GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κύπρος: Μεγάλη στρατιωτική παρέλαση για την Ημέρα Ανεξαρτησίας

Το μήνυμα ότι ο λαός πρέπει να εξοπλιστεί με θάρρος για τον δρόμο της ειρήνης, έστειλε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Ανα...


Το μήνυμα ότι ο λαός πρέπει να εξοπλιστεί με θάρρος για τον δρόμο της ειρήνης, έστειλε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης με την ευκαιρία της σημερινής Ημέρας της Ανεξαρτησίας. 

Στη στρατιωτική παρέλαση πήραν μέρος μηχανοκίνητα και πεζοπόρα τμήματα της Εθνικής Φρουράς, της ΕΛΔΥΚ, της Αστυνομίας της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Πολιτικής Άμυνας και του Τμήματος Δασών. Επιδείχθηκαν άρματα μάχης, τεθωρακισμένα οχήματα, αντιαρματικά όπλα, πυροβόλα, αντιαεροπορικά συστήματα, εκτοξευτές πυραύλων όλμοι και ελικόπτερα.

Μιλώντας μετά το πέρας της στρατιωτικής παρέλασης για την 56η επέτειο της Κυπριακής Ανεξαρτησίας, ο κ. Αναστασιάδης εξέφρασε ιδιαίτερη ικανοποίηση για το αίσθημα υπερηφάνειας που έχει δώσει η Εθνική Φρουρά μέσα από την άρτια διοργάνωση και την επίδειξη ικανοτήτων. Τόνισε, ωστόσο, ότι η προσοχή δεν πρέπει να επικεντρώνεται σε αμυντικούς σχεδιασμούς και εξοπλισμούς, αλλά στο «πώς θα οπλιστούμε με θάρρος για να βρούμε τον δρόμο για την ειρήνη». 

Πρόσθεσε ότι, μέσα από τη μετεξέλιξη της Κυπριακής Δημοκρατίας, θα δημιουργηθούν οι συνθήκες που θα επιτρέψουν, ολόκληρος ο λαός, μακριά από τα όποια βαρίδια του παρελθόντος, να συμβιώσει σε ένα σύγχρονο κράτος που θα σέβεται απόλυτα τις αρχές και αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των Ηνωμένων Εθνών.

Ο Έλληνας Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, που εκπροσώπησε την ελληνική κυβέρνηση στην παρέλαση, τόνισε πως η Ελλάδα θα βρίσκεται στο πλευρό της Κύπρου μέχρι την εξεύρεση λύσης που θα προνοεί την αποχώρηση όλων των στρατευμάτων και την κατάργηση των εγγυήσεων. Μιλώντας μετά το τέλος της στρατιωτικής παρέλασης, ο κ. Καμένος είπε ότι σε ένα σύγχρονο, ευρωπαϊκό κράτος, δεν χρειάζονται ούτε μεσολαβητές, ούτε εγγυητές. 

Μετά την παρέλαση, ο κ. Αναστασιάδης δέχθηκε τον υπουργό Εθνικής Αμυνας της Ελλάδας και ακολούθως παρέθεσε δεξίωση προς το Διπλωματικό και το Προξενικό Σώμα στο Προεδρικό Μέγαρο.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση