GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΑΓΡΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ (και νέες καταγγελίες) για την ΕΡΤ...

Με επιστολή του προς τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΡΤ, Λάμπη Ταγματάρχη, απαντά ο Σταύρος Καπάκος, που αποπέμφθηκε μετά από απόφαση του Δ...

Με επιστολή του προς τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΡΤ, Λάμπη Ταγματάρχη, απαντά ο Σταύρος Καπάκος, που αποπέμφθηκε μετά από απόφαση του ΔΣ.

«Κύριε Ταγματάρχη απορώ πως είδατε τον εαυτό σας πίσω από την λέξη "δουλειές". Πραγματικά δεν εννοούσα τίποτα επιλήψιμο. Από την συνύπαρξή μας στην ΕΡΤ τις καθημερινές, γιατί τα Σαββατοκύριακα δεν είχα την ευκαιρία να σας βλέπω συχνά, θα καταλάβατε ότι δεν επιδιώκω ούτε αρέσκομαι στις δημόσιες σχέσεις, τις φανφάρες προς υφισταμένους, τις λαιφστάιλ εμφανίσεις, την δημοσιότητα γενικώς» αναφέρει μεταξύ άλλων και συμπληρώνει:
«Κατάλαβε λοιπόν ότι δεν είμαι του χεριού σου. Όπως λένε περιπαιχτικά συνάδελφοι, που μας ξέρουν και τους δύο: είμαι «μυρμήγκι», είσαι «τζίτζικας»» αναφέρει σε άλλο σημείο ο Στ. Καπάκος ενώ αναφέρεται με νόημα και στις "δυο εκπομπές των οποίων το κόστος, με την έκφραση και μόνο της δικής μου διαφωνίας, μειώθηκε στο μισό!"

Τη δική του απάντηση έδωσε νωρίτερα ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΤ, Λάμπης Ταγματάρχης στην επιστολή με την οποία αποχαιρέτισε τους εργαζομένους και με την οποία άσκησε σφοδρότατη κριτική τόσο στη διοίκηση όσο και στο Μέγαρο Μαξίμου.
Μιλώντας σε δημοσιογράφους αναφορικά με τα όσα έγραψε ο κ. Καπάκος, ο κ. Ταγματάρχης είπε πως για να παραμείνει η συνείδηση του κ. Καπάκου μόνο με "λίγες γρατζουνιές πρέπει να απαντήσει σε μία σειρά ερωτημάτων.
Ο κ. Ταγματάρχης καλεί τον κ. Καπάκο να απαντήσει εάν δέχθηκε ποτέ οποιαδήποτε παρέμβαση στη διαμόρτφωση της θεματολογίας των δελτίων ειδήσεων, στην επιλογή και αξιολόγηση των ειδήσεων ή στην επιλογή των καλεσμένων στα δελτία και τις ενημερωτικές εκπομπές και επισημαίνει πως "στον δύσκολο αλλά ωραίο αγώνα” τον οποίο επικαλείται, δεν ήταν μόνος του. Η διοίκηση προστάτευσε και εγγυήθηκε την ελευθερία των δημοσιογράφων της ΕΡΤ".
Τον καλεί επίσης να απαντήσει εάν ο κ. Ταγματάρχης παραβρέθηκε ποτέ σε οποιαδήποτε από τις περισσότερες από 1000 δημοσιογραφικές συσκέψεις που πραγματοποιήθηκαν όλο αυτό το διάστημα και πως αυτό δείχνει εάν ο ίδιος είναι άνθρωπος με εξουσιαστικές τάσεις και συμπεριφορές. '
Μάλιστα, ο κ. Ταγματάρχης έκανε και μία καταγγελία λέγοντας πως ο Γενικός Διευθυντής Ενημέρωσης αρνείτο να εφαρμόσει πρόγραμμα που έχει εγκρίνει το Διοικητικό Συμβούλιο.
Αναφορικά με τη φράση του κ. Καπάκου ότι ήρθε στην ΕΡΤ για δουλειά και όχι για δουλειές, έκανε λόγο για καταγγελία λάσπη και αναρωτήθηκε γιατί δεν τα είχε πει αυτά νωρίτερα στο Διοικητικό Συμβούλιο και γιατί δεν έσπευσε να τα καταγγείλει στον αρμόδιο εισαγγελέα.
Τέλος, ο κ. Ταγματάρχης καταλήγει λέγοντας χαρακτηριστικά "μικρά και μοιραία” ήταν τα νούμερα των δελτίων ειδήσεων των οποίων προΐστατο και τα οποία δεν μπόρεσε να βελτιώσει.

Ολόκληρη η επιστολή Καπάκου:

Επιμένω, χαιρετώ δεν αποχωρώ.
Εσείς κύριε Ταγματάρχη;
Κύριε Ταγματάρχη απορώ πως είδατε τον εαυτό σας πίσω από την λέξη "δουλειές". Πραγματικά δεν εννοούσα τίποτα επιλήψιμο. Από την συνύπαρξή μας στην ΕΡΤ τις καθημερινές, γιατί τα Σαββατοκύριακα δεν είχα την ευκαιρία να σας βλέπω συχνά, θα καταλάβατε ότι δεν επιδιώκω ούτε αρέσκομαι στις δημόσιες σχέσεις, τις φανφάρες προς υφισταμένους, τις λαιφστάιλ εμφανίσεις, την δημοσιότητα γενικώς. Φροντίζω δε να μην σηκώνω σκόνη στο πέρασμά μου. Προς τι λοιπόν η αχρείαστη επίκληση του εισαγγελέα; Το αχρείαστο "στάτους" της εξουσίας εννοούσα και φυσικά αναφερόμουν μόνο στον εαυτό μου. Εκτός κι αν εννοείτε τις δυο εκπομπές των οποίων το κόστος, με την έκφραση και μόνο της δικής μου διαφωνίας, μειώθηκε στο μισό! Δεν σας εγκαλώ γι αυτό απλώς το αναφέρω επειδή εμφανίζεστε θιγμένος. Υπάρχει κάτι άλλο που δεν ξέρω και μου έχει διαφύγει;
Κύριε Ταγματάρχη γνωρίζετε καλώς ότι απεχθάνομαι τις υποβολιμαίες διαρροές-κτυπήματα κάτω από τη μέση καθώς και τις «αποκλειστικές» δηλώσεις σε «πρόθυμους» συναδέλφους. Γνωρίζετε εσείς τι θέλω να πω. Είδαν όλοι τις απαξιωτικές σας διαρροές προς το πρόσωπό μου. Εύχομαι πάντα να έχετε την δύναμη για να βρίσκετε «πρόθυμους » για να περνάτε τις απόψεις σας. Πόσοι σας πιστεύουν όμως δεν αναρωτιέστε;
Με ρωτήσατε για την τηλεθέαση των ειδήσεων και μετά χαράς σας απαντώ. Κάθε μέρα περίπου ένα εκατομμύριο τηλεθεατές συνολικά βλέπουν τα δελτία ειδήσεων της ΕΡΤ. Πραγματικά είναι λίγοι για την ΕΡΤ, που ονειρευόμαστε όλοι. Το έχουμε συζητήσει αρκετές φορές. Έχετε τις εισηγήσεις μου. Στη διάθεσή σας να το ξανασυζητήσουμε δημόσια αυτή τη φορά. Θα θυμάστε ελπίζω, πόσο ανέβηκε και η τηλεθέαση των δελτίων την περίοδο του Euro, όταν υπήρχε πρόγραμμα με αξιώσεις τηλεθέασης. Ελπίζω δε κάποτε να αλλάξει το «χειροκίνητο» σύστημα των δελτίων της ΕΡΤ. Απορώ γιατί δεν είναι στις προτεραιότητές σας. Ελπίζω η αποπομπή μου να σας κάνει να το δείτε επιτέλους θετικά, όπως αρμόζει σε έναν πραγματικό μάνατζερ, που ξέρει να βάζει προτεραιότητες. Αναρωτιέται όμως μήπως θυμάστε τους λιγοστούς τηλεθεατές που είδαν την δική σας εκπομπή; Αν σας απατά η μνήμη σας ανατρέξτε στην AGB για να θυμηθείτε. Ελπίζω πάντως το «βαρομετρικό χαμηλό» της τηλεθέασης να μην σας απέτρεψε, μέχρι σήμερα, από μιά νέα απόπειρα. Αναλογίζομαι τι έχασαν οι δύσμοιροι τηλεθεατές. Ξαναπροσπαθείστε. «Πέτρα που κυλάει, μούχλα δεν πιάνει».
Σας θυμίζω, επιπροσθέτως, την ανάλυση της ΑGB ότι η τηλεθέαση της ΕΡΤ, έχει "βουνά" έστω χαμηλά, "λόφους" και "πεδιάδες". Τα "βουνά" είναι οι ειδήσεις και οι αθλητικές μεταδόσεις, οι "λόφοι" οι ενημερωτικές εκπομπές και οι "πεδιάδες" το υπόλοιπο πρόγραμμα για το οποίο είχατε την ευθύνη. Το λησμονάτε διαπιστώνω μετά λύπης. Αντιθέτως εγώ δεν λησμονώ την συμβολή σας στις αθλητικές μεταδόσεις ούτε βεβαίως ότι διοικείτε ένα κανάλι, που δεν έχει καταφέρει, έξι μήνες μετά την παραγγελία, να διαθέτει "video wall" για την ιστορικότερη αθλητική εκπομπή, την "Αθλητική Κυριακή". Πως το ανέχεστε αυτό εσείς ένας μάνατζερ τόσου μεγάλου διαμετρήματος; Αν επιθυμείτε μπορώ να σας θυμίσω και άλλες ολιγωρίες ορισμένων υπηρεσιών, που προίστανται ευνοούμενοί σας. Αναρωτιέμαι πως το ανέχεστε να πορεύονται με τον αραμπά και πόσο συνάδει αυτό με έναν μάνατζερ του επιπέδου σας; Αναρωτιέμαι ακόμη αν τους τραβήξαμε λίγο το αυτί έστω για το πετρέλαιο που δεν έχει προμηθευτεί η ΕΡΤ Ορεστιάδας αφού δεν σας συγκινεί το μείζον όπως η αργοπορία του επενδυτικού προγράμματος.
Με ρωτάτε ακόμη πόσες φορές κάνατε παρεμβάσεις στις ειδήσεις. Μα ο ίδιος αναφέρετε στο εξώδικο, που μου επιδόσατε με δικαστικό κλητήρα, την πρωτοφανή κατηγορία της "άρνησης συμμόρφωσης προς τις οδηγίες". (σς. αντιλαμβάνεσαι τι υπέγραψες;) Την λησμονήσατε κιόλας; Εσείς γνωρίζετε τις "οδηγίες" και αναρωτιέμαι μήπως θα μπορούσατε να τις δημοσιοποιήσετε, προς τέρψη της κοινής γνώμης. Το δελτίο κύριε ταγματάρχη είναι δουλειά του επιτελείου της γενικής διεύθυνσης ενημέρωσης, όχι του διευθύνοντος συμβούλου και μάλιστα με φράσεις του τύπου: "ή εφαρμόζεις τις εντολές ή φεύγεις". Το θυμάστε υποθέτω.
Όσο για το ερώτημα που απευθύνετε εσείς στην μεγαλοπρέπειά σας αν μπορείτε δηλαδή να έχετε άποψη, σας απαντώ: μετά χαράς σας έλεγα πάντα «ναι» και ήμουν πρόθυμος να την ακούσω με προσοχή. Διαταγές εκβιαστικού τύπου «το κάνεις ή φεύγεις» δεν δέχομαι. Οι ρόλοι μας είναι διακριτοί, η ιεραρχία πρέπει να είναι λειτουργική, με αποκέντρωση στην λήψη των αποφάσεων και όχι ενός ανδρός αρχή. Καταλαβαινόμαστε τώρα...
Όσο αφορά δε την υποτιθέμενη απόφαση του δύσμοιρου Διοικητικού Συμβουλίου θα σας συνιστούσα να μην την επικαλείστε. Οι άνθρωποι δεν γνωρίζουν ούτε ένα γιώτα από τις «εντολές» σας προς εμένα καθώς και το εκβιαστικό σας ύφος. Τους αποτρέψατε ακόμη και να τις αναφέρουν στην «ανάκριση», που μου έκαναν. Δεν είμαι καθόλου βέβαιος οτι έχουν καταλάβει τι ψήφισαν οι ευνοούμενοί σας. Απέπεμψαν τον γενικό διευθυντή ενημέρωσης αρνούμενοι να του αναγνωρίσουν την ευθύνη για το δελτίο! Πολύ δύσκολα θα αποφύγουν την χλεύη της ιστορίας καθώς θα μείνουν στην μαύρη λίστα ευτελισμού της δημοσιογραφίας ως παράδειγμα προς αποφυγήν. Μοναδική φωτεινή εξαίρεση ο πρόεδρος Διονύσης Τσακνής (ευχαριστώ Διονύση), ο οποίος προσπάθησε, εις μάτην, να σας αποτρέψει από την λήψη αυτής της απίστευτης απόφασης. Τώρα όλοι καταλαβαίνουν γιατί βάλατε ως όρο τον απόλυτο έλεγχο του Διοικητικού Συμβουλίου προκειμένου να αναλάβετε την ΕΡΤ. Όπως είδατε, ενίοτε συμβαίνουν και «ατυχήματα», που δεν μπορείτε να ελέγξετε. Δεν σας συγκινεί προφανώς η διαφοροποίηση του προέδρου.
Και κάτι ακόμη να ξέρετε καλά κύριε Ταγματάρχη: "είναι στη φύση των ανθρώπων πιότερο να ποδοπατούν εκείνον που έπεσε"(Αισχύλος). Όσο είστε στην θέση σας πολλοί θα συνεχίσουν να σας φοβούνται. Όταν δεν θα είστε όμως;
Όσο για μένα και την συνείδησή μου μην ανησυχείτε και μην κουράζεστε."Αδειο σακί όρθιο δεν στέκεται". Μου αρκεί η αναγνώριση των συναδέλφων μου. Ελπίζω να ισχύει και για εσάς το ίδιο, ιδιαίτερα όταν δεν θα έχετε την θαλπωρή της εξουσιαστικής σας "αίγλης".
Τα μεγαλεία σου Λάμπη μου οφείλονται στη θέση, όχι στο έργο σου.
Γι αυτό όσο ακόμη είναι καιρός, για λόγους δημοσίου συμφέροντος, θα ήταν φρόνιμο αν δεν μπορείς να επανεξετάσεις τις αποφάσεις σου, να εξετάσεις σοβαρά το ενδεχόμενο της αποχώρησής σου από την ΕΡΤ. «Αζημίως», όπως απαιτείς από εμένα. Όσο για εμένα το ξαναλέω χαιρετώ, δεν αποχωρώ. Και πρέπει να ξέρεις ότι δεν με στηρίζουν «σκιές».
Κατάλαβε λοιπόν ότι δεν είμαι του χεριού σου. Όπως λένε περιπαικτικά συνάδελφοι, που μας ξέρουν και τους δύο: είμαι «μυρμήγκι», είσαι «τζίτζικας».

ΥΓ
Για την ιστορία είχατε τις προτάσεις μου για την νέα τηλεοπτική σεζόν αναλυτικά από τις 20 Ιουλίου. Με δική σας ευθύνη καταλήξαμε στις 7 Οκτωβρίου και ήρθατε δεκαπέντε μέρες μετά να τα τίναξετε όλα στον αέρα με την φράση "ή εφαρμόζεις τις εντολές ή φεύγεις". Τι έπιδιώκετε κύριε ταγματάρχη;

ΥΓ2
Μη γίνεσαι τόσο μικρός, μην ξεσπάς στους αθώους εργαζόμενους του γραφείου μου. Δεν σου φτάνει που μου έκοψες το email για να μην σταλεί η επιστολή μου προς τους εργαζόμενους;

4 σχόλια

  1. ΩΡΕ ΖΩΝΤΑΝΕΜΑ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ...
    ΟΙ SPAINTERMAN EINAI....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ας μας πει ο Αραβαντινος,κουμπαρος του εμπορου ναρκωτικων Ζεκεριδη και αρχιδεσμοφυλακας οταν με ορθανοιχτη πορτα δραπετευσαν 90 κταρουμενοι μερα μεσημερι.

    Ο αειμνηστος αγωνιστης της Δημοκρατιας Γιαννοπουλος ειναι υπευθυνος για τη μετατροπη της Δικαιοσυνης σε υπονομο.

    Η γραμματεας του καταδικαστηκε ως εντολεας του βασανισμου της γυναικας του Παπαδια,Βελιμαχιτη.

    Η ιστορια ξεκινα με τους Αθανασοπουλο(Γιουγκοσλαυικο καλαμποκι και δημιο του Παγκρατιδη ωστε να μη γινουν ερευνες για γονο πλουσιας οικογενειας ως Δρακου του Σειχ Σου,Ασημακοπουλο ΓΓΔικαιοσυνης,την εξοντωση του εισαγγελεα στη Θεσσαλονικη Λογοθετη ο οποιος ο ανθρωπος δε μιλα πλεον γιατι ξερει οτι ΟΛΟΙ οι ανωτατοι δικαστικοι ειναι βρωμικοι.Ας θυμηθουμε και τη Γιαταγανα,την αποφυλακιση του Τουρκου Σαιτ Σαμπαν και την εξοντωση οσων δικαστικων στη Θεσσαλονικη προσπαθησαν να σταθουν στο υψος τους.
    Ας θυμηθουμε τη δολοφονια του Φλουδα και το βουλευτη της Ν.Δημοκρατιας που ηταν δικηγορος σε υποθεση μαστρωπειας που κατεληξε στην τραγικη αυτοκτονια της νεαρης Βουλγαρας που κατηγγειλε τις κτηνωδιες σε βαρος της συγκατοικου της.

    Ας θυμηθουμε τους αστυνομικους που διηυθυναν οικους ανοχης στα Λαδαδικα στη Θεσσαλονικη και ας βγει ο καθε γελοιος ΠΑΣΟΚος να μας μιλησει για διαφθορα σημερα.

    Η αστυνομια και οι δικαστικοι ειναι συνεταιροι των δις Ευρω του παραεμποριου,παλιοτερα στο Πανεπιστημιο και τωρα σε ολες τις πολεις με τους εχοντες ασυλια παρανομους μικροπολιτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. καθε ζωντανη συνδεση πρεπει να δινει την δυνατοτητα στον αναγνωστη να την ακουει η οχι πατωντας το πλειειναι πολυ εκνευριστικο να την ακουει με το ετσι θελω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΤΗΣ ΒΕΝΖΙΝΗΣ

    ή πως ο ΚΛΕΦΤΗΣ ΔΙΑΛΑΛΕΙ ΤΗΝ ΠΡΑΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ...

    Ας δούμε μερικά μεγέθη της τελευταίας πενταετίας σε σχέση με τις τιμές της βενζίνης.

    Δεκέμβριος 2003:
    ------------------
    Ισοτιμία ΕΥΡΩ/ΔΟΛΑΡΙΟΥ 1 ΕΥΡΩ=.80 Δολάρια
    Βαρέλι τιμή =59 Δολάρια ή 73,75 ΕΥΡΩ
    Τιμή στα πρατήρια: 57 λεπτά το λίτρο.


    Ιούλιος 2008:
    ------------------
    Ισοτιμία ΕΥΡΩ/ΔΟΛΑΡΙΟΥ 1 ΕΥΡΩ=1,54 Δολάρια
    Βαρέλι τιμή =149 Δολάρια ή 97 ΕΥΡΩ το λίτρο
    Τιμή στα πρατήρια: 1,30 λεπτά το λίτρο.


    Ιούλιος 2009:
    ------------------
    Ισοτιμία ΕΥΡΩ/ΔΟΛΑΡΙΟΥ 1 ΕΥΡΩ=1,40 Δολάρια
    Βαρέλι τιμή =63,50 Δολάρια ή 45 ΕΥΡΩ το λίτρο
    Τιμή στα πρατήρια: 1,14 λεπτά το λίτρο.


    ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ:
    Σε σχέση με τα δεδομένα του 2004 η βενζίνη σήμερα έπρεπε να πουλιέται 48,90 λεπτά+6 λεπτά ο πρόσθετος φόρος=48,96 λεπτά.

    Σε σχέση με τα δεδομένα του Ιουλίου του 2008 η βενζίνη σήμερα έπρεπε να πουλιέται 65 λεπτά+6 λεπτά ο πρόσθετος φόρος=71 λεπτά.

    ΑΡΑ ΕΠΙ ΝΕΑΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΑΣ ΚΛΕΒΟΥΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΑ. Σε σύγκριση με το 2004 μας κλέβουν 65 λεπτά το λίτρο, σε σχέση δε με τα πεπραγμένα της νέας διακυβέρνησης του 2008 μας κλέβουν 43 λεπτά σε σχέση με το 2008.

    ΑΡΑ ΕΛΑΒΑΝ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ..

    Το πιο αισχρό είναι ότι στις κυριακάτικες εφημερίδες έβαλαν διαφήμιση για το πόσο φθηνοί είμαστε σε σχέση με την Ευρώπη. Αυτό ήταν το μόνο τους επιχείρημα. Ξεχνάνε να μας πούν ότι ιστορικά η πολιτική των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων είναι η αποθάρρυνση χρήσης του ΙΧ, η δυνατότητα χρήσης πετρελαίου κίνησης και υγραερίου, οι άριστες συγκοινωνίες, οι υψηλοί μισθοί.

    ΒΓΑΛΑΝ ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ΤΗΝ ΠΡΑΜΑΤΕΙΑ ΣΤΟ ΚΟΥΡΜΠΕΤΙ. Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ. ΜΟΝΟ ΤΟ ΨΕΜΜΑ ΚΑΙ Η ΑΠΑΤΕΩΝΙΑ.

    ΑΙΣΧΟΣ !! Ο Ελληνικός λαός πληρώνει και το νταβατζιλίκι στη βενζίνη και τη διαφήμιση της κλεψιάς του.

    ΤΕΤΟΙΟ ΘΡΑΣΣΟΣ !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση