Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

 • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Τρίτη, 18 Οκτωβρίου 2016

  Οι μετανάστριες εκτόξευσαν το δείκτη γεννητικότητας στη Γερμανία


  Στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 33 ετών (δηλαδή περισσότερο από μια γενιά) είναι ο δείκτης γεννητικότητας στη Γερμανία. Για τις Γερμανίδες πάντως δεν έχει αλλάξει κάτι αφού η εκτόξευση του δείκτη οφείλεται στις μετανάστριες, όπως ανακοίνωσε η ομοσπονδιακή στατιστική υπηρεσία Destatis.
  Ο δείκτης ανήλθε σε 1,5 γεννήσεις ανά γυναίκα στη Γερμανία το 2015, από 1,47 έναν χρόνο νωρίτερα, στο υψηλότερο επίπεδο από το 1982, όταν βρισκόταν στο 1,51. Το περυσινό επίπεδο είναι επίσης το υψηλότερο που έχει καταγραφεί μετά την ενοποίηση της Γερμανίας το 1990.
  Η πολυετής οικονομική ανάπτυξη στη Γερμανία και η υποστήριξη που προσφέρει η κυβέρνηση συνέβαλαν να αυξηθεί η γεννητικότητα στη χώρα. Όμως ο δείκτης συνεχίζει να βρίσκεται σε επίπεδο κατώτερο αυτού που οι ειδικοί της δημογραφίας ορίζουν ως το ελάχιστο που απαιτείται προκειμένου ο πληθυσμός να μη φθίνει.
  Η Γερμανία και άλλες ανεπτυγμένες ευρωπαϊκές οικονομίες καταγράφουν τους χαμηλότερους δείκτες γεννητικότητας παγκοσμίως. Το 28% των κατοίκων της Γερμανίας είναι άνω των 60 ετών, γεγονός που σημαίνει ότι η χώρα έχει τον δεύτερο γηραιότερο πληθυσμό στον κόσμο μετά την Ιαπωνία.
  Ο δείκτης γεννητικότητας μεταξύ των μεταναστριών ανήλθε σε 1,95 το 2015, από 1,86 το 2014.
  Περίπου το 70% των σχεδόν 900.000 προσφύγων και μεταναστών οι οποίοι αφίχθησαν στη Γερμανία πέρυσι ήταν μουσουλμάνοι, οι οποίοι γενικά τείνουν να έχουν πιο πολυμελείς οικογένειες από τους ευρωπαίους πολίτες. Μεταξύ των Γερμανίδων ο δείκτης επίσης κατέγραψε αύξηση πέρυσι, αν και οριακή, στο 1,43 από τις 1,42 γεννήσεις το 2014.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχολια:

  Item Reviewed: Οι μετανάστριες εκτόξευσαν το δείκτη γεννητικότητας στη Γερμανία Rating: 5 Reviewed By: Press- gr