ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Press24.gr

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΔΗΜΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ...ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ - Η ...OFF SHORE ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ - Ακατάλληλη για αναγνώστες με ευαίσθητο στομάχι. (Τιμή 0 ευρώ - Ετος 6ο). Αποθηκεύστε τη διεύθυνσή μας: press-gr.blogspot.com. Στείλτε τη γνώμη σας, σχόλια και πληροφορίες στο e-mail μας: press.gr@hotmail.com. Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ. Profil στο facebook: Press-gr blogspot

Νέα σενάρια για δημοψήφισμα στην Τουρκία

Share it:

Νέα κινητικότητα και κύκλο συζητήσεων προκαλεί η δήλωση του αρχηγού του Εθνικιστικού Κινήματος, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, για αλλαγή του πολιτεύματος στην Τουρκία, από κοινοβουλευτικό σε Προεδρικό.
Ο κ. Ντεβλέτ Μπαχτσελί δήλωσε πως «δεν θα μας ενοχλούσε να ερωτηθεί ο Λαός» για την αλλαγή του συστήματος σε προεδρικό, με δημοψήφισμα, αφήνοντας εμμέσως πλην σαφώς να εννοηθεί πως το κόμμα του θα στηρίξει στη Βουλή σχέδιο αναθεώρησης του Συντάγματος με στόχο το προεδρικό σύστημα.
Στη συνέχεια, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νουμάν Κουρτουλμούς, δήλωσε πως στην πρόταση αναθεώρησης του Συντάγματος που επεξεργάζεται η κυβέρνηση, θα διαφυλαχθεί το ενιαίο κράτος. Έτσι ικανοποιεί την πάγια θέση του κόμματος των εθνικιστών, που δεν θέλουν να ακούσουν ούτε υπαινιγμό για ομοσπονδιακό σύστημα τύπου ΗΠΑ.
Ο αντιπρόεδρος του Κόμματος Εθνικιστικού Κινήματος (ΜΗΡ), Σεμίχ Γιαλτσίν, απαντώντας σε επικρίσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δήλωσε πως δεν υπάρχει καμία κρυφή επικοινωνία, ούτε συμφωνία με το ΑΚΡ. Πρόσθεσε ότι το κίνημα θα εξετάσει πρώτα το σχέδιο του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) σε ό,τι αφορά τις κόκκινες γραμμές τους που είναι η διαφύλαξη του ενιαίου κράτους και η αποφυγή του δικομματισμού.
Έπειτα απ' αυτές τις δηλώσεις, ο Πρωθυπουργός, Μπιναλί Γιλντιρίμ, δήλωσε πως το κυβερνών κόμμα θα καταθέσει σύντομα στην Βουλή την τροπολογία για το Προεδρικό σύστημα.
Στελέχη του ΑΚΡ τονίζουν ότι το αργότερο τον Ιανουάριο η πρόταση θα είναι στην Βουλή και εάν αποσπαστούν 330 ψήφοι, κάτι που στο ΑΚΡ με την στήριξη του ΜΗΡ θεωρείται βέβαιο, ανοίγει ο δρόμος για δημοψήφισμα ακόμη και τον Απρίλιο του 2017.
Share it:
Reactions:

Διεθνή

Σχολιάστε το άρθρο:

0 comments:

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση