσεων του Δημοσίου.

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχολια:

  Item Reviewed: Ανοίγουν λογαριασμοί με απόφαση του Επικρατείας Rating: 5 Reviewed By: Press- gr