GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πάπας: Δέχθηκα στο Βατικανό γυναίκα που έκανε αλλαγή φύλου

«Ως πάπας συνεχίζω να συνοδεύω ποιμαντικά ομοφυλόφιλους», δήλωσε ο Φραγκίσκος κατά την διάρκεια της πτήσης του παπικού αεροσκάφος με το...


«Ως πάπας συνεχίζω να συνοδεύω ποιμαντικά ομοφυλόφιλους», δήλωσε ο Φραγκίσκος κατά την διάρκεια της πτήσης του παπικού αεροσκάφος με το οποίο επέστρεφε στο Βατικανό μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψής του στη Γεωργία και το Αζερμπαϊτζάν.
Ο Φραγκίσκος πρόσθεσε πως κατέβαλε προσπάθειες ώστε οι πιστοί αυτοί «να προσεγγίσουν τον Κύριο» και πως «αυτό πρέπει να γίνεται όπως θα έκανε ο Ιησούς, ο οποίος δεν θα έλεγε ποτέ "φύγε επειδή είσαι ομοφυλόφιλος"».
Ο Αργεντινός ποντίφικας αποκάλυψε ότι πέρυσι έκανε δεκτό στο Βατικανό έναν Ισπανό νέο ο οποίος γεννήθηκε γυναίκα, αλλά όπως του είπε ένιωσε την ανάγκη κι επέλεξε να αλλάξει φύλο. «Τώρα μην γράψετε ότι ο πάπας θα αγιοποιήσει τους διαφυλικούς, διότι ήδη φαντάζομαι τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων. Πρόκειται για ένα ανθρώπινο πρόβλημα, για ζήτημα ηθικής. Και πρέπει να λύνεται όπως είναι δυνατόν, με την ευσπλαχνία του Θεού, με την αλήθεια, αλλά πάντα ανοίγοντας την καρδιά μας», είπε ο πάπας στους δημοσιογράφους.
Εξάλλου ο λατινοαμερικάνος πάπας τάχθηκε κατά της θεωρίας της «έμφυλης ταυτότητας» καταδικάζοντας «την κακία που μπορεί να εντοπίσει, κανείς, στην διδασκαλία της θεωρίας αυτής».
«Είναι άλλο να έχει κανείς ομοφυλοφιλική τάση, να βιώνει αυτή την κατάσταση ή και να αλλάζει φύλο, και είναι άλλο να διδάσκεται η συγκεκριμένη γραμμή στα σχολεία, για να αλλάξει ο όλος τρόπος σκέψης», πρόσθεσε ο επικεφαλής της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.
Ερωτηθείς σχετικά με τις εκλογές στις ΗΠΑ, ο Φραγκίσκος τόνισε: «κατά την διάρκεια των προεκλογικών εκστρατειών δεν λέω ποτέ ούτε λέξη. Ο λαός είναι κυρίαρχος και θα πω μόνον αυτό: μελετήστε καλά τις προτάσεις, προσευχηθείτε και επιλέξτε κατά συνείδηση».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση