GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στραγγάλισαν ζευγάρι για να ξεπλύνουν την τιμή της οικογένειας

Η πακιστανική αστυνομία συνέλαβε έξι άνδρες με την κατηγορία ότι διέταξαν την εκτέλεση και σκότωσαν ένα ζευγάρι για να ξεπλύνουν την &q...


Η πακιστανική αστυνομία συνέλαβε έξι άνδρες με την κατηγορία ότι διέταξαν την εκτέλεση και σκότωσαν ένα ζευγάρι για να ξεπλύνουν την "τιμή της οικογένειας", λίγες μόλις ημέρες αφότου ο νόμος που τιμωρεί τέτοιου είδους εγκλήματα έγινε πιο αυστηρόας.
Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές τα θύματα, ο Ασμάτ και η Ιρφάνα, παντρεύτηκαν πέρσι και εγκαταστάθηκαν στο ανατολικό Καράτσι. Η Ιρφάνα είχε εγκαταλείψει τον πρώτο σύζυγό της με τον οποίο έμενε στις δυτικές συνοικίες αυτής της μεγαλούπολης.
Ένα τζιργκά, δηλαδή ένα "συμβούλιο της φυλής" στο οποίο μετείχαν ο πρώην σύζυγος και μέλη της οικογένειάς του, συγκλήθηκε πριν από λίγες ημέρες για να συζητήσει την υπόθεση. Ενεργώντας εκτός κάθε νομικού πλαισίου, το ψευδο-δικαστήριο καταδίκασε το ζευγάρι σε θάνατο.
Ο Ασμάτ και η Ιρφάνα στραγγαλίστηκαν και κατόπιν ενταφιάστηκαν σε ένα κοιμητήριο από τα μέλη του τζιργκά, ανέφερε ο αξιωματικός Τζαβέντ Άκμπαρ.
Περίπου χίλιες Πακιστανές δολοφονούνται κάθε χρόνο στο Πακιστάν από συγγενείς τους με το πρόσχημα ότι προσέβαλαν την τιμή της οικογένειας. Οι φόνοι αυτοί σπανίως ερευνούνταν καθώς ο νόμος επέτρεπε στην οικογένεια να "συγχωρέσει" τον δράστη, ο οποίος έμενε ατιμώρητος. Όμως στις αρχές του μήνα η πακιστανική κυβέρνηση υιοθέτησε έναν νέο νόμο που επιβάλλει αυστηρότερες ποινές για τη διάπραξη εγκλημάτων "τιμής". Ωστόσο, αφήνει και πάλι ανοιχτό το ενδεχόμενο να γλιτώνουν οι δράστες.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση