GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Πούτιν ματαίωσε αιφνιδιαστικά την επίσκεψή του στο Παρίσι

Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν «αποφάσισε να ματαιώσει» την επίσκεψη που επρόκειτο να πραγματοποιήσει στις 19 Οκτωβρίου στο Παρίσι, ...


Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν «αποφάσισε να ματαιώσει» την επίσκεψη που επρόκειτο να πραγματοποιήσει στις 19 Οκτωβρίου στο Παρίσι, ανακοίνωσε σήμερα αιφνιδιαστικά το Κρεμλίνο, προσθέτοντας ωστόσο ότι θα συναντήσει τον Φρανσουά Ολάντ στη γαλλική πρωτεύουσα όταν «θα είναι βολικό» για τον γάλλο ομόλογό του.
Από την πλευρά της, πηγή της γαλλικής προεδρίας δήλωσε σήμερα ότι ο ρώσος πρόεδρος δεν θα έλθει στο Παρίσι την ερχόμενη εβδομάδα αφού αρνήθηκε να συναντήσει τον πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ για να συζητήσουν μόνο για τη Συρία.
"Υπήρξαν επαφές ανάμεσα στο Κρεμλίνο και στο Ελιζέ σήμερα το πρωί προκειμένου να προταθεί στον Πούτιν να πραγματοποιήσει μια επίσκεψη εργασίας με θέμα τη Συρία, αλλά να αποκλεισθούν όλες οι άλλες εκδηλώσεις στις οποίες θα μπορούσε να συμμετάσχει ο πρόεδρος Ολάντ", ανέφερε η πηγή.
"Απαντώντας στην πρόταση αυτή, η Ρωσία δήλωσε απλώς ότι επιθυμεί να αναβάλει την επίσκεψη που είχε προγραμματιστεί για τις 19 Οκτωβρίου".
Η ματαίωση της επίσκεψης του Πούτιν αποτελεί το τελευταίο περιστατικό στην επιδείνωση των σχέσεων ανάμεσα στη Μόσχα και τη Δύση αφού η Ρωσία άσκησε βέτο σε μια σχεδιασμένη από τη Γαλλία απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για τη Συρία. Σύμφωνα με το ρωσικό ΥΠΕΞ, το γαλλικό σχέδιο απόφασης για τη Συρία θα βοηθούσε τους ισλαμιστές μαχητές στην περιοχή του Χαλεπίου προστατεύοντάς τους από τον αεροπορικό βομβαρδισμό. Επίσης, σύμφωνα με τη Μόσχα, το γαλλικό κείμενο ήταν πολιτικοποιημένο και μεροληπτικό.
Η επίσκεψη Πούτιν στο Παρίσι είχε προγραμματισθεί εδώ και καιρό, αφού ο Πούτιν θα παραστεί στα εγκαίνια του «Ρωσικού Ορθόδοξου Πνευματικού και Πολιτιστικού Κέντρου», το οποίο θα στεγάσει κυρίως μία ρωσική ορθόδοξη εκκλησία.
Ομως, χθες Δευτέρα, ο Φρανσουά Ολάντ δήλωσε ότι αναρωτιέται εάν πρέπει θα υποδεχθεί ή όχι τον ρώσο ομόλογό του, εξαιτίας των εγκληματών που διαπράττονται στο Χαλέπι από τις στρατιωτικές δυνάμεις του καθεστώτος Ασαντ με την υποστήριξη της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας.
Ωστόσο στη συνέχεια τόνισε ότι παρά τη μεγάλη διάσταση απόψεων για τη Συρία, «η Ρωσία είναι μία χώρα εταίρος, όχι αντίπαλος» και η επίσκεψη στο Παρίσι μπορεί να δώσει ευκαιρία για τη σύγκληση συνόδου κορυφής για την Ουκρανία.
Επίσης, χθες Δευτέρα ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Ζαν-Μαρκ Ερό είχε προειδοποιήσει ότι ο Γάλλος πρόεδρος θα πει αλήθειες στον Πούτιν, εάν αποφασίσει να τον δεχθεί στις 19 Οκτωβρίου στο Παρίσι.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση