GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"Οι δανειστές τσακώνονται για τη διάσωση της Ελλάδας"

Η γερμανική εφημερίδα Stuttgarter Nachrichten γράφει σήμερα ότι η «η διάσωση της Ελλάδας οδηγεί σε προστριβές τους δανειστές. Παρόλο πο...


Η γερμανική εφημερίδα Stuttgarter Nachrichten γράφει σήμερα ότι η «η διάσωση της Ελλάδας οδηγεί σε προστριβές τους δανειστές. Παρόλο που η γερμανική βουλή πριν από ένα και πλέον χρόνο συναίνεσε στο τρίτο πακέτο βοήθειας 86 δισεκατομμυρίων ευρώ και πλήρωσε ορισμένα τμήματα αυτού, ωστόσο μια σημαντική προϋπόθεση δεν έχει ακόμα εκπληρωθεί. Το γερμανικό κοινοβούλιο εξάρτησε την συναίνεσή του από την συμμετοχή του ΔΝΤ στο τρίτο πακέτο στήριξης. Η καγκελάριος Μέρκελ από την αρχή της κρίσης ήθελε τη συμμετοχή του ΔΝΤ ως δανειστή. Το ΔΝΤ όμως δεν έχει εγκρίνει καμία πίστωση μέχρι τώρα στο τρίτο πρόγραμμα. Και αυτό οδηγεί σε προστριβές με την γερμανική κυβέρνηση».
Η εφημερίδα επισημαίνει επίσης ότι «ο Σόιμπλε θέλει σε κάθε περίπτωση να αποφύγει μια συζήτηση για την απομείωση του ελληνικού χρέους πριν από τις βουλευτικές εκλογές του 2017. Μέχρι τώρα όμως το ΔΝΤ εμφανίζεται σκληρό. Η κυρία Λαγκάρντ βλέπει με σκεπτικισμό μια περεταίρω βοήθεια προς την Ελλάδα. Το ΔΝΤ θέλει να εκμαιεύσει από τα ευρωπαϊκά κράτη ποιο θα είναι το ύψος της μείωσης του χρέους στο οποίο προτίθενται να προχωρήσουν».
Το δημοσίευμα καταλήγει δε ότι ένας «επιβαρυντικός παράγοντας είναι ακόμα η εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων από την Ελλάδα οι οποίες καθυστερούν. Το Εurogroup θέλει να συζητήσει το θέμα την επόμενη εβδομάδα για να εξετάσει τα επόμενα βήματα. Άμεσο οικονομικό θέμα όμως δεν τίθεται προς το παρόν αφού η οικονομική εξασφάλιση της Ελλάδας για τους επόμενους μήνες είναι βέβαιη».

1 σχόλιο

  1. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΝΕΟ, ΤΟ ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΟ, ΤΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΌ??

    Βλέπω τον διεθνώς απαξιωμένο ΗΛΙΘΙΟ και τον εντός ξευτιλισμένο… πρωθυπουργό και αναρωτιέμαι: Είναι αλήθεια? Είναι δυνατόν?
    * Έβλεπα και βλέπωτον Κουίκ στα υπουργικά έδρανα ως υπεύθυνο του κυβερνητικού …έργου και ''μάτωσε'' η καρδιά μου.
    *Έβλεπα το αποτυχημένο πατέρα Ν Βότση,(Που η ληστεία της τράπεζας από το γιό του, μας είπε, έγινε για κοινωνικό σκοπό) να κάθε στη θέση του υπουργού εσωτερικών και σήμερα σαν πρόεδρο της Βουλής και ανατρίχιασα...
    *Άκουσα τον Χαϊκάλη να ‘’εξηγεί’’ τη λύση για το ασφαλιστικό και δεν μπορούσα να αντιληφθώ το μέγεθος της βλακείας του χουντοαναθρεμμένου και ‘’ΗΛΙΘΙΟΥ’’ Αλέξη της…αριστεράς των ‘’παμφάγων’’ εκατομμυριούχων

    *Άκουσα τον υπουργό δικαιοσύνης να δηλώνει πως θα καταργήσει τις φυλακές υψίστης ασφαλείας και ότι θα κάνει διάλογο με τους κουκουλοφόρους και αναρωτήθηκα: Τόσο ''προοδευτικοί'' είναι ΄η , τόσο οπισθοδρομικός είμαι εγώ?

    *Είδα και άκουσα το Καμένο εντελώς, να κάνει δηλώσεις ως υπουργός Εθνικής Άμυνας και τρομοκρατήθηκα....
    Ο καμένος εντελώς ..υπουργός και μάλιστα Άμυνας , ο ψεύτης, ο συκοφάντης ,ο ηλίθιος και αγράμματος φοροφυγάς?

    *Είδα να ψηφίζουν για πρόεδρο δημοκρατίας τον Προκόπη και..χάζεψα εντελώς.

    *Είδα υφυπουργό δικαιοσύνης τον Παπαγγελόπουλο και ΤΡΟΜΑΞΑ !

    *Άκουσα το ''Μπαρουφάκη'' να λέει ότι το 70% του πρώτου μνημονίου αποτελείται από τις αναγκαίες διαρθρωτικές αλλαγές που χρειάζεται η χώρα και αναρωτήθηκα? .
    Όλες αυτές οι θετικές δηλώσεις για τις έρευνες που έχουν κάνει για την Ελλάδα όλοι σχεδόν οι αρμόδιοι ευρωπαίοι επιβεβαιώνουν ένα πράγμα. Αν δεν ανέτρεπαν την κυβέρνηση Παπανδρέου σήμερα θα είμαστε μια άλλη χώρα.

    *Τότε γιατί τον ανέτρεψαν? Για την εξουσία????

    @.Βλέπω σήμερα την ποδηγέτηση της δικαιοσύνης και τους ‘’ευρωβόρους’’ αντιπροσώπους της και σκέπτομαι: ‘’ ΑΜΑΝ’’ ! μην πέσεις στα ..μολύβια τους.
    @.Βλέπω σήμερα το φυτώριο της ΝΕΑΣ διαπλοκής στα ΜΜΕ και ερωτώ: Δεν υπάρχουν ΕΛΛΗΝΕΣ πολιτικοί που να πονάνε για την δυστυχία των Ελλήνων?

    *Όλοι μα όλοι ! είναι τόσο καΜένοι και ηλίθιοι εντελώς?

    Μας αδικούν οι Ευρωπαίοι αφού, η κοινωνία μας, η δημόσια διοίκηση , η δικαιοσύνη ΠΑΡΕΡΜΗΝΕΥΣΑΝ την αποστολή τους και γίναμε ''μεσολαβητές'' αχόρταγοι και επικίνδυνοι και μας φταίνε άλλοι?
    Δυστυχώς γίναμε ‘’μισθοφόροι’’ κατά της πατρίδας μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση