GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η ΑΠΟΔΕΙΞΗ! ΓΙΑΤΙ ήταν ΗΧΗΡΗ η σφαλιάρα στον Ν. Παππά...

Giannis Efstathiou .  Το πόσο ηχηρή ήταν η σφαλιάρα που δέχθηκε ο Νίκος Παππάς προκύπτει κι από το ό,τι λίγο πριν μαζέψει άρον-άρον τ...


Το πόσο ηχηρή ήταν η σφαλιάρα που δέχθηκε ο Νίκος Παππάς προκύπτει κι από το ό,τι λίγο πριν μαζέψει άρον-άρον την τροπολογία-έκτρωμα που κατέθεσε στη Βουλή, εμφανίστηκε στη Web TV της "Αυγής" αποφασισμένος να προχωρήσει ως το τέλος. Μάλιστα έκανε λόγο για "κροκοδείλια δάκρυα των καναλαρχών" για τους εργαζόμενους των τηλεοπτικών σταθμών που επρόκειτο να κλείσουν... Ιδού το σχετικό ρεπορτάζ του star.gr, λίγα λεπτά πριν την κωλοτούμπα του σημερινού υπουργού Επικρατείας:

«Κροκοδείλια» χαρακτήρισε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς τα δάκρυα των καναλαρχών για τους εργαζομένους των τηλεοπτικών σταθμών, μετά την απόφαση του να οδηγήσει σε «ξαφνικό θάνατο» τα κανάλια με την τροπολογία που κατατέθηκε στο παντελώς άσχετο νομοσχέδιο (το οποίο έχει προγραμματισθεί να τεθεί σε ψηφοφορία την Τρίτη) με τον τίτλο «Ελληνικό Ίδρυμα Καινοτομίας και άλλες διατάξεις».
Μιλώντας στο Web TV της «Αυγής», είπε ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει κάθε πρόνοια για την προστασία των θέσεων εργασίας στα κανάλια.


Ειλικρινά κρίμα για το Νίκο Παππά που είναι και Καισαριανιώτης... Με τον παλιό μου φίλο πατέρα του, τον Στέλιο Παππά, μάλιστα έχουμε βρεθεί τόσες και τόσες φορές στις εξέδρες της αγαπημένης μας Νήαρ Ηστ!!!!... Πριν πάρει την κάτω βόλτα... (η ομάδα, όχι ο γυιος του...! :) )

2 σχόλια

  1. Απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ τινάζει στον «αέρα» την τροπολογία Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες
    Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016

    Με μαεστρικό τρόπο επιχείρησε η κυβέρνηση να κρύψει την απόφαση της Ολομελείας του Συμβουλίου της Επικρατείας που προσδιορίζει επακριβώς τα συνταγματικά όρια σχετικά με τη διανομή των τηλεοπτικών αδειών.
    Πρόκειται για την απόφαση 1901/2014 που αφορούσε την αντικατάσταση της ΕΡΤ από τη ΝΕΡΙΤ και η οποία ορίζει με σαφήνεια (παρ.16) ότι: «Η χορήγηση των αδειών, ο έλεγχος της εξυπηρέτησης των ανωτέρω σκοπών δημοσίου συμφέροντος και η επιβολή κυρώσεων ανατίθεται σε ανεξάρτητη αρχή, το ‘Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης’».

    Ολόκληρη η παρ. 16 της απόφασης 1901/2014 της ολομέλειας του ΣτΕ:
    ======================================================================
    «Ειδικά ως προς τους ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς, ο συνταγματικός νομοθέτης, έχοντας υπόψη τη μεγάλη εμβέλεια, την χρονική αμεσότητα και την ιδιαίτερη δύναμη επιρροής που διαθέτουν, με τις διατάξεις του άρθρου 15 παρ. 2 του Συντάγματος όρισε ότι η λειτουργία τους υπάγεται στον άμεσο έλεγχο του κράτους.

    Ο έλεγχος αυτός περιλαμβάνει τόσο τη χορήγηση αδείας λειτουργίας, όσο και τη μέριμνα ώστε κατά τη λειτουργία τους να εξυπηρετούνται συγκεκριμένοι σκοποί δημοσίου ενδιαφέροντος.

    Οι σκοποί αυτοί είναι: η αντικειμενική και με ίσους όρους μετάδοση πληροφοριών, ειδήσεων, προϊόντων λόγου και τέχνης, η ποιοτική στάθμη των προγραμμάτων σε αντιστοιχία με την κοινωνική αποστολή των εν λόγω μέσων και την πολιτιστική ανάπτυξη της χώρας, ο σεβασμός της αξίας του ανθρώπου και η προστασία της παιδικής ηλικίας και της νεότητας.

    Η χορήγηση των αδειών, ο έλεγχος της εξυπηρέτησης των ανωτέρω σκοπών δημοσίου συμφέροντος και η επιβολή κυρώσεων ανατίθεται σε ανεξάρτητη αρχή, το ‘Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης’».
    Μέχρι σήμερα, το επιχείρημα περί «συνταγματικότητας» της τροπολογίας που κυριαρχούσε στον δημόσιο λόγο, ήταν εκείνο που ανέπτυσσε ο κ. Νίκος Παππάς και ο οποίος «ερμηνεύοντας» το Σύνταγμα, ισχυριζόταν ότι η διανομή των τηλεοπτικών αδειών ήταν αποκλειστική αρμοδιότητα του κράτους. Ως εκ τούτου, ακροβατώντας στην άποψη ότι οι έννοιες «κράτους» και «κυβέρνηση» ταυτίζονται, πίστευε ότι θα μπορούσε άνετα να παρακάμψει τις αρμοδιότητες του ΕΣΡ και να αναλάβει ο ίδιος το ιδιαίτερο αυτό καθήκον...
    Δυστυχώς όμως ο κ. Παππάς ίσως να μην γνώριζε την απόφαση 1901/2014 του ΣτΕ, η οποία ερμηνεύοντας αυθεντικά το Σύνταγμα (άρθ. 15 παρ. 2), ορίζει ότι η συνταγματική «έκφραση» του κράτους που δικαιούται να χορηγεί τηλεοπτικές άδειες είναι η ανεξάρτητη αρχή του ΕΣΡ και όχι κάποιος υπουργός.

    NBράχος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Λάθος. Όταν το ΕΣΡ δεν συγκροτείται για να ασκήσει τις συνταγματικά καθορισμένες αρμοδιότητές του, όπως η χορήγηση των αδειών, δεν μπορεί να υπάρξει άρνηση εκτέλεσης της κρατικής λειτουργίας. Αναγκαστικά θα ασκηθεί η κρατική λειτουργία από τα όργανα της την νομοθετικής και την εκτελεστικής λειτουργίας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση