GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μ. Γιαννάκου: Ο Κυριάκος θα πάρει σίγουρα το τιμόνι της χώρας

Την εκτίμηση ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει την ευκαιρία να αναλάβει το τιμόνι της χώρας διατυπώνει η Μαριέττα Γιαννάκου στη συνέν...


Την εκτίμηση ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει την ευκαιρία να αναλάβει το τιμόνι της χώρας διατυπώνει η Μαριέττα Γιαννάκου στη συνέντευξη που παραχώρησε στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
 
Η πρώην υπουργός, και επί σειρά ετών βουλευτής και ευρωβουλευτής της ΝΔ, εμμέσως πλην σαφώς αφήνει ανοικτό ακόμα και το ενδεχόμενο της αυτοδυναμίας για τη ΝΔ, χωρίς ωστόσο να κάνει εκτίμηση για το χρόνο των εκλογών.
 
Λέει μάλιστα ότι θα έχει και η ίδια ενεργό ρόλο ξανά στην πολιτική και τονίζει πως το πρόγραμμα που εξήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ είναι εφικτό και πως «τα ολίγα που υποσχέθηκε μπορεί να τα κάνει».
 
Παράλληλα, άσκησε κριτική στην κυβέρνηση, λέγοντας πως λειτουργεί με σοβαρή αμφιθυμία, ενώ ανεβάζει ακόμα περισσότερο τους αντιπολιτευτικούς τόνους, με αφορμή την υπόθεση των αδειών των τηλεοπτικών καναλιών. «Δεν ξέρω αν είναι κοντά, γιατί δεν μπορεί να τις προκαλέσει η ΝΔ, το ξέρετε, όσο διατηρείται η πλειοψηφία, η οποία στηρίζει τις επιλογές ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά στη Δημοκρατία, τι άλλο κανείς να ζητήσει για να αλλάξει η κατάσταση; Μόνο δια εκλογών μπορεί να γίνει η αλλαγή, να φύγει μια κυβέρνηση και να έρθει μια άλλη. Τώρα, ως προς το ότι θα κερδίσει η ΝΔ, δεν υπάρχει αμφιβολία περί αυτού. Οι έρευνες άλλωστε της κοινής γνώμης και οι ποιοτικές έρευνες το αποκαλύπτουν. Αποκαλυπτικός, εξίσου, είναι ο τρόπος που λειτουργεί η κυβέρνηση, με τη χαρακτηριστική αμφιθυμία του τύπου «άλλα πιστεύω και άλλα κάνω». Δεν γίνεται έτσι πολιτική».

Αναφερόμενη στην πρόσφατη περιπέτεια που πέρασε με την υγεία της, σημειώνει: «Κοιτάξτε, σε όρους επιβίωσης, η σκέψη μου ήταν στην κόρη μου από τη στιγμή που συνήλθα όταν βρισκόμουν ήδη στην εντατική. Και βέβαια, είναι οι αντοχές του οργανισμού, τις οποίες δεν δημιουργεί κανείς μόνος του. Είμαι ευτυχής που τα κατάφερα. Ήταν μια σοβαρή περιπέτεια αλλά τώρα είμαι καλά.

Τώρα, αν αναθεώρησα κάτι... Σε όρους καθημερινότητας έπαψα να καπνίζω. Σε όρους γενικότερα ζωής, δεν είχα λόγους να αναθεωρήσω, διότι πάντοτε είχα συγκεκριμένες απόψεις για τα πράγματα και δεν χρειαζόταν η ασθένεια για να με κάνει να αναθεωρήσω. Είχα, ήδη, όχι αναθεωρήσει, αλλά τοποθετηθεί έναντι πολλών ζητημάτων από πολύ νεαρή ηλικία».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση