Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

 • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου 2016

  Ο Δένδιας για το χρέος: Δεν είμαι καθόλου αισιόδοξος


  Η ΝΔ είχε προειδοποιήσει την κυβέρνηση να μην ρίξει όλο το βάρος στο ζήτημα του χρέους, είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Νίκος Δένδιας, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου ενώ πρόσθεσε ότι δεν είναι καθόλου αισιόδοξος για τη διευθέτησή του.

  Συγκεκριμένα απαντώντας στο ερώτημα πως πιστεύει ότι θα εξελιχθούν τα πράγματα στο ζήτημα του χρέους κι αν είναι αισιόδοξος ότι θα βρεθεί λύση ο κ. Δένδιας είπε:

  «Η γερμανική θέση, διότι δεν είναι θέση μόνο του κ. Σόιμπλε, είχε διατυπωθεί με τον πλέον σαφή τρόπο από το 2012 όταν συμπεριλήφθηκε στα πρακτικά του Eurogroup το καλοκαίρι η υπόσχεση περί ανοίγματος συζήτησης για το χρέος. Είχαμε προειδοποιήσει την κυβέρνηση, εγώ προσωπικά το έχω κάνει τουλάχιστον 10 φορές που θυμάμαι και πολλές που δεν θυμάμαι, να μην βάλει όλα τα αβγά στην ελπίδα άμεσης συζήτησης για το χρέος. Η κυβέρνηση που για λόγους που αυτή ξέρει και αυτή καταλαβαίνει, εμείς έτσι κι αλλιώς συνήθως δεν καταλαβαίνουμε τι κάνει, προτίμησε αυτή την τακτική».

  Και συνέχισε λέγοντας ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ: «Δεν νομίζω πως θα έχει αποτέλεσμα και όχι απλώς δεν θα έχει αποτέλεσμα για την κυβέρνηση γιατί αυτό – αν θέλετε- λίγο μας νοιάζει, όλο αυτό εντάσσεται σε ένα πλαίσιο υπερφορολόγησης, τεράστιων ασφαλιστικών εισφορών, που υποτίθεται ήταν η δική μας προκαταβολή για να αρχίσει αυτή η συζήτηση, που οδηγούν την οικονομία σε μία νέα ύφεση και την κοινωνία σε ένα μεγαλύτερο πρόβλημα από αυτό που ήδη είχε. Δεν είμαι καθόλου αισιόδοξος, ως τελικό συμπέρασμα. Μα καθόλου».

  Ακούστε το ηχητικό:

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχολια:

  Item Reviewed: Ο Δένδιας για το χρέος: Δεν είμαι καθόλου αισιόδοξος Rating: 5 Reviewed By: Press- gr