GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας: Να φύγει το ΝΑΤΟ απ’ το Αιγαίο

Η Τουρκία επιθυμεί να τερματισθεί «έως τα τέλη του έτους» η αποστολή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, η οποία έχει ως στόχο την καταδίωξη των δικτύων...


Η Τουρκία επιθυμεί να τερματισθεί «έως τα τέλη του έτους» η αποστολή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, η οποία έχει ως στόχο την καταδίωξη των δικτύων που προωθούν μετανάστες στην Ευρώπη, διετράνωσε ο Τούρκος υπουργός Αμύνης Φικρί Ισίκ, εκτιμώντας πως οι στόχοι της αποστολής έχουν πλέον επιτευχθεί.

«Η αποστολή τούτη του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο έχει εκπληρώσει τους στόχους της. Δεν συντρέχει κανένας λόγος για να την παρατείνουμε χρονικά», τόνισε ο Ισίκ, μετά τη διήμερη σύνοδο (Τετάρτη-Πέμπτη) των ομολόγων του της Συμμαχίας στις Βρυξέλλες, μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο Αναντολού.

«Ούτως, ή άλλως, είναι η Τουρκία εκείνη που εμποδίζει τις παράνομες διαβάσεις. Εμείς, στην Τουρκία, θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας προς αυτήν την κατεύθυνση. Δεν είναι πλέον χρήσιμο για τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ να παραμένουν εδώ», πρόσθεσε ο Ισίκ, προσθέτοντας πως η Άγκυρα επιθυμεί τον τερματισμό της αποστολής «έως τα τέλη του έτους».

Από την πλευρά του, ο ΓΓ του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ χαιρέτισε χθες την αποτελεσματικότητα του μηχανισμού του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, χαρακτηρίζοντάς τον «προστιθέμενη αξία», όσον αφορά ιδίως την δυνατότητα που έχουν τα σκάφη του «να επιχειρούν τόσο στα ελληνικά, όσο και στα τουρκικά χωρικά ύδατα».

Η αποστολή του ΝΑΤΟ «είναι προς το παρόν εξασφαλισμένη έως τα τέλη του έτους, μετά βλέπουμε», σχολίασε από την πλευρά της η γερμανίδα υπουργός Αμύνης Ούρσουλα φον ντερ Λάιν.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση